به گزارش خبرگزاری خانه ملت، محمدحسین ابوترابی فرد، افزود: چون نظارت بر اجرای صحیح قانون و حسن جریان امور از وظایف ذاتی سازمان بازرسی کل کشور است، ایجاب میکند این سازمان در تنقیح قوانین ورود نماید.
وی گفت: ضرورت تنقیح قوانین و مقررات کشور و نقش آن در اصلاح ساختار اداری، روان شدن دستگاههای اجرایی در انجام وظایف محوله و ارتقای سطح قانونگذاری در کشور، بر هیچ کس پوشیده نیست.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: اهمیت و سختی کار تنقیح قوانین، به عنوان یک کار تخصصی و علمی، نگاه ویژه به این کار مهم را میطلبد.
وی با مقایسه انجام تنقیح قوانین و قانون هدفمند سازی یارانهها اظهار داشت: همانطور که اهمیت و ضرورت تصویب چنین قانونی و اجرای آن بر هیچ کس پوشیده نبود اما آثار و بازتابهای آن مانع از پرداختن به این مهم شده بود. تنقیح قوانین نیز همینطور است، کار تنقیح قوانین کار بزرگی است و توجه به ابعاد این کار مهم مانع از ورود به آن گردیده بود.
ابوترابی فرد گفت: این کار بزرگ نخستین ابزارش قوانین مقننی است که برای مجریان و شهروندان قابل فهم باشد و دستگاه نظارتی هم بتواند نظارتش را با در دست داشتن این ابزار سریع اعمال کند.
وی گفت: برای انجام بهتر فضای قانونگذاری در حوزه تصویب قوانین، نیاز مبرم به تنقیح قوانین گذشته است.
وی با تاکید بر اینکه تنقیح قوانین راه را برای اجرای قوانین مصوب هموار میکند، افزود: این اقدام مردم را نسبت به حقوقشان بیشتر بهرهمند مینماید.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از ضعفهای جدی که هماکنون وجود دارد این است که در انتهای هر قانونی جملهای قید میشود با این عنوان که یک قانون، ناسخ همه قوانینی است که قبل از آن به تصویب رسیده است نه قانونگذار میداند که آن قوانین چیست و نه مجری قانون و نه شهروند.
وی گفت: اگر بتوانیم کار نهایی تنقیح قوانین را در این دوره از مجلس انجام بدهیم، الگوی موفقی خواهد بود برای دوره آینده مجلس که راه کمالش را پیدا کند.
ابوترابی فرد تصریح کرد: قطعا قدم بعدی، تنقیح مقررات است که با هماهنگی کامل بین سه نهاد، (قانونگذاری، ریاست جمهوری و بازرسی کل کشور)، حرکت ستودنی را شاهد خواهیم بود.