فاطمه آلیا در گفت وگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری خانه ملت، افزود: آمریکا و اتحادیه اروپا در تحریم نفتی ایران نه تنها امکان همراه کردن جامعه جهانی را با خود ندارند بلکه بین خود هم برای اجرایی کردن این موضوع به اجماع نخواهند رسید.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه امروز نظام دو قطبی در دنیا متحول شده است، ادامه داد: اگر در گذشته دنیا از تصمیمات هر چند غیرمنطقی ابرقدرتها تبعیت میکرد ،امروز به هیچ عنوان کشورها منافع خود را تسلیم مصالح آمریکا و غرب نمیکنند.
غرب ناچار به عقب نشینی از تحریم نفتی ایران است
عضو فراکسیون اصولگرایان در مجلس هشتم، با یادآوری شکست غرب و آمریکا برای متوقف کردن فعالیت صلحآمیز هستهای ایران، تاکید کرد: واقعیت این است که یکی از دلائل عقب نشینی غرب و آمریکا از تحمیل فشارها بر ایران برای توقف فعالیت هسته ای به اجماع نرسیدن آنها و عدم موفقیت در همراه کردن جامعه جهانی با خودشان بود.
وی با بیان اینکه امروز دوران قیمومیت انگلیس، آمریکا و رژیم صهیونیستی به سر آمده است، افزود: همانطور که مقامات این کشورها در توقف فعالیت هستهای ایران به نتیجه نرسیدند در تصمیم خصمانه، کینه جویانه و غیرمنطقی برای تحریم نفت ایران هم به نتیجه نخواهند رسید.
آلیا با تاکید بر آماده شدن طرح دو فوریتی قطع صادرات نفت به اروپا، گفت: البته ایران در تصمیمات خود بسیار منطقی بوده و چنانچه کشورهایی خود را از دایره سیاستهای خصمانه غرب در تحریم نفتی ایران بیرون بکشند ایران هم در مورد فروش نفت به آنها استثنا قائل میشود.
این نماینده مردم در مجلس هشتم، فرانسه، اسپانیا، یونان و ایتالیا را از جمله کشورهای مخالف تحریم نفتی ایران برشمرد و تصریح کرد: اگرچه این کشورها به منظور حفظ منافع خود و مشکل بحران اقتصادی به تصمیم اتحادیه اروپا معترض شدهاند اما نکته اصلی آن است که آنها به خوبی واقفند که تنظیم پالایشگاهیشان با نفت عربستان هزینهبر و زمان بر خواهد بود.
ترکیه درباره خرید نفت از ایران ریسک نخواهد کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس هشتم، درباره بیاعتنایی ترکیه به تحریمهای آمریکا و تداوم واردات نفت این کشوراز ایران تصریح کرد: مقامات ترکیه به خوبی به موقعیت برتر ایران در سطح منطقه و بینالملل آگاهی داشته و بر همین اساس هیچگاه به وعدههای پوچ غرب و عربستان برای تامین نفت دلخوش نکرده و درباره تحریم نفت ایران ریسک نخواهد کرد.
وی خطاب به مقامات اتحادیه اروپا، گفت: واقعیت این است که تصمیم اتحادیه اروپا به دلیل هماهنگی پالایشگاههای آن ها با نفت ایران هیچ گاه عملی نخواهد بود اما تصمیم ایران قطعی و به راحتی قابل اجراست بنابراین بدانند که متضرر اصلی در این ماجرا غرب است.
وی با رد تحلیلهایی مبنی بر جهتدار بودن ایستادگی ترکیه و چین در مقابل تصمیم آمریکا و غرب برای تحریم نفت ایران، گفت: اینکه گفته میشود مقاومت ترکیه و چین در برابر تحریم نفتی آمریکا به منَظور چانهزنی ترکیه و چین با ایران برای خرید نفت ایران با قیمت ارزانتر صورت میگیرد کاملا بیاساس بوده و به هیچ وجه بر اصول منطقی استوار نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس، علت مقاومت ترکیه، چین و روسیه در برابر تحریم نفت ایران را ناشی از تشکیل نظامی متوازن در دنیا خواند و گفت: اگر گفته میشود این کشورها نگاهی معامله گرانه داشته و از این راه مترصد تامین منافع خود هستند این طور نبوده بلکه آنها به خوبی از شرایط و توانایی ایران آگاهی داشته و میدانند که در صورت اعمال فشار به ایران تصمیمگیری درباره تنگه هرمز در اختیار ایران بوده که ممکن است منافع آن ها را به خطر اندازد.
منابع آگاه در ترکیه به رویترز گفتهاند با وجود تحریمهای بینالمللی، آنکارا قصد ندارد واردات نفت خام از ایران را کاهش دهد، در همین زمینه معاون وزیر امورخارجه روسیه نیز گفته است مسکو با افزایش تحریمها علیه ایران در شورای امنیت سازمان ملل متحد موافقت نخواهد کرد./
پایان پیام