به گزارش خانه ملت، متن نطق "سیدفاضل موسوی" اولین ناطق پیش از دستور جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
«الحمدلله رب العالمین و الصلاه والسلام علی اشرف الانبیاء و المرسلین مولانا ابا القاسم محمد»
«ن و القلم و ما یسطرون»
جناب آقای رئیس! از بابت برنامه دیروز بعنوان یک خادم کوچک ملت تشکر میکنم. امیدوارم که این برنامههای وزین و ارزشمند تکرار شود تا ما قدر سرمایههای این نظام مقدس را بیشتر بدانیم.
همکاران عزیز و گرامی، امت شریف ایران، مردم نجیب و متدین خدابنده! سلام و عرض ادب مرا بپذیرید. امیدوارم برای شما خادمی کوشا و برای ایران اسلامی سربازی لایق باشم. همکاران عزیز! اجازه میخواهم در مورد خودمان یعنی مجلس سخن بگویم. حضرت امام میفرماید: «مجلس در رأس امور است»، رهبر معظم میفرماید: «مجلس پدیدآورنده نرمافزار اصلی کشور است، باید لحظهای از این تکلیف غفلت نورزد» و میفرماید: «عزیزان من! دوران نمایندگی کوتاه است و مسؤولیت سنگین و هر فعل و ترک گفتار و سکوت شما در دیوان الهی ثبت و ماندگار است» و قانون میفرماید: «ما نمایندگان در برابر تمام ملت مسؤول هستیم». اما ما ایرانیان از متمدنترین، ثروتمندترین، باهوشترین، موفقترین، با شعورترین و موحدترین مردمان دنیا هستیم.
راستی سرزمین مردمی با این خصوصیات چگونه باید باشد؟ گفتم از متمدنترین، ولی امروزه ما همین متمدنترین، 10 میلیون پرونده حقوقی و کیفری در سیستم قضایی داریم. میانگین کار مفیدمان در دنیا پایینترین است و چندین برابر مردم دنیا بنزین، آب، برق، گاز، نان، دارو، شکر، برنج، هزینه اسکان، تجهیزات منزل و زیورآلات اسراف میکنیم.
اشاره کردم به ثروتمندترین، به لحاظ ثروتهای خدادادی و طبیعی بالاترین هستیم، ولی چه مقدار از آن را صرف توسعه پایدار نمودهایم؟ توسعهای که بتواند تورم 23 درصدی را، بیکاری دو رقمی را و ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی بسیار پیچیده را درمان باشد به کار بستهایم؟
ما باهوشترینها هستیم، از این هوش برای رشد و تعالی کشور چه سودی بردهایم؟ آیا برای مدیریتهایی که دولت را کوچکتر، توانمندتر و پرحاصلتر نماید، بهرهای بردهایم یا هنوز نظارهگر متورمترین و پرهزینهترین دولت هستیم؟
بهترین موقعیت جغرافیایی را داریم و پل ارتباطی بین شرق و غرب هستیم، در ترانزیت، خطوط هوایی، زمینی، ریلی، فیبر نوری و خطوط گاز، نفت و موقعیت سرزمینی به واسطه مرکزیت جهان اسلام در حوزههای گردشگری، پزشکی، علمی و فنی چه کردهایم؟
و چرا باشعورترین؟ چون بزرگترین انقلاب و جنگ قرن را در کمترین زمان با حضور آگاهانه و پیروی از پیر خردمند به پیروزی و ثمر رساندیم.
موحدترین امت، چون تمام معصومین آرزوی چنین امتی را داشتند، به گونهای که حضرت امام میفرماید: مردم ما از مسلمانان صدر اسلام بهتر هستند. حسین از مدینه حرکت میکند تا کربلا، در چهار ماه با آن کاروان با عظمت که تاریخ به خود ندیده است، فقط حدود 40، 50 نفر به او میپیوندند. اما خمینی فریاد میزند، بیش از 260 هزار نفر فقط شهید میشوند. (اینها) نشانه شعور و تعهد و ایمان این ملت است.
حال کشوری با این مجموعه داشتهها و قانون اساسی جامع و جایگاه ویژه برای نمایندگان محترم، از کدامین ظرفیتها برای مدیریت کلان کشور، نظارت جدی و بدون مسامحه از طریق ابزارهای خود استفاده کردهاند؟ چرا دیوان محاسبات نظارت و گزارش دقیقی از مقدار درآمد کشور که باید تا ریال آخر به خزانه واریز شود گزارش نمیدهد که هر ریالش باید به اذن مجلس برداشت شود؟ چرا از جابجایی مبالغ و ردیف بودجهای گزارش نمیدهد؟ چرا هیأتهای مستشاری دیوان مواد 23، 25 و 42 دیوان را فراموش کردهاند؟ سازمان بازرسی چه میکند؟ نمایندگان بر عملکرد دولت چقدر نظارت میکنند؟ متأسفانه بیشتر اوقات را بجای آنکه صرف امور کارشناسی برای تصویب قوانین ارزشمند کنند، صرف برطرف کردن مشکلات اجرایی در حوزه انتخابیه مینمایند. در مورد طرحها و لوایح چه مقدار کار کارشناسی میشود؟ چرا اینقدر در مورد اجرای قوانین تعلل میشود؟ مگر نه این است که ما باید در مورد سند چشمانداز، اصل 44 و برنامه توسعه به یکایک ملت در پیشگاه خداوند جوابگو باشیم؟ آیا این توان در ما هست که پاسخگو باشیم؟
آیا میدانید نزولات آسمانی در ایران یکسوم میانگین دنیاست و تبخیر آب سه برابر؟ برای مهار آب چه کردهایم؟ آیا میدانید ما نسبت به وسعت کشورمان کمترین زمین زراعی را داریم و همانها را روز به روز تخریب کرده و تبدیل به ویلا و کویر میکنیم؟ آیا میدانید حدود یکچهارم برق تولیدی ما قبل از مصرف از بین میرود؟ آیا میدانید بیش از نیمی از کارخانههای ما تعطیل است؟ حرص و ولع واردات بیش از حد، روز به روز موجب بیکاری میشود. آیا میدانید در آموزش و پرورش ما چه میگذرد؟ آیا میدانید امروز ما جزو بزرگترین واردکنندگان کالا و سود شدهایم. آیا میدانید با توجه به داشتههایمان، آیا میدانید با توجه به سرمایه کشورمان، بیشترین سرمایهها از کشور ما خارج میشود؟ آیا میدانید که چقدر از نخبگان فرار میکنند و از نخبگان و کارشناسان کشور کمترین بهره را میبریم؟ آیا میدانید ساختمانهای ما جزو بیکیفیتترین ساختمانسازی است؟ آیا میدانید در تصادفات جادهای ما چه مقامی داریم؟ آیا میدانید عمر مفید آسفالت در ایران چقدر است؟ آیا میدانید سرمایه عظیم کشور را در تهران، در ناامنترین صنعت گذاشتهایم؟ آیا میدانید رانت و رابطه در کشور چه میکند؟ آیا میدانید بیش از 30 درصد سرمایه کشور در دلالی زمین قفل شده است؟ آیا میدانید کمترین مالیات دنیا را ما از مردم میگیریم؟ آیا میدایند چه باید کرد؟ آیا میدانید که امپریالیسم غرب در کمین است؟ و هزاران «آیا»ی دیگر و آیا برای همه این «آیا»ها آسیبشناسی کردهایم؟
پس چه باید کرد؟ ما راهی جز وحدت و همدلی و قانونمندی و به دور از هرگونه جو ناصواب برای رضای خدا، ساختن ایران و استفاده از خرد جمعی نداریم. برای آبادی سرزمین کاوه، سیدجمالالدین، مدرس، روحالله، فهمیده، زینالدینها که فرزندان این مردم مؤمن و نجیب هستند که جزو عزیزترینهای عالم خلقت هستند، تلاش جدی و ماندگار کنیم.
ای عزیزان! امام میفرماید «العدل حیات الاحکام».
اما حوزه انتخابیهام:
113 روستا مشکل اساسی آب دارند، 37 روستا با تانکر آبرسانی میشوند، 95 درصد محصول گندممان سوخت و نابود شد، تا امروز هم یک ریالی خسارت پرداخت نشده است، بیکاری بیداد میکند، تعداد بسیاری از مردم درخواست عضویت کمیته امداد دارند، وضع بهداشت و سلامت مطلوب نیست، در کل شهرستان به جز چند کارخانه صنعتی دیده نمیشود. تقریباً اکثر چشمهها و قناتها خشک شده است، چاههای آب را هم دستور پر کردن دادهاند، بانکها وام نمیدهند، چه باید کرد؟
مردم ما در طول دفاع مقدس بیشترین هزینه را برای این انقلاب و اسلام کردهاند. ممنون و متشکر.