هدر اصلی سایت
PrintPageچاپPrintPageچاپ با عکس ToFriendارسال به دوستان Whatsapp google_plus Line twitter
پاپی زاده خواستار اختصاص یارانه برای توسعه کشاورزی ارگانیک از محل درآمدهای هدفمندی شد

انتقاد از تعلل دولت در تدوین آئین نامه مربوط به تولید محصول ارگانیک/سلامت غذا فراموش شده است

سرویس اقتصادی
عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس با انتقاد از تعلل دولت در تدوین آئین نامه مربوط به تولید محصول سالم و ارگانیک،گفت: بخش کشاورزی به دنبال افزایش تولید و عملکرد بالاست و بحث سلامت غذا رها و به وزارت بهداشت سپرده شده است.
شنبه 27 دی 1393 ساعت 12:06
انتقاد از تعلل دولت در تدوین آئین نامه مربوط به تولید محصول ارگانیک/سلامت غذا فراموش شده است عضو کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس با انتقاد از تعلل دولت در تدوین آئین نامه مربوط به تولید محصول سالم و ارگانیک،گفت: بخش کشاورزی به دنبال افزایش تولید و عملکرد بالاست و بحث سلامت غذا رها و به وزارت بهداشت سپرده شده است. http://cdn.icana.ir/d/019/44783.jpg انتقاد,از,تعلل,دولت,در,تدوین,آئین,نامه,مربوط,به,تولید,محصول,ارگانیک/سلامت,غذا,فراموش,شده,است Icana

عباس پاپی زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت با یادآوری اینکه برنامه پنجم توسعه تاکید دارد تا پایان برنامه  باید حداقل 25 درصد تولیدات بخش کشاورزی غذای سالم و ارگانیک باشد، گفت: که در سال پایانی برنامه پنجم توسعه قرار دارین اما متاسفانه تا کنون حتی یک درصد این موضوع محقق نشده است.

تحقق نیم درصدی تولید محصولات ارگانیک از 25 درصد تاکید شده در قانون برنامه پنجم

نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس آمار اعلام شده از مجموع چند میلیون هکتار زمینی که در حوزه کشت آبی ودیم در کشور وجود  دارد تنها حدود 15 هزار هکتار به تولید غذای سالم و ارگانیک اختصاص داده شده است، افزود: این رقم  بسیار ناچیز بوده  و تقریبا معادل سه روستا است که نیم درصد کل اراضی کشاورزی هم نمی شود و تا عدد 25 درصد مورد تاکید قانون برنامه پنجم توسعه فاصله بسیارزیادی وجود دارد.

عضو کمیسیون کشاورزی،آب ومنابع طبیعی مجلس در تشریح مشکلات و موانع پیش روی تولید غذای سالم و ارگانیک، با اشاره به اینکه برای تولید یک محصول سالم و ارگانیک باید مجموعه ای قوانین رعایت شود،تصریح کرد: تامین نهاده مورد نیاز در بخش کشاورزی مثل نهاده تقویت کننده خاک یکی از این موارد است که متاسفانه در حال حاضر این استاندارد رعایت نمی شود و  کود و سموم در تولیدات کشاورزی بسیار استفاده می شود.

وی ادامه داد: امروز به دلیل استفاده بی رویه از کود وسموم شیمیایی تولید غیر ارگانیک آسان شده و حتی هزینه های کمتری دارد و این درحالی است که اگر کسی می خواهد تولید ارگانیک انجام دهد و غذای سالم تولید کند، نباید از کود و سموم استفاده کند بنابراین وقتی کود مصرف نشود، راندمان تولید کاهش یافته و برای افزایش راندمان باید کود زیستی استفاده شود که آن هم هزینه های بسیار بالاتری نسبت به مصرف کودهای شیمیایی دارد.

پاپی زاده اضافه کرد: کشاورزی که محصول سالم و ارگانیک تولید می کند برای دفع آفات نباید از روشهای شیمیایی استفاده کرده  و با استفاده از از روشهای بیولوژک مثل استفاده از انواع حشرات صیاد که نسبت به مصرف سموم شیمیایی هزینه های بالاتری هم دارد باید این کار را انجام دهد.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس با یادآوری اینکه پروسه استفاده از روشهای بیولوژیکی برای مبارزه با آفات یک پروسه زمانبر است و باید در طول سال انجام شود، افزود: شرط موفقیت به کارگیری این روش این است که مزارع همسایه هم از این روش استفاده کنند و درغیر اینصورت فایده ای ندارد.

لزوم اختصاص یارانه از محل درامدهای هدفمندی برای توسعه کشاورزی ارگانیک

وی با تاکید بر اینکه به منظور توسعه تولید محصولات سالم و ارگانیک باید کارجامعی صورت گیرد ، گفت: از آنجایی که تولید غذای سالم هزینه های بسیار بالایی دارد؛ دولت باید از محل هدفمندی  یارانه ها، یارانه ای در اختیار کشاورز قرار دهد و  کود زیستی را با هزینه کمتر در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد.

این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه در محصولات سالم باید کل نهاده هایی که استفاده می شود باید نظارت و از سلامت آنها اطمینان حاصل شود، افزود: حتی آبی که در اختیار کشاورز قرار می گیرد باید بررسی شده و از سلامت آن مطمئن باشیم.

تعلل دولت در تدوین آئین نامه و استانداردهای تولید غذای سالم / برند محصولات ارگانیک تعریف شود

وی با انتقاد از اینکه علی رغم حساسیت و هزینه های بالای تولید غذای سالم و ارگانیک تفاوتی بین محصول سالم وناسالم از لحاظ قیمت وجودندارد، ادامه داد: دولت در قانون بهره وری بخش کشاورزی ملزم به این شده است که آئین نامه و استانداردهای لازم برای تولید محصول سالم را تدوین کند که تا به حال چنین آئین نامه ای تدوین نشده است.

پاپی زاده افزود: بر این اساس وقتی چنین آئین نامه ای وجود ندارد نمی توان مشخص کرد محصولات کشاورزان تولید کننده در این حوزه استاندارد لازم را دارد یا خیر، در حالی که در زمینه تولید محصولات سالم باید  از مرحله شخم ،کاشت،داشت،برداشت و حتی پس از برداشت نظارتهای دقیق صورت گرفته و زمین تحت کشت پایش و نمونه برداری شود و میزان آلایندگی آن بررسی شود.

 وی با انتقاد از اینکه تا به حال استاندارد های تولید غذای سالم  تدوین نشده و مرکزی که بتواند این استانداردها را اعمال کند مشخص نیست، تصریح کرد: از سوی دیگر برند و نشان مشخصی مشابه نشان استاندارد برای محصولات سالم و ارگانیک تعریف نشده است.

لزوم فرهنگ سازی و ترویج مصرف غذای سالم/صرفه جویی در هزینه های درمان

پاپی زاده با تاکید بر اینکه باید کشاورزان تولید کننده محصولات سالم و ارگانیک مشخص و شناسایی و تبلیغات و فرهنگ سازی لازم برای معرفی غذاهای سالم و ارگانیک برای مردم  صورت گیرد تا مردم تفاوت محصول سالم از ناسالم را بدانند،گفت: با توجه به اینکه مصرف غذای ناسالم بیماری وعوارض بسیاری داشته و هزینه های درمان را افزایش می دهد اگر اطلاع رسانی درست و آگاه سازی لازم صورت گیرد قطعا مردم متوجه می شوند  اگر برای تهیه غذای سالم هزینه بیشتری بپردازند می توانند چندین برابر در هزینه های درمان و بهداشت صرفه جویی کنند.

این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: اگر مردم در دوره های قادر به پرداخت مابه التفاوت غذای سالم و ناسالم نبودند دولت باید تا مدتی به صورت موقت این مابه التفاوت را تقبل کرده و به کشاورزان بپردازد تا کشاورزان به ادامه تولید محصولات ارگانیک و سالم تشویق شوند و کشاورز تولید کننده محصولات سالم  در مصاف و رقابت با کشاورزی که غذای ناسالم تولید می کند بتواند دوام بیاورد.

زنجیره تولید غذای سالم بعد ازوضع قانون ابتر مانده/ در اجرا مشکل داریم

وی با بیان اینکه در کشور ما باید یک کارجامعی صورت گرفته و زنجیره ای از عوامل کنار یکدیگر قرار گیرد تا غذای سالم تولید شود،گفت: یک از این زنجیره ها به حوزه قانونگذاری و مجلس بر می گردد؛ قانونگذار باید قانون مناسبی را تصویب و زمینه و بستر لازم برای تولید غذای سالم را ایجاد کند که این مورد به حد کافی و در برنامه پنجم توسعه و قانون افزایش بهره وری و سایر قوانین موجود عملیاتی شده است.

پاپی زاده با اشاره به اینکه  در ادامه این زنجیره دولت قرار دارد، افزود: دولت  موظف به تدوین آئین نامه تولید غذای سالم شده است اما تا کنون این آئین نامه تهیه نشده است.

عضو کمیسیون کشاورزی، آب ومنابع طبیعی مجلس ادامه داد: بعد از این دو مرحله باید مشوقها و عوامل تولید غذای سالم از سوی دولت مشخص و اعتبارات لازم در این خصوص در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد که متاسفانه در این رابطه تا به حال اقدام موثری صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: بر این اساس می توان نتیجه گرفت تا مرحله قانونگذاری به خوبی اقدامات لازم انجام شده اما از آن  به بعد زنجیره قطع شده است؛ وقتی قانون برنامه پنجم توسعه تاکید دارد تا پایان برنامه که در سال پایانی آن قرار داریم باید حداقل 25 درصد تولیدات بخش کشاورزی غذای سالم و ارگانیک باشد که تاالان حتی یک درصد آن محقق نشده است یعنی در اجرا مشکل داریم.

بخش کشاورزی به دنبال افزایش عملکرد است نه کیفیت/ سلامت غذا رها شده است

پاپی زاده با اشاره به اینکه کشاورزانی هستند که داوطلبانه به سمت تولید غذای سالم رفته اند، گفت: این کشاورزان نیز خواه ناخواه به دلیل هزینه های بالا و نداشتن قدرت رقابت از این چرخه حذف خواهند شد بنابراین باید هرچه زودتر دولت یک اقدام اساسی انجام داده و در این فضا ورود کند.

وی اضافه کرد:  یکی از عواملی که باعث شده دولت کمتر به این حوزه ورود داشته باشد این است که عمدتادر کشور ما به کمیت در تولید و نه کیفیت، پرداخته می شود حال اینکه اصل تولید غذای سالم کیفیت است به طوریکه درحال حاضر بخش کشاورزی دنبال افزایش تولید و عملکرد بالاست و بحث سلامت غذا رها شده و به وزارت بهداشت سپرده شده در صورتی که این کار غلطی است.

پاپی زاده با بیان اینکه در کشور ما همه افراد و مسئولان حتی وزارتخانه ها تامین سلامت مردم را به وزارت بهداشت می سپارند،گفت: به اعتقاد ما تامین سلامت مردم از بخش کشاورزی و زیر بخشهای آن یعنی دام،طیور، زراعت و باغبانی آغاز می شود.

وی با یادآوری اینکه در یکسال گذشته مجلس از محل افزایش یک درصد ارزش افزوده وهمچنین 10 درصد یارانه ها توانست بیش از 10 هزارمیلیارد تومان اعتبار را برای وزارت بهداشت تامین کند و این وزارتخانه توانست طرح تحول سلامت را عملیاتی کند، ادامه داد: در حالی که طرح تحول سلامت باید به صورت جامع از حوزه پیشگیری شروع و تا مرحله درمان ادامه یابد این طرح فقط به مرحله درمان می پردازد و بحث پیشگیری رها شده است.

بخشی از بودجه طرح تحول سلامت به تولید غذای سالم اختصاص یابد

 این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه یک مرحله از پیشگیری به حوزه تامین غذای سالم بر می گردد، افزود:  وقتی غذا ناسالم باشد و باقیمانده سموم در غذای مصرفی مردم سرطان ایجاد کند هزینه درمان آن چند صد میلیون تومان می شود بر این اساس باید وزارتخانه های  بهداشت و جهادکشاورزی با تعامل یکدیگر بخشی از این بودجه بیش از 10 هزارمیلیاردتومانی را به مرحله تولید غذای سالم اختصاص دهند.

وی افزود: باید به هر کشاورزی که غذای سالم تولید می کند اعتبار مشخصی از محل بودجه  تامین سلامت پرداخته شود  تا بتوانیم در مرحله درمان چندین برابر صرفه جویی داشته باشیم و از محل همین صرفه جویی در بخش درمان می توانیم بخش کشاورزی را متحول و با تولید غذای سالم آینده مردم را بیمه کنیم تا مردم دچار "درد درمان" و هزینه های بسیاربالای این درد نشوند./ 

پایان پیام  

پیشنهاد سردبیر
اخبار برگزیده
ارسال نظر
 
نام کامل :
ایمیل :
متن :
تعداد کاراکتر 0 از 4000