غلامرضا میرزایی، آخرین ناطق پیش از دستور جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی گفت: هفته دفاع مقدس یادآور مبارزات فرزندان انقلابی ملت رشید ایران اسلامی است. مجاهدان و آزادمردانی که در مقابل تمامی دنیای کفر و ظلم و دنیای استکبار، مظلومانه بدفاع از کشور و انقلاب اسلامی پرداختند. پروانهوار به گرد شمع وجود امام راحل چرخیدند تا به جهانیان ثابت نمایند جوهر و ذات اسلام، رهیدن از قید و بند بندگی است. اسلام دین آزادی و آزادگی است. اسلام و ایران اسلامی مهد تمدن بزرگی است که برای ماندن و بقای خود به درخت تناور ولایت تکیه زدهاست. یکبار دیگر به تمامی شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی درود میفرستیم و یاد و خاطره رزمندگان این دوران پر افتخار را گرامی میداریم.
نماینده مردم بروجن ادامه داد: به فرموده مقام معظم رهبری، مجلس هفتم یک پدیده بود. قطعاً دلایل موفقیتها و ناکامیهای این مجلس و فراز و نشیبهای آن در تاریخ مجالس ایران ماندگار است. فراموش نکردهایم که اوج محبوبیت این مجلس در میان ملت ایران انقلابی زمانی بود که مجلس وظیفه خود را بعنوان مجلس و بطور مشخص بعنوان یک قوه مستقل در دفاع از ملت ایران به بهترین نحو ممکن انجام میداد اما هرچه به دوران پایان این مجلس نزدیکتر میشویم پدیده بودن آن کمرنگترمیشود و حتی جایگاه آن در بین ملت تنزل مییابد. البته این خود جای بحث مفصل دارد که در این مختصر نمیتوان به آن پرداخت.
وی افزود: از منظر مردم، وظایف ذاتی مجلس بیش از هر چیز در وظایف نظارتی آن نهفته است. از نظر آنان مجلسی زنده و بالنده است که محکم و استوار دستگاه اجرایی را زیرنظر داشته و دولت را به مسیری که به خیر و صلاح ملت است هدایت نماید. وظایف نظارتی خود را به بهترین شکل ممکن تعقیب نماید و از حرارت بحثهای خود، دولت را به تکاپو وادارد و مردم از جنب و جوش و تحرک دولت و مجلس، نشاط و امید یابند. آیا این امید و نشاط،الان به جامعه منتقل میشود؟
به گفته میرزایی مجلسی پوینده است که خود را آسیبشناسی نماید و موانع و مشکلات سر راه نمایندگان را از جلو آنها بردارد.
وی افزود: اگر نمایندگان محترم بخاطر داشته باشند مقام معظم رهبری یکی از آفتهای مجلس را غفلت از کار قانونگذاری و پرداختن بکار اجرایی دانستند. درخصوص این رهنمود معظمله که نمایندگان را از جزئینگری رها نموده و به کلینگری و کلاننگری سوق میدهد چه تدبیری اندیشیدهایم؟ آیا در این خصوص و برای فرهنگسازی در راستای این مهم نباید اقدامی صورت میگرفت؟ مخصوصاً در اینخصوص طرف توجه حقیر، هیأترئیسه محترم مجلس است. قطعاً میدانید غفلت از این مهم سبب شده است تا نمایندگان بعنوان پادو و عمله دستگاههای اجرایی در حوزههای انتخابیه خود درآیند و بخاطر همین عملکرد مردم کمکاریها و ضعفهای دستگاههای اجرایی را بطور مستقیم از نمایندگان مطالبه نمایند. این ضعف اساسی چگونه باید اصلاح شود؟
نماینده مردم بروجن اظهار داشت: یکی از مسائلی که مقام معظم رهبری در دیدار با دستگاه اجرایی به آن توجه داشتهاند مقوله فرهنگ بود. اعضای کمیسیون فرهنگی در طی دوره مجلس هفتم بارها این موضوع را مطرح نمودند و مظلومیت فرهنگ را در کشور گوشزد کردند. آیا هنوز وقت آن نرسیده است تا دولت محترم استراتژی و برنامه مشخص فرهنگی خود را اعلام نماید؟ بودجه سال 1387 درحال تدوین است، مبنای بودجهریزی برای دستگاههای فرهنگی چیست و کاستیهای سالهای گذشته آن چگونه باید جبران شود؟
غلامرضا میرزایی درخصوص مسائل حوزه انتخابیه خود ضمن تشکر از برخی دستگاههایی که درخصوص مصوبات هیأت دولت در سفر استانی اقداماتی را شروع کردهاند، گفت: متأسفانه باید عرض نمایم، تحرک چندانی در اجرایی شدن برخی از پروژهها دیده نمیشود.
وی گفت: وزیر محترم نیرو چه پاسخی درخصوص کمکاریهای این وزارتخانه در استان چهارمحال و بختیاری دارد؟
میرزایی ادامه داد: چرا سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درخصوص قطبهای گردشگری در استان چهارمحال و بختیاری و بویژه در شهرستان بروجن هیچ اقدامی انجام نداده است؟
وی افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هیچکدام از دانشکدههای مصوب هیأت دولت را پیگیری نکرده است. پاسخ آنها چیست؟
نماینده بروجن اظهار داشت: در پایان سؤال آخر من این است، با توجه به اینکه چندبار لایحه حق رأی برای افراد 15 ساله در مجلس مطرح و رد شده است چرا دولت مجدداً آنرا مطرح و اصرار بتصویب آن دارد؟ آیا این توهین به مجلس نیست؟