fa , بهمن طاهرخانی, نماینده مردم تاکستان در مجلس نوروز در استان قزوین؛ از پوشیدن لباس‌های بومی تا تهیه آب‌گوشت تنوری استقبال از بهار و نوروز با پوشیدن لباس‌های بومی وزین و شکیل و خوردن کشمش، آش‌چغندر و آب‌گوشت تنوری مادربزرگ هنوز در تاکستان استان قزوین رایج است.‎ 3/20/2017 11:36:05 AM 3/15/2017 10:43:44 AM Icana http://media.icana.ir//Image/2016/11/201611105993968667_Orig.jpg http://media.icana.ir//Image/2016/11/201611105993968667_Thum.jpg Icana
Icana.ir
جمعه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۳۳
PrintPageچاپPrintPageچاپ با عکس ToFriendارسال به دوستان Whatsapp google_plus Line twitter Telegram
/آیین نوروزی در خرده فرهنگ‌ها/

نوروز در استان قزوین؛ از پوشیدن لباس‌های بومی تا تهیه آب‌گوشت تنوری

سرویس فرهنگی
استقبال از بهار و نوروز با پوشیدن لباس‌های بومی وزین و شکیل و خوردن کشمش، آش‌چغندر و آب‌گوشت تنوری مادربزرگ هنوز در تاکستان استان قزوین رایج است.‎
دوشنبه 30 اسفند 1395 ساعت 11:36
نوروز در استان قزوین؛ از پوشیدن لباس‌های بومی تا تهیه آب‌گوشت تنوری

بهمن طاهرخانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت در مورد آیین نوروزی حوزه انتخابیه خود گفت: در تاکستان استان قزوین برخی فرهنگ‌های خاص وجود دارد و علاوه بر سنت‌هایی مثل چیدن سفره هفت‌سین و صله‌رحم که در آموزه‌های دینی بر آن بسیار تاکید شده و در این منطقه هم انجام می‌شود، برخی از مردم با پوشیدن لباس بومی بسیار وزین، شکیل و زیبا به استقبال بهار می‌روند.

نماینده مردم تاکستان در مجلس با ابراز علاقه به فرهنگ‌های بومی و ملی، تصریح کرد: این فرهنگ‌ها باید ارتقاء پیدا کند چراکه فرهنگ‌های بومی ایران تقویت‌کننده ارزش‌های دینی، اسلامی و اعتقادی کشور است؛ به عنوان مثال در فرهنگ بومی زنان، لباس‌هایی برتن داشتند که بسیار پوشیده و مناسب بود و علاوه بر حفظ فرهنگ و لباس بومی، حجاب آنها نیز حفظ می‌شد.

این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: در استان قزوین، مردم از قدیم‌الایام با پوشیدن لباس‌های بومی به استقبال بهار و نوروز می‌رفتند و امروز نیز برخی از مردم این منطقه همچنان این آیین را حفظ کرده و با لباس بومی که بسیار وزین، شکیل، زیبا و سنگین است به استقبال بهار و نوروز می‌روند.

طاهرخانی ادامه داد: مردم تاکستان در نوروز، شیرینی‌های مضر امروزی را مصرف نمی‌کنند و بیشتر از کشمش و بادام و انواع میوه‌های منطقه خود از میهمانان نوروزی پذیرایی می‌کنند؛ کشمشی که انرژی مغز است و رشد فکری و استعداد افراد را بالا برده و تقویت می‌کند و مصرف آن با سیستم و مکانیزم بدن، سنخیت داشته و بدن آن را برای خود می‌پذیرد.

نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: مردم تاکستان قزوین در نوروز غذاهایی مثل آش‌چغندر و آش‌رشته با کشک محلی که بسیار لذیذ است می‌خورند؛ همچنین خانواده‌ها روز اول عید در منزل بزرگ خانواده جمع شده و مادربزرگ برای آن‌ها آب‌گوشت بسیار لذیذی درست می‌کند؛ در قدیم این آب‌گوشت در تنور و با هیزم درست می‌شد که بسیار ساعات خوش و لذت‌بخشی را برای خانواده‌ها فراهم می‌کرد./

پایان پیام

ارسال نظر
 
نام کامل :
ایمیل :
متن :
تعداد کاراکتر 0 از 4000

fa Icana

استفاده از این مطالب فقط با ذکر منبع "خانه ملت" مجاز است

Icana.ir ۲۰۱۷ ©

Powerd By : Tasvirnet
PC