نماینده مردم بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی، در طرح سؤالی از وزیر راه و شهرسازی، خواستار توضیح درباره عدم اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مشکلات سامانه «جهش مسکن»، تأخیر در اجرای «ستاد ملی گذر»، عدم پرداخت تسهیلات مسکن و وضعیت بحرانی راه‌های برخی استان‌ها شد.

چرا قانون حمایت از خانواده اجرا نشد و سامانه ثبت نام متقاضیان همواره دچار مشکل است؟

محمد بهرامی سیف آباد در گفت‌وگو با خبرنگار خانه ملت، با طرح سؤالاتی از وزیر راه و شهرسازی، به مشکلات موجود در حوزه مسکن و زیرساخت‌های حمل‌ونقل پرداخت و خواستار توضیحات و اقدامات عملی برای رفع این چالش‌ها شد. 

اولین سؤال وی در خصوص عدم اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بود. بهرامی با اشاره به تصویب این قانون که بر اساس آن مقرر شده به خانواده‌های دارای بیش از چهار نفر زمین مناسب برای تأمین مسکن واگذار شود، گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد که این قانون در بسیاری از شهرهای کشور اجرا نشده و در برخی مناطق هیچ اقدامی برای آن صورت نگرفته است.

وی از وزیر راه و شهرسازی خواست توضیح دهد که چه اقداماتی برای اجرای این قانون در سطح کشور انجام شده و علت عدم اجرای آن در برخی شهرها چیست. همچنین، برنامه وزارتخانه برای تسریع در اجرای این قانون و احقاق حقوق خانواده‌های مشمول چه خواهد بود؟ 

بهرامی به نقش سامانه «جهش مسکن» در فرآیند ثبت‌نام و تأمین مسکن متقاضیان اشاره کرد و افزود: بر اساس گزارش‌های مردمی و اطلاعات دریافتی از استان‌ها، این سامانه به دلیل افزایش تعداد ثبت‌نام‌ها از یک حد معین، اغلب بسته شده و امکان ادامه فرآیند ثبت‌نام برای متقاضیان وجود ندارد. 

وی از وزیر راه و شهرسازی خواست درباره علت این مشکل و اقدامات لازم برای رفع آن و فراهم‌سازی امکان ثبت‌نام پیوسته و بدون وقفه توضیح دهد. 

تأخیر در اجرای «ستاد ملی گذر»

این نماینده مجلس با اشاره به بند (الف) ماده ۵۷ قانون برنامه هفتم توسعه، که بر تشکیل «ستاد ملی گذر» تأکید دارد، تصریح کرد: شواهد نشان می‌دهد که این موضوع در وزارت راه و شهرسازی متوقف شده و اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است، علت عدم اجرای این بند قانونی چیست؟ برنامه‌های وزارتخانه برای تسریع در اجرای آن و تعیین مسئولیت تأخیر در این حوزه چه خواهد بود؟

مشکلات پرداخت تسهیلات مسکن

بهرامی همچنین به نقش بانک‌های مسکن در تأمین مالی پروژه‌های مرتبط با حوزه مسکن و حمایت از مردم در دریافت تسهیلات اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس مراجعات مکرر مردمی به نمایندگان مجلس و مسئولان محلی، بانک‌ مسکن از پرداخت تسهیلات به متقاضیان خودداری می‌کنند.

وی از وزیر راه و شهرسازی خواست توضیح دهد که علت این مشکل چیست و چه اقدامات نظارتی و اجرایی برای الزام بانک‌ها به انجام تعهدات خود در قبال پرداخت این تسهیلات انجام شده است. همچنین، برنامه وزارتخانه برای رفع مشکلات متقاضیان و تسهیل روند دریافت تسهیلات مسکن چیست؟ 

وضیت بحرانی جاده‌ها

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس در ادامه به وضعیت بحرانی جاده‌ها در برخی مناطق کشور، به‌ویژه در محورهای پرتردد مانند یاسوج - شیراز اشاره کرد و گفت: «این محور از نظر تصادفات روزانه در وضعیت بحرانی قرار دارد و پروژه‌های نیمه‌تمام جاده‌ای در این مناطق سال‌هاست بلاتکلیف مانده‌اند.

وی از وزیر راه و شهرسازی خواست برنامه‌های فوری این وزارتخانه برای افزایش ایمنی جاده‌ها و کاهش تصادفات در این مسیرها را توضیح دهد و دلیل تبعیض در تخصیص منابع و تأخیر در پروژه‌های نیمه‌تمام راه در استان‌های کمتر برخوردار، ازجمله کهگیلویه و بویراحمد، را تشریح کند. 

بهرامی تأکید کرد: این مسائل به‌طور جدی پیگیری و در صورت عدم ارائه پاسخ‌های قانع‌کننده، از ابزارهای نظارتی مجلس برای الزام وزارت راه و شهرسازی به اجرای تعهدات خود استفاده می‌شود.

 

پایان پیام

 

 

آخرین اخبار