هدر اصلی سایت
PrintPageچاپPrintPageچاپ با عکس ToFriendارسال به دوستان Whatsapp google_plus Line twitter
در مرکز پژوهش ها بررسی شد

علل کاهش تولید خاویار

سرویس اقتصادی
**مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی علل کاهش تولید خاویار در کشور را بررسی کرد.
جمعه 10 مهر 1388 ساعت 13:07

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهشها، دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز با اشاره به این که میزان خاویار استحصالی از ماهیان خاویاری کشور از 88 تن در سال 1380 به 57/18 تن در سال 1386 تنزل یافته است، افزود: این روند نزولی 78 درصدی در تولید خاویار از کاهش میزان ذخایر ماهیان خاویاری به خصوص ماهیان مولد در دریای خزر حکایت دارد.

مرکز پژوهش ها از عواملی مانند صید بی‌رویه و غیرمجاز، فقدان مدیریت هماهنگ و کارآمد، از دست رفتن یا محدود شدن زیستگاه‌های طبیعی و مناطق تخم‌ریزی، گسترش بهره‌برداری از ذخایر نفتی در دریای خزر، آلودگی‌های صنعتی، ورود پساب‌های شهری و سموم کشاورزی به عنوان عمده دلایل کاهش ماهیان خاویاری در دریای خزر نام برد و افزود: میزان صید ماهیان خاویاری از 870 تن در سال 1380 به 225 تن در سال 1386 کاهش یافته است و خطر انقراض این گونه‌های ارزشمند ، به خصوص در یک دهه گذشته با وجود اقدامات صورت گرفته بیشتر شده است.

مرکز پژوهشها در ادامه بر لزوم همکاری همه کشورهای ساحلی دریای خزر در زمینه جلوگیری از انقراض نسل ماهیان خاویاری تاکید کرد و خواستار توجه به امر تکثیر طبیعی و احیای مناطق تخم‌ریزی، تدوین قوانین مناسب و بازدارنده جهت پیشگیری از صید غیرمجاز و برخورد سلیقه‌ای و چندگانه با مرتکبین صید غیرمجاز، تشکیل بانک ژن تاس ماهیان و جلوگیری از صید بی‌رویه این ماهیها در ایران و کشورهای همسایه شد.

پیشنهاد سردبیر
اخبار برگزیده
ارسال نظر
 
نام کامل :
ایمیل :
متن :
تعداد کاراکتر 0 از 4000