به گزارش خبرنگار خانه ملت، "ارسلان فتحی پور" گفت: با توجه به اینکه درآمد سرانه ایران در حدود 10 درصد درآمد سرانه کشورهای پیشرفته صنعتی است در مقابل این واقعیت مصارف سرانه در تعدادی از کالاها چندین برابر استانداردهای جهانی است.
فتحی پور گفت: به عنوان مثال سرانه مصرف بنزین و مواد نفتی دیگر در ایران بیش از 2 تا 3 برابر کشورهای جهان است. در نتیجه این پدیده فشارهای ترافیکی، آلودگیهای روبه گسترش سلامت مردم را به خطر انداخته است بدون آنکه مردم به ریشه این مخاطره آگاهی داشته باشند.
وی با بیان اینکه پایین بودن قیمتهای سوخت موجب قاچاق سوخت میشود گفت: این مساله باعث هزینههای سنگین نظارتی و امنیت میگردد.
رئیس کمیسیون اقتصادی اظهار داشت: قیمت نان در کشورمان به قدری پایین است که موجب اتلاف و بی کیفیتی در پخت شده است و روستاییان برای خوراک دام به خرید نان از شهر میپردازند.
فتحی پور گفت: سرانه مصرف آب شهری بیش از 2 برابر میانگین کشورهای همتراز است در حالی که تعداد قابل توجهی از مردم از داشتن آب آشامیدنی محروم هستند و سازمان آب منطقهای توان بازسازی آب شهری را ندارند و برخی مردم کوچهها را با آب آشامیدنی شست و شو میدهند.
وی در ادامه افزود: سرانه مصرف برق خانگی نیز بسیار بالاتر از نرمهای جهانی است چیزی در حدود 4 برابر سرانه جهانی انگلیس است.
رئیس کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه این لایحه منشا تحول اساسی و ساختاری در اقتصاد کشور است گفت: این لایحه روند اقتصاد کشور را با بهینه سازی فعالیتها و روند اقتصاد دنیا همساز و همگرا خواهد کرد.
فتحی پور تصریح کرد: لایحه هدفمند کردن یارانهها قانون نظام بانکی، اصلاح قوانین گمرکی، نظام مالیات و اصلاح قیمتهای حاملهای انرژی و حفظ ارزش پول ملی و اصلاح نظام بیمه را در پی خواهد داشت.
وی افزود: هر چقدر که در اجرای این لایحه تاخیر داشته باشیم روند رشد و توسعه اقتصاد کشور را به عقب میاندازیم و به هر میزان که فرصت را نسوزانیم و وارد مراحل اجرایی آن شویم به اقتصاد کشور خدمت کردهایم.
فتحی پور با بیان اینکه تاخیر در اجرای این لایحه با عنایت به سرعت بالای حرکت اقتصاد دنیا یک هزینه اجتماعی بر کشور تحمیل میکند گفت: هدف اصلی در هدفمند کردن یارانهها رشد تولید و سرعت بخشی به روند آن است و تاثیر آن بر تولید غیر قابل انکار میباشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی اظهار داشت: این لایحه باعث رشد تجارت کشور خواهد شد چرا که مقوله هدفمندی متکی به بهینه سازی و حداکثر تعامل با دنیای خارج میباشد و به همین دلیل اثر مستقیم به امنیت بر تجارت خارجی خواهد داشت.
وی افزود: نظام یارانهها هدف نیست بلکه یک خاصیت ابزاری و تعادل بخشی دارد.
فتحی پور گفت: مزایای هدفمند کردن یارانهها، افزایش کارآیی نظام اقتصادی از طریق اصلاح قیمتها و اصلاح ساختار درآمد بنگاه تولید انرژی و اصلاح تولید در راستای به کارگیری فناوری و انرژی پایین است.