به گزارش خانه ملت، متن نطق نماینده مردم اردکان چهارمین ناطق پیش از دستور جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
وظیفه خود میدانم از مردم شریف، پرکار و کمتوقع حوزه انتخابیهام اردکان که برای سومین بار بر من منت گذاشته و با اعتماد خویش مسؤولیت سنگین نمایندگی مردم را در مجلس هشتم بر دوشم نهادند متواضعانه تشکر کنم. همچنین باید رأی ارزنده و معنادار مردم متدین یزد به اصلاحطلبان را صمیمانه تبریک بگویم.
جا دارد که مراتب تأسف خود را نسبت به محروم شدن نمایندگان شجاع و صاحبنظر فراکسیون اصلاحطلبان مجلس هفتم از حق و حضور و انتخاب شدن در مجلس هشتم اعلام دارم.
ایام پایانی مجلس هفتم و مسایل فراوان پیش روی کشور ایجاب میکند که در آستانه تشکیل مجلس هشتم نکاتی را به اختصار به عرض برسانم:
امسال در یکصدمین سال استخراج نفت و سیامین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران قرار گرفتهایم. درآمدهای نفتی کشور بطور تصاعدی بالا و به همان میزان قدرت خرید مردم پایین میرود، فهرست بلند بالایی از آسیبپذیریهای مادی و معنوی جامعه و بیپناهی شهروندان ایرانی میتوان عرضه داشت. اکنون جریان یکپارچهای قدرت اجرایی کشور را در دست دارد. مسایل معیشتی، اجتماعی و فرهنگی مردم و تهدیدهای منطقهای و بینالمللی را برای ایران اسلامی نمیتوان پنهان کرد.
ما به عنوان نمایندگان مردم در قبال این مسایل مسؤول بوده و هستیم. لحظهای درنگ کنیم:
1 ـ نرخ تورم حدود 20 درصدی اعلامی توسط بانک مرکزی در سال 1386 و گرانیهای سرسامآور امان از مردم بریده است.
مردم با خط فقر شدید کشوری به میزان 400 هزار تومان و در تهران 770 هزار تومان چگونه زندگی خود را اداره نمایند؟ تحت پوشش قرار گرفتن جمعیت شش میلیونی از سوی کمیته امداد امام (رحمه الله علیه) و سازمان بهزیستی کشور و شش میلیون نفر در نوبت و 35 درصد جمعیت کشور زیر خط فقر مطلق بسر بردن باعث تأسف نیست؟
حذف فلهای هزاران نفر از مدیران مجرب و کارشناسان نخبه اصلاحطلب کشور، رد صلاحیت گسترده نسل انقلاب در انتخابات، تنگ کردن دایره امنیت فکری، صنفی و شغلی دانشگاهیان و دانشجویان، گسترش دامنه اهانت و افتراء به مراجع عظام و خاندان و فرزندان فاضل حضرت امام راحل، ترویج روزافزون خرافه و تحجر در سطوح رسمی، کشانیدن پای نهادهای فراگیر ملی و انقلابی به میدان مداخلههای جناحی و سیاسی، بخشهایی از واقعیتهای نگرانکننده پیش روی کشور ماست. ما در برابر این مسایل ملی چه کردهایم؟ تردید نکنیم که تاریخ فارغ از گرایشهای چپ و راست درباره ما قضاوت خواهد کرد. ما چقدر در راه تحقق آرمانهای بلند این انقلاب و بهرهگیری از ظرفیتهای ملی و جهانی گام برداشتهایم و چقدر این ظرفیتهای معنوی و مادی را تلف کردهایم؟
2 ـ تا امروز جریان سیاسی غالب در کشور در هر جا مورد سؤال بود انگشت اتهام را به سوی اصلاحات و اصلاحطلبان دراز میکرد. اکنون متأسفانه برای عبور از تنگناهای مختلفی که گاه خود بوجود آورده، راهی دیگر برگزیده است، خرج کردن از مقدسترین سرمایههای اسلامی و انقلابی در جهت مدیریتهای ناکارآمد مسایل مبتلا به جامعه و مقدس کردن پیش پا افتادهترین رفتارها و اقدامات اجرایی.
تردید نکنیم که این رویه با آنچه که از انقلاب اسلامی ما حاصل شد و امام بزرگوار راحل بر آن تأکید کرد فاصلههای بسیار دارد.
3 ـ براساس محاسبات انجام شده عایدی کشور در سالهای 84، 85 و 86 از محل فروش نفت و گاز و میعانات گازی حدود 200 میلیارد دلار بوده است، بنا به گزارشهای رئیس جمهور محترم هنگام تقدیم لوایح بودجه ظرف 3 سال گذشته منابع ارزی خرج شده توسط دولت 85 میلیارد دلار عنوان شده است.
مجلس و منتقدین دولت رقم خرج کرد دولت طی سالهای84 و 85 و 86 را حدود صد و پنجاه میلیارد دلار میدانند. حق طبیعی مجلس و مردم است تا از ریز هزینههای دولت آگاهی یابند و توضیح داده شود مابهالتفاوت رقم 85 میلیارد دلار تا 200 میلیارد دلار یا 150 میلیارد دلار تا 200 میلیارد دلار از کجا ناشی میشود؟
4 ـ از نظر علمی و عملی ساختار غلط قوه مجریه و ضعف بنیانهای دولت و کارکرد آن، تولیدکننده رانت و مافیاست. رئیس محترم دولت که باید ضعفها را مرتفع کند تا مافیا تولید نشود میگوید در کشور مافیا داریم و رئیس محترم قوهقضائیه که شناسایی رانتها و مافیا کار آن قوه است، میگوید مافیا نداریم.
تشتت بین قوای حاکم و اظهارنظرهای مأیوسکننده باعث به هم خوردن فضای کسب و کار و اقتصاد در جامعه میشود و یأس و نومیدی در مردم ایجاد میکند.
5 ـ مجلس هشتم با ترکیب متنوعی که دارد از هم اکنون میتواند مسولیتها و اولویتهای خود را در برابر این مشکلات و تنگناها روشنتر کند. مجلس به فرموده امام بزرگوار ما و تأکید مقام معظم رهبری ما باید در رأس امور باشد. قانونگذاری و نظارت بر همه امور را وظیفه خود بداند و در پی آن باشد که قدرت و نظارت قانونی خود را بجای نهادهای موازی قانونگذار و دخالتهای فراقانونی مسؤولان اجرایی بنشاند. مسؤولیت کمیسیونهای مجلس و چگونگی کار فراکسیونهای مختلف نمایندگان و تعامل میان آنها حائز اهمیت فراوان است.
امیدواریم که مجلس هشتم بطور عام و فراکسیون اصلاحطلبان بطور خاص از هم اکنون به فکر ایفای نقش مؤثر خود در قبال مسایل جدی مردم و کشور باشند. والسلام