"محسن کوهکن"در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به انتقادهایی که نسبت به تعطیلات نمایندگان مجلس مطرح شده است، اظهار داشت: من این بحث را نوعی حرکت حساب شده در جهت تضعیف مجلس شورای اسلامی میدانم. در یک نظام مردم سالار و دموکراتیک، مجلس یکی از مهمترین نهادهای این نظام است و تضعیف این نهاد یعنی حرکت بر علیه منافع مردم.
نماینده مردم لنجان درمجلس، افزود: موضوع تعطیلات بحث جدیدی نیست بلکه از ابتدا بوده و در آییننامه داخلی مجلس هم آمده است. البته در گذشته این تعطیلات به مدت یکماه بود اما به دلیل اینکه ممکن است در این زمان اتفاقاتی بیفتند که به بحث و بررسی مجلس نیاز باشد؛ آن را به 2 قسمت 15 روزه تقسیم کردند.
وی با بیان اینکه این تعطیلات در مجالس تمام دنیا وجود دارد تصریح کرد: طی بررسیهایی که در مورد تعطیلات پارلمان چند کشور اروپایی و آسیایی انجام دادم؛به این نتیجه رسیدم که تعطیلات ما قابل مقایسه با آنها نیست.
کوهکن گفت: واقعیت امر این است که ماهیت کار نمایندگی با ماهیت کار در دستگاههای اجرایی و قضایی متفاوت است. حوزه کاری هر دوی آنها مشخص است مثلا رئیس کل یک دادگستری از شروع ساعت اداری کارش رسیدگی به یکسری پرونده و نهایتا صدور رای است و ماموریت دیگری ندارد.
وی با اشاره به اینکه در قوه مجریه نیز وضع به همین گونه است، تصریح کرد: در این قوا تفکیک وظایف وجود دارد اما آنها 2 محدودیت دارند؛ محدودیت در حوزه جغرافیایی و محدودیت در قالب موضوع ماموریتی که انجام میدهند، در واقع وظایفشان مشخص است.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس، تاکید کرد: مجموعه قوانین، اصلاح، حذف و هرچه در چارچوب قوانین برای این دستگاهها وجود دارد بخشی از وظایف مجلس به شمار میرود. اما همان طور که نظارت بر اجرای قوانین در قوه مجریه بر عهده سازمان بازرسی است و حتی برای دفاع از حقوق شهروندان دیوان عدالت اداری وجود دارد، اما نظارت بر حسن اجرای تمامی این امور و سازمانها و نهادها بر عهده مجلس است.
نماینده مردم لنجان ضمن بیان این مطلب که نمایندگان علاوه بر وظیفه تصویب قوانین و نظارت براجرای آنها وظیفه دیگری نیز دارد، گفت: این وظیفه نماینده به حکم مسئولیتی است که پذیرفته و آن ارتباط با موکلین و رسیدگی به آنها است که دستگاههای دیگر ارتباطاتی به این شکل ندارند. به همین دلیل نماینده موظف است که در ساعات و ایامی به مراجعان خود پاسخ دهد. من بارها این موضوع را طی گزارشهای هفتگی اعلام کردهام که میزان ملاقاتهای مردمی هر نماینده ظرف یک یا 2 ماه چیزی نزدیک به 12 تا 18 هزار نفر است.
وی در ادامه افزود: این دیدارها جای مشخصی ندارند اما همین مکاتبات و پیگریها و مشورت دادن برای این مقدار مراجعه کننده حجم کار را بالا میبرد. از سوی دیگر بعضی از افراد همه کارهای مجلس را در سیمای جلسات علنی میبینند و برخی از همکاران مطرح میکنند که در سال همت و کار مضاعف، جلسات علنی مجلس افزایش پیدا کند.
کوهکن با بیان اینکه کار در کمیسیونهای کار عمیقی است اظهار داشت: بررسی طرحها و لوایح در کمیسیونها است که ممکن است در روزهای تعطیل نیز فعالیت داشته باشند مانند کمیسیون صنایع و معادن که بازدید از صنایع 2 استان را در این ایام در دستو کار خود دارد.همچنین امر نظارت بر عهده نمایندگان است علاوه بر این ممکن بازدیدها و ماموریتهای مختلفی برای نمایندگان پیش بیاد.
وی تاکید کرد: بین حوزه کاری نماینده و بحث قضا و اجرا تفاوت وجود دارد؛ حوزه کاری دستگاههای قضایی و اجرایی و زیر مجموعههایشان مشخص و تفکیک شده است اما در بحث قانونگذاری نیاز به وقت برای مطالعه دارند و همین مطالعه آنها باید مبنای اظهارنظرهایشان قرار بگیرد به این دلیل که این اظهار نظرها منشاء تصمیم میشود.
عضو هیات رئیسه مجلس، افزود: متاسفانه گاهی دوستان فرصت و اهمیتی برای مطالعه قائل نیستند. این تعطیلات از گذشته تا به امروز بوده است و آییننامه هم آمده است به همین علت درست نیست که عدهای آن هم با ادبیات خاص نسبت به این تعطیلات انتقاد کنند.