سیدشریف حسینی در گفتوگو با ایسنا افزود: در این صورت ارزش افزودهای که از خامفروشی محصول به دست میآید، به مراتب از زمانی که محصول نهایی را تولید میکنیم، کمتر است.
وی افزود: بدون ایجاد صنایع مادر و بزرگ، توسعه صنایع پایین دستی امکان پذیر نیست. اینکه تنها صنایع بالا دستی و بزرگ در پتروشیمی ایجاد شده، موضوعی قابل قبول است. اما باید گفت در ابتدا برای ایجاد مجموعهای همچون پتروشیمی لازم است صنایع بزرگ ایجاد شود و پس از اینکه کشور در زمینه تولید مواد اولیه به اشباع رسید آن زمان برای تبدیل مواد اولیه به محصول نهایی، نسبت به ایجاد صنایع پایین دستی اقدام کنیم.
حسینی تصریح کرد: در سفر نخست هیات دولت بیشتر موضوع ایجاد صنایع پتروشیمی بزرگ و بالادستی مدنظر قرار گرفته بود در حالی که در سفر دوم از سوی هیات دولت ایجاد صنایع پایین دستی پتروشیمی در کشور مطرح شد.
وی عنوان کرد: صنایع بالا و پایین دستی در پتروشیمی به صورت زنجیرهای به هم پیوسته هستند. برای ایجاد صنایع پایین دستی ابتدا لازم است که صنایع بزرگ ایجاد شود و پس از آن به سمت توسعه صنایع پایین دستی پیش برویم.
حسینی اظهارداشت: برخی از استانهای کشور به دلیل نگاههای منطقهای برخی از وزرا به این استانها، از نظر صنایع پتروشیمی، پیشرفتهای خوبی داشتهاند اما استان خوزستان در این زمینه هنوز به جایگاه واقعی خود دست نیافته است. به عنوان مثال سرعت پیشرفت صنایع پتروشیمی در استان فارس نسبت به خوزستان بیشتر بوده است.
وی با بیان اینکه استان خوزستان در زمینه تولید محصولات پتروشیمیایی در وضعیت مناسبی قرار دارد، خاطرنشانکرد: با توجه به مناسب بودن شرایط احداث صنایع بزرگ و پایین دستی پتروشیمی در استان، لازم است که از این فرصت برای از بین بردن مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال استفاده کرد.
حسینی در پاسخ با این پرسش که صنایع بزرگ در توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی چه نقشی را ایفا میکنند؟ گفت: تولید و تامین مواد اولیه در واقع ماهیت اصلی وجود صنایع بزرگ برای صنایع پایین دستی است. صنایع مادر در پتروشیمی، زمینه توسعه صنعتی در یک منطقه یا کشور را در شاخصهای مختلف فراهم میکنند.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن یادآورشد: صنایع مادر و بزرگ در زمینه تامین خوراک اولیه برای صنایع پایین دستی نقشی تعیین کننده دارند. در این میان صنایع پایین دستی به عنوان صنایع تبدیلی و تکمیلی در زمینه ایجاد محصولات نهایی در نظر گرفته میشوند بنابراین صنایع پایین دستی به دلیل ایجاد ارزش افزوده نسبت به صنایع مادر به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.