جناب کوچکینژاد در حال حاضر مردم حوزه انتخابیه شما از چه مشکلی رنج میبرند و چه اقداماتی تاکنون برای رفع این معضلات صورت گرفته است؟
با توجه به اینکه اصلیترین نوع فعالیت در این ناحیه کشاورزی است و مردم عمده معیشت و درآمد خود را از این راه تأمین میکنند، هرچند که امسال با توجه به بارندگیهای زیادی که رخ داد به نظر میرسید که این حرفه از رونق خوبی برخوردار باشد، اما چنین نشد. سال قبل به واسطه واردات بیرویه برنج ضربه سختی به کشاورزان وارد شد و امسال نیز به واسطه بیتدبیری وزارت جهادکشاورزی و مسئولین امر سبب شده که در یک مقطع زمانی کوتاه خسارتهای میلیاردی به کشاورزان وارد شود که علیرغم اینکه وزارت جهادکشاورزی دارای بخشهای تحقیقاتی قوی و قدرتمندی در این شهرستان است و فعالیت گستردهای دارند اما این نهادها از وجود آفتی به نام کرم ساقهخوار غافل ماندند و همین غفلت با هجوم به شالیزارها و رشد سریع به واسطه گرما سبب شد تا میلیاردها تومان به محصولات شالیکاران آسیب برسد و در نواحی مختلف شالیکاران با کاهش محصول در سطح هکتار به واسطه آفتزدگی و یا پوکی برنج روبهرو شدند که این امر خود یک مشکل جدی و اصلی در حوزه انتخابیه من است. از سوی دیگر براساس تحقیقاتی که همچنان در حال بررسی است این نتیجه حاصل شده که سموم ارایه شده از سوی وزارت جهادکشاورزی از مرغوبیت لازم برخوردار نبوده و موجب نابودی این قبیل آفتها نگردیده است و در همین راستا به اعتقاد ما وزارت جهاد کشاورزی به عنوان یک نهاد سیاستگذار و کنترلکننده باید در این زمینه پاسخگو باشد.
مسئولان بیمهای در این زمینه پاسخگو نبودهاند؟
خیر، آنها اظهار میدارند که این آفت یعنی کرم ساقهخوار جزو موارد بیمهای به حساب نمیآید و هیچ خسارتی در این زمینه قابل پرداخت از سوی بیمه نیست و این اقدامات در حالی صورت میگیرد که وزارت بازرگانی در سالجاری مانع توزیع و واردات برنجهای خارجی گردید اما اقتصاد گیلان در سالجاری در بحث اقتصادی با مشکلاتی از قبیل کاهش تولید روبهرو شد.
چه اقداماتی تاکنون برای احیای حرفه نوغانداری و تولید ابریشم و چای در این استان صورت گرفته است؟
تولید پیله کرم ابریشم در این ناحیه یک صنعت نابود شده است و ادعای متولیان در جهت احیای این مسئله کاملاً واهی است و هماکنون در شرایطی به سر میبریم که این حرفه در سبد اقتصاد خانوارهای گیلانی وجود دارد. از سوی دیگر در زمینه تولید چای هر ساله دولت با اختصاص میلیاردها تومان پول بیتالمال درصدد جلوگیری از نابودی این محصول است اما با این اقدام نه چایکار سود میبرد و نه دلال و از سوی دیگر قاچاق چای از خارج معضلی است که به این مشکلات افزوده میشود.
درباره کاهش تولید خاویار توضیحاتی بفرمایید.
تا پیش از این صادرات خاویار در کشور حدود 8 تا 10 هزار تن بود که این رقم هماکنون به 800 کیلوگرم رسیده است و این مشکل عاملی ندارد جز اینکه بهرهگیری بیرویه از بستر رودخانه سفیدرود سبب شد تا ماهیهای خاویاری نتوانند تخمریزی کنند و همین اقدام ضربه شدیدی به ذخایر خاویاری کشور زد و این مسئله از عدم سیاستگذاری دقیق متولیان و عدم ارائه آمارهای درست از سوی متولیان و دستاندرکاران نشأت میگیرد.
جناب کوچکینژاد ارزیابی شما از وضعیت کنونی صنعت در این استان و شهرستانهای آن چگونه است؟
حوزه صنعت در این ناحیه با مشکلات زیادی روبهروست به طوریکه علیرغم تلاشهای گسترده باز هم بازار آن با رکود مواجه است و یکی از دلایل این امر ورود کالاهای چینی و قبضه بازار به دست آنهاست که صنایع را با افت شدید روبهرو کرده است و با وجود اینکه دولت یارانه و پول هم میدهد اما بسیاری از صنایع همچنان در بحران هستند و ما معتقدیم که این مسئله باید در سیستم مدیریتی حل شود.
از دیدگاه شما آیا افزایش تسهیلات در زمینه بنگاههای زودبازده میتواند به حل این مشکل کمکی کند؟
خیر، در یک دوره به دلیل عدم وجود مدیریت صحیح پول زیادی از سوی بانکها به بنگاههای زودبازده تخصیص یافت اما متأسفانه به جای آنکه این پولها به سمت تولید و اشتغالزایی برود به سمت واسطهها و فعالیتهای واسطهگری اختصاص یافت که هیچکدام نتیجهای برای این حوزه نداشت.
جناب کوچکینژاد از پروژههای در دست اجرای شهرستان رشت توضیحاتی بفرمایید.
چندین پروژه از سوی شهرداری در دست اجراست و هماکنون پروژههای ویژهای در زمینه پلهای شهرستان در دست احداث است. از سوی دیگر پروژه آب و فاضلاب شهرستان رشت که از سوی بانک جهانی به آن اعتبار اختصاص یافته بود هماکنون با یکسری تحریمها روبهرو گردیده و ما نیز در تلاش هستیم تا بتوانیم زمینه را برای تخصیص این رقم فراهم کنیم تا کارها در این زمینه به درستی انجام شود و معتقدیم با اجرایی شدن این پروژه و اتمام آن تحول شگرفی در شهرستان رشت و استان گیلان ایجاد میکند. همچنین در میان طرحهای در دست اجرا و پیگیری به منظور عملیاتی شدن آن پروژه راهآهن قزوین - رشت است که علیرغم پیگیریهای صورت گرفته همچنان از روند کندی برخوردار است و تنها 30درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این پیشرفت با وجودی است که تاکنون 400 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شده است.
از دیدگاه شما آیا احیای مجدد سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور میتواند به حل مشکلات بودجه کنونی کمکی بکند؟
بنده معتقدم اگر یک سازمان مستقل به منظور برنامهریزی و مدیریت منابع وجود داشته باشد به طوریکه دولت نتواند نفوذ زیادی در آن داشته باشد و این نهاد به صورت کاملاً مستقل در بحث برنامهریزی و منابع دولتی تصمیمگیری کند بسیار به نفع کشور خواهد بود.