سیدجلال یحییزاده در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی از مهمترین مطالبات دانشجویان و ضرورت فعالیت سالم و بدون جنجال در دانشگاهها، گفت: با توجه به نخبگی، دلسوزی و احساس مسوولیت و حساسیت قشر جوان و به ویژه قشر دانشجو، مهمترین مطالبهی دانشجویان از مسوولان نظام باید عمل به قانون باشد که طبیعتا قانون اساسی به عنوان محور محسوب خواهد شد.
وی، نجات کشور را در همه زمینهها وابسته به اجرا و عمل به قانون دانست و گفت: مهمترین و کلیدیترین قانون ما قانون اساسی و پس از آن مسایل تصویب شده مربوط به افق چشمانداز و برنامههای توسعهی پنجسالهای است که تابه حال چهار مورد آن را گذراندهایم.
نمایندهی مردم تفت و میبد در خانه ملت، ادامه داد: البته همین موضوع موجب میشود که دانشجو در عرصهی فعالیتهای اجتماعی هم حضور ثمربخش داشته باشد و ما شاهد یک جنبش دانشجویی سالم، متین، منطقی، موثر و مفید در کشور باشیم.
یحییزاده با بیان اینکه دانشجو و دانشگاه بدون جنبش دانشجویی مفهومی ندارد، گفت: اما طبیعی است که دانشجویان با توجه به سفارشهای دلسوزانی مانند رهبر معظم انقلاب، نباید اجازه دهند دیگران برای آنها دامی پهن کرده و وارد بازیهای سیاسی شوند.
وی یادآور شد که حضور در سیاست ضروری است ولی ضروریتر از آن، پرهیز از درگیر شدن در بازیهای بیخاصیت سیاسی است که خوشبختانه معمولا دانشجویان ما در این رابطه بصیر و آگاه بوده و این بصیرت و آگاهی اجازه نمیدهد آنها در این دامها قرار گیرند که این نکتهی مثبتی در این موضوع است.
وی درباره فضای سیاسی کشور و تاثیر آن بر فضای دانشگاهها گفت: احساس میشود فضای سیاسی جامعه و دانشگاههای ما بعد از طی 32 سال به حالت استحکام، تثبیت و تصفیه رسیده و نسبت به سالهای اول انقلاب بسیار متفاوت شده است. در واقع فضای سیاسی هم در دانشگاهها و هم در سطح اجتماع به یک نوع بلوغ و غنا رسیده و همین مسایل موجب شده دشمنان کمتر بتوانند رسوخ و نفوذ داشته باشند.
وی ادامه داد: مردم ما از هر قشری و در هر سن و سالی در طول این 32 سال در کلاس سیاست ناب امام(ره) و رهبری به خوبی تزریق و تغذیه شده و آموزش دیدهاند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: هر کس در این کلاسها به اندازهی ظرفیت و توانایی و درک خود بهره گرفته و به همین جهت است که واقعا معدل فهم و شعور سیاسی ملت ما بالاترین معدل سیاسی جهان است لذا فضای سیاسی کشور بسیار مناسب است.
وی گفت: مهمترین نشانه و دلیل این ادعا هم این است که بعد از آن همه برنامهریزی باحساب و کتاب دشمنان، که میتوانست هر کشوری را در هر سطحی از پیشرفت سیاسی و اقتصادی از بین ببرد، به هیچوجه نتوانست ملت ما را شکست دهد و همهی دنیا و از جمله همان برنامهریزان مستکبر و صهیونیستها و آمریکاییها دریافتند که فهم این ملت و بصیرت آنها به حدی است که به هیچوجه نباید ایران را با هیچ جای دیگر مقایسه کرد.
وی این مسئله را نشاندهندهی بالندگی و ارتقای جایگاه بسیار والای سیاسی در بین آحاد مردم ایران دانست.
نمایندهی مردم تفت و میبد در خانهی ملت، در ارزیابی از نقش جریانهای دانشجویی در ایجاد وحدت عملی بین جریانهای سیاسی جامعه نیز، گفت: برای ایجاد وحدت، انسجام، ارتقای مملکت و یا خدای ناخواسته ایجاد اختلاف و فتنه در جامعهی اسلامی، قطعا بیشترین تاثیر را دانشجویان و روحانیون دارند.
یحییزاده با بیان اینکه بدون تردید نقش قشر دانشجو و روحانی در این زمینه بسیار است، گفت: وحدت بین دانشجو و طلبه و دانشگاه و حوزه، مسالهای است که امام راحل هم از سالهای بسیار دور و قبل از شروع انقلاب اسلامی همواره با قدرت و شدت و به صورت وسیع این مسالع را پیگیری میکردند زیرا در پس این وحدت، شاهد وحدت در کل کشور خواهیم بود و اگر بین این دو قشر سازنده و موثر و مهم مملکت هم اختلاف وجود داشته باشد این اختلافات در بین همهی جامعه و ملت به صورت مشهود وجود خواهد داشت.