سیدقباد مرتضویفارسانی، نماینده مردم اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ، اولین ناطق پیش از دستور جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی با پاسداشت 14 مرداد سالگرد صدور فرمان مشروطیت در سال 1285، انقلاب مشروطه را یکی از بزرگترین و مهمترین وقایع سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در تاریخ معاصر ایران دانست.
وی خاطرنشان ساخت: تاریخ گواه حضور و شرکت عموم طوایف و مردم ایل بختیاری در انقلاب مشروطه از دل و جان است که با رهبری روحانیت و کوشش و فداکاری مجاهدان و سرداران بختیاری همراه با سایر مجاهدان و حقطلبان ایران دست در دست هم با اتحاد و همدلی توانستند بساط ظلم و جور را براندازند و راهی بسوی عدالت در دل تاریخ بگشایند.
به گفته وی برای درک فرایند انقلاب مشروطه هنوز هم نیازمند پژوهشهای دقیقتری در جامعه و گروههای تاریخ هستیم.
نماینده فارسان گفت: امسال نظر به حساسیتهای موجود داخلی و بینالمللی و صدور قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل علیه کشورمان و دسیسههای تفرقهانگیز میان مسلمانان در خاورمیانه این رهبری بود که با درایت امسال را سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی نامید.
وی با بیان اینکه اتحاد و انسجام راز موفقیت انقلاب و حفظ دستاوردهای آن است تاکید کرد: تحقق عملی این شعار میبایست در متن برنامهها قرار گیرد تا به بار بنشیند و ثمره و نتیجه آن در جامعه ملموس گردد.
مرتضوی با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: بکاربردن عبارات چپ و راست و اصولگرا و اصلاحطلب هر روز بیشتر میشود. هرکدام از گروهها و افراد خود را متعلق واقعی این کلمات میدانند و هریک دیگری را خارج از حلقه خود میخواند و روز به روز دایره خود را تنگتر میکنند.
نماینده اردل و فارسان تفکیک این دو عنوان با نظرات مقام معظم رهبری را محل تأمل و اشکال دانست و تصریح کرد: ایشان در سال گذشته با غلط دانستن بحث تقابل اصولگرایی و اصلاحطلبی فرمودند: "نقطه مقابل اصولگرایی، اصلاحطلبی نیست، بلکه نداشتن اصول است و نقطه مقابل اصلاحطلبی هم اصولگرایی نیست، بلکه فساد است که در میان راه صحیح اصولگرایی اصلاحطلبانه است". ما باید ضمن حفظ اصول، روشهایمان را روز به روز اصلاح کنیم. این معنای اصلاحطلبی واقعی است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری مجدداً اعلام کردند "اصولگرایی نحوه یا جریانی در مقابل دیگر جریانهای رایج سیاسی نیست و تقسیمبندی گروهها به اصولگرا و اصلاحطلب تقسیمبندی نیست چرا که هرکس و هر جریانی که به نظام علاقمند و پایبند و هر نامی که داشته باشد، جزء اصولگرایان است. اگر گروهی صرفاً خود را اصولگرا یا اصلاحطلب معرفی کند از این دایره خارج است و بعید است در مسیر سیاسیشان آنها را مدافع آرمانهای امام راحل و ارزشهای انقلاب دانست.
قباد مرتضوی تصریح کرد: این سخن رهبر انقلاب را پاسخ روشنی دانست به افراد و گروههایی که اصولگرایی را محصور در حلقه آهنین خود میدانند و هرکس که خارج از تعریف خودساخته آنها باشد، مخالف نظام و رهبری میدانند.
به گفته وی در صورتیکه شاخصهایی که رهبری برای این گفتمان که خود واضع این عبارت در ادبیات سیاسی کشوری بوده، مشخص کردند، صرف ادعای اصولگرایی و تعریف سلیقهای از عبارات برای پیشبرد مقاصد حزبی کفایت نمیکند و آنها باید پایبند و مقید به معیارهای اصولگرایی باشند.
نماینده اردل و فارسان خاطر نشان کرد: شاخصهایی که رهبری برای اصولگرایی فرمودند: «ایمان، عدالت، حفظ استقلال کشور، اعتماد به نفس و خودباوری، جهاد علمی، تثبیت و تقویت آزادی و آزاداندیشی، اصلاحات به مفهوم صحیح آن، شکوفایی اقتصاد کشور و رسیدگی به زندگی مردم برای رفاه میباشد» بنابراین اصولگرایی و اصلاح طلبی لازم و ملزوم یکدیگرند. حال باید دید گروهها و احزاب خود را پایبند به الزامات این عناوین میدانند یا خیر؟
قباد مرتضوی فارسانی در ادامه نطق خود گفت: اعطاء تسهیلات سرمایهگذاری در بخش صنعت در سال 85 نسبت به سال 84 کاهش پیدا کرده است. بطوریکه پرداخت تسهیلات بانکی در بخش بازرگانی (60) درصد افزایش داشته و بخش صنعت حدود (14) درصد کاهش نشان میدهد و این روند با نرخ (12) درصدی سود تسهیلات بانکی و عدم تفاوت سود و کارمزد در بخش صنعت با بازرگانی احتمال کاهش سرمایهگذاری در بخش صنعت در سال 86 موجب نگرانی است.
وی ادامه داد: عدم ثبات و تغییرات ناگهانی در تعرفهها و نیز واردات و قاچاق کالا ضربات جبرانناپذیری بر صنعت و تولید داخلی وارد میکند و اعتماد تولیدکنندگان و سرمایهگذران را سلب و صنعت داخلی را بشدت آسیبپذیر کرده است که خود باعث تعطیلی بخشی از صنعت و افزایش بیکاری و تورم در کشور میشود که وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی باید هرچه سریعتر تصمیمات جدی را لحاظ نمایند.
مرتضوی فارسانی تصریح کرد: سهام عدالت باید در مسیر عدالت قرار گیرد. عدالت واژه پرمحتوایی است که مرکز ثقل حکومت اسلامی بشمار میرود. مستمندان و نیازمندان باید قبل از دیگر اقشار اجتماعی طعم شیرین آنرا بچشند.
نماینده اردل اظهار داشت: ما در کشورمان (1) میلیون و (300) هزار نفر عشایر کوچنده و نیمهکوچنده داریم که تعداد قابل توجهی از این عشایر غیور از ایل بختیاری میباشند.
وی با بیان اینکه اکثر این عشایر زیر خط فقر هستند و در شرایط ناگواری زندگی را بسر میبرنداز توجه دولت به این قشر مؤثر وعظیم و تصمیمگیری و اقدام در جهت واگذاری هرچه سریعتر سهام عدالت به تمامی عشایر کشور خواستار شد.
به گفته مرتضوی محورهای ارتباطی استان چهارمحال و بختیاری به جنوب کشور عملاً غیرقابل استفاده هستند. مسیر شهرکرد، اردل به خوزستان با اجرای سد کارون (4) مسدود شده است که با احداث تونلهای پیشبینی شده در این مسیر و احداث پل بزرگ (350) متری بر روی سد کارون (4) و عملیاتیکردن این پروژهها توسط وزارت نیرو این محور مهم مجدداً رونق خواهدگرفت.
عضو کمیسیون صنایع و معادن همچنین از وزیر محترم نیرو اکیداً خواست تا هرچه سریعتر توافقات سالهای 85 و 86 را اجرا نماید.
به گفته وی این مسیر با بهرهبرداری از تونل گردنده زره و جاده گورمیز اردل به دوفولان و چهار بانده کردن به یکی از مهمترین راههای شمال و جنوب کشور تبدیل خواهدشد. وی ضمن تشکر از همکاری وزرای محترم نیرو و راه و ترابری افزود: راه ارتباطی شهرکرد- مسجدسلیمان نیز نیازمند توجه جدی به اتمام اتوبان شهرکرد، پارسان، کوهرنگ و بهرهبرداری سریعتر از جاده پارسان، دشتک، عالیکوه و اجراییکردن تونل انتقال آب و جاده ارتباطی زردکوه و گردنه چری و تاراج میباشد تا رشد و توسعه همهجانبه را در استان و مناطق عشایر بختیاری به ارمغان آورد و باعث رونق گردشگری و ایجاد اشتغال گردد.
نماینده مردم اردل و فارسان در پایان ضمن تشکر و قدردانی از سفر رئیسجمهور محترم به استان گفت: (5) مصوبه مهم و ضروری هیأت دولت در استان به مرحله اجراء نرسیده است:
به گفته وی مقرر شده بود در طول هفته 7 پرواز به فرودگاه شهرکرد انجام شود که نهتنها پروازها انجام نیافته است.
وی افزود: احداث راهآهن اصفهان، شهرکرد، پارسان، اردل به خوزستان یکی از خواستههای حیاتی مردم و سرمایهگذاران برای توسعه همهجانبه استان و نزدیکی بخش مرکزی کشور به جنوب و خوزستان میباشد.
نماینده اردل و فارسان با بیان اینکه هرچند استقلال آب استان به همت نمایندگان محترم مجلس تصویب و به مرحله اجراء رسید،تصریح کرد: لکن این امر نیازمند ارتقاء جایگاه مدیریت آب در تمامی فعالیتهای اقتصادی و برنامههای توسعه استان است و مردم استان باید از استقلال آب و مدیریت جدید بهرهمند شود و عملاً مفهوم استقلال آب را در زندگی خود حس نمایند.
مرتضوی همچنین با بیان اینکه تبدیل بخش کیار با مرکزیت شلمزار به شهرستان را از آرزوهای دیرینه مردم این منطقه است یادآوری کرد: در سفر هیأت محترم دولت قید گردید و مقدمات آن در وزارت کشور و کمیسیون امنیت سیاسی هیأت دولت تصویب نهایی گردید.
وی ضمن تشکر از وزارت کشور دراینخصوص از رئیسجمهور خواست این موضوع مهم و حیاتی را اعلام فرمایند تا باعث خوشحالی مردم و رشد و توسعه این منطقه محروم شود.