به عنوان سؤال اول اجازه دهید به سراغ محورهای ورودی به ملایر برویم و به وضعیت آنها بپردازیم. قطعاً یکی از مهمترین این راهها محور ملایر به توره است که از جمله محورهای حادثهخیز استان محسوب میشود. این محور چندی است بر خلاف آغاز کار شتاب خوبی گرفته و با سرعت در حال تکمیل است. لطفاً درباره وضعیت کنونی آن بگویید.
این محور مهمترین شاهراه استان از سمت جنوب برای ارتباط با استانهای مرکزی، اصفهان و تهران است که از ملایر به سمت توره و اراک میرود. طول این مسیر 55 کیلومتر است و ما متأسفانه به صورت هفتگی شاهد تصادفات منجر به فوت در آن هستیم. در بدو مجلس هشتم علیرغم اینکه این محور تنها 5 درصد پیشرفت فیزیکی داشت، تمرکز اصلی خود را برای ساماندهی این محور قرار دادیم. به طوری که بودجه 500 میلیونی آن در سال 87، طی یک سال و نیم به 30 میلیارد تومان رسید.
پیشرفت کار به حدی بود که در سفر سوم هیأت دولت به استان، نیمی از این پروژه به بهرهبرداری رسید. این محور را برای سرعت بیشتر به سه پیمانکار دادیم. قطعه اول تا شهر زنگنه به مساحت 25 کیلومتر در سفر سوم هیأت دولت بهبهرهبرداری کامل رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت. قطعه دوم به مساحت 14 کلیومتر تا چشمه علی محمد است که 7 کیلومتر آن آسفالت شده و آماده بهرهبرداری است. قطعه سوم نیز به مساحت 9 کیلومتر تا پلیس راه توره که 6 کیلومتر این قطعه نیز آسفالت شده است.
این محور پیشرفت بسیار خوبی داشته است. فکر میکند چه زمانی به بهرهبرداری کامل برسد؟
ما در این محور روزانه 2 هزار تن پخش آسفالت داریم که در تاریخ پروژههای ملی استان همدان بیسابقه است. اگر این پروژه با همین سرعت ادامه یابد، با عنایت خداوند تا پایان فصل سرما این محور که یکی از زیرساختهای عمده توسعه است، به بهرهبرداری کامل میرسد.
پروژه بزرگراهی تویسرکان- جوکار در چه وضعیتی قرار دارد؟ باتوجه به اهمیت این محور آیا سرعت پیشرفت عملیات ساخت آن راضیکننده است؟
این محور یکی از پروژههای ملی در سطح استان است که تویسرکان را به کوریدور بزرگراههای کشور متصل میکند. این محور 30 کیلومتری از جوکار شروع میشود که ده کیلومتر آن در حوزه ملایر، زیرسازی شده و آماده آسفالت است. پیمانکار پخش آسفالت آن هم مشخص شده و به زودی شاهد پخش آسفالت آن خواهیم بود. این پروژه نیز پیشرفت مطلوبی داشته است.
احداث این بزرگراه چه امتیازاتی برای حوزه انتخابی شما در پی دارد؟
به هر حال بزرگراههای کشور و راههای ریلی و هوایی مهمترین مولفه برای پیشرفت و توسعه هر منطقهای هستند. در سراسر استان همدان شاهد تکمیل بزرگراهها هستیم که این امر زمینه را برای ترغیب سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم میسازد و به تبع آن توسعه همهجانبه را در پی دارد.
راه هوایی و فرودگاه چطور؟
هفته گذشته دومین هفته متوالی بود که از وزیر راه برای تعلل در احداث فرودگاه سؤال کردیم. وزیر نیز با درخواستی که از نمایندگان داشت، فرصت خواست تا مسائل مربوط را برطرف کند. بحث ایجاد این فرودگاه از 17 سال پیش مطرح است که از دو سال پیش با همت نمایندگان استان، تمام مجوزهای ماده 32 آن اخذ شده است و در حال پیگیری است.
یکی دیگر از فعالیتهایی که در این حوزه انتخابی با نگاهی جدی دنبال میشود، بحث ورزش است. عمده اقدامات صورت گرفته در این زمینه چه بوده است؟
کشور ما و بهویژه استان همدان از جمعیت جوانی برخوردار است که بسیار هم فعال هستند. وظیفه ما مسئولان این است که امکانات لازم در حوزه اشتغال و تفریحات سالم را برای آنها فراهم سازیم. یکی از مهمترین نیازهای مردمی بحث ورزش است. در ایران بهویژه بحث ورزش همگانی نیازمند به توسعه است.
در این راستا دو فعالیت عمده ما در این بخش یکی بزرگترین مجموعه ورزشی بانوان ملایر است که در آستانه بهرهبرداری قرار دارد. کارهای اجرایی آن به پایان رسیده و با افتتاح آن فضای مناسبی برای تقویت ورزش بانوان ایجاد خواهد شد. از سوی دیگر یک استادیوم پنج هزار نفری هم قرار است به زودی در ملایر احداث شود.
این ورزشگاه اکنون در چه مرحلهای قرار دارد؟
این ورزشگاه مجوزهای لازم را دریافت کرده است و بودجهای معادل 6 میلیارد تومان دارد. امسال با 2 میلیارد تومان پروژه به پیمانکار سپرده شده است و طی دو هفته آینده شاهد احداث آن خواهیم بود. این مجموعه ورزشی در کنار پردیس سینمایی شهرستان ملایر احداث میشود. این پردیس سینمایی نیز با اعتباری بالغ بر 8 میلیارد در حال احداث است. هفته گذشته نیز مبلغ 4 میلیارد تومان از سوی معاونت برنامهریزی و راهبردی رئیسجمهور به تکمیل پروژههای ملایر اختصاص یافت که میتواند زمینه تسریع در اتمام پروژهها را در بر داشته باشد. از این مبلغ 2 میلیارد تومان در زمینه آبرسانی و مشکلات مربوط به آب شرب شهرستان اختصاص یافت.
یکی از مشکلات دیگر در استان، جدا از خشکسالی و کمبود آب برای مصرف کشاورزان، سنگینی آب و املاح شدید آن است که مشکلاتی را برای اهالی ایجاد کرده. حال که به موضوع آب شرب اشاره کردید، لطفاً درباره اقدامات صورت گرفته در این زمینه هم توضیح دهید.
بله، همان طور که اشاره کردید، املاح بالای آب مشکلاتی نظیر سنگ کلیه را برای شهروندان ایجاد کرده است.
برای رفع این مشکل انتقال آب سد کلان برای استفاده اهالی ملایر در نظر گرفته شده است. برای تعیین پیمانکار هم پروژه را به مناقصه گذاشتیم. به دلیل 18 میلیون متر مکعب آب که به طور سالانه از طریق این سد تأمین میشود، تسریع در اتمام آن از اولویتهای ماست.
با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما از پروژه گازرسانی به روستاها بگویید.
به تازگی یک میلیارد تومان دیگر برای تکمیل پروژه گازرسانی ملایر تزریق شده است و قرارداد برای گازرسانی به 30 روستای جدید تصویب شده است که با توجه به اینکه این امر از مصوبات سفر سوم هیأت دولت به استان است، امیدوارم هرچه سریعتر اقدامات در این حوزه پیگیری شود.