در همین راستا، رئیس سازمان دهیاریهای وزارت کشور تیمی را به منطقه اعزام کرد که در یک نشست با حضور دهیاری ها و اعضای شوراها و شهردارها مسائل را در حوزه مبلمان شهری، ساختوساز شهری و مسائل شهرداریها به بحث و تبادلنظر گذاشتیم.
از هر شهرستان 3 تا 4 نفر صحبت کردند و با حضور مسئول امور روستایی مسائل بررسی شد.
جلالیان گفت:با تیم رئیس اداره دهیاریها و شهرداریهای وزارت کشور به جمعبندیهایی رسیدیم و قرار شد هرکدام از شهرداریها هر ماشینی که ثبتنام کنند، با اولویت سه ماهه به آنها تحویل داده شود و هر طلب و مطالبهای از وزارت کشور دارند، زودتر پرداخت شود.
همچنین قرار شد هرکدام از شهرداریها اگر پروژهای تعریف کنند که توجیه داشته باشد، از طرف سازمان دهیاریها وام قرضالحسنه به آنها داده شود.
جلالیان تصریح کرد: نکتهای که در این جلسه مطرح کردم، این بود که شهرداریهای حوزه انتخابیه من متأسفانه درآمد ندارند و با درآمد پایین حتی بدهکار هستند و حتی برای پرداخت حقوق کارمندان مشکل دارند. از آنجایی که در دیر، کنگان و جم کارهای زیربنایی انجام نشده است و حجم زیادی از مردم زیر نظر کمیته امداد و بهزیستی و سایر نهادها هستند که هرکدام نامهای دارند که نمیتوانند عوارض شهرداری را پرداخت کنند و به همین دلیل شهرداری درآمد کافی ندارد، از تیمی که برای بررسی موضوع آمده بودند، خواستند و آنها اعلام آمادگی کردند که اولاً اگر هر کدام از شهرداریها طرحی ارائه داد وام در اختیارش قرار دهند. مثلاً اگر کارخانه، پاساژ یا مجتمع فرهنگی هنری یا پرورشگاه میگو تعریف کند، این تیم اعلام آمادگی کرد که وام قرضالحسنه در مدت کوتاهی به آنها پرداخت شود.
وی ادامه داد: نکته دومی که این تیم اعلام آمادگی کرد، این بود که مبلغی به عنوان کمک بلاعوض به شهرداریها پرداخت خواهد شد تا کمی مشکلات آنها کاهش یابد.
جلالیان خاطرنشان کرد: در همین چارچوب جلسه کارگروه اشتغال را در عسلویه برگزار کردیم.
وی گفت: در این جلسه مقرر شد از تاریخ 1/8/89 تمام پیمانکاران پارس جنوبی موظف شدند به اجرای آییننامه اجرای دولت به اشتغال50درصد نیروی بومی که پس از پایان 45 روز یک تیم به منطقه اعزام خواهد شد تا نتیجه را بررسی کند.
نماینده مردم دیر، کنگان و جم اضافه کرد: قرار شد در 45 روز دوم توسط استانداری تیمی موظف شود شرکت نفتی و پیمانکار که امتناع کرد، از حضور نیروها در پروژهها ممانعت به عمل آورده شود. همچنین چند راهکار دیگر نیز بررسی شد از جمله اینکه در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی و عسلویه قرار شد هر قراردادی که با پیمانکاران بسته میشود، در قرارداد قید شود که 50درصد از نیروی انسانی پروژه باید بومی باشد.
جلالیان اظهار کرد: در حال حاضر آمار بیکاری در دیر، کنگان و جم و عسلویه آمار بیکاری دو رقمی است که با هیچ زبان و توجیهی نمیتوان جوابگوی مردم بود که فرزندان تحصیلکرده آنها بیکار باشند.
وی گفت: از سیستم اجرایی تقاضا دارم به هر نحوی به این مصوبه دولت عمل کند. در حال حاضر عسلویهای که معروف است و مردم از همه جا میآیند برای کار، آمار اشتغال مردم آن بسیار پایین است که افراد تحصیلکرده ما در دیر و کنگان با مدرک فوقلیسانس نفت، برق و شیمی در نوبت استخدام بوده و بیکار هستند.
جلالیان اضافه کرد: مردم حوزه دیر، کنگان و جم میزبان خوبی برای وزارت نفت بودهاند اما متأسفانه وزارت نفت نتوانسته مهمان خوبی باشد و حقوق آنها پرداخت نشده است.
جلالیان خاطرنشان کرد: هفتادمین سفر خود را در حوزه انتخابیه داشتم که از مسجدها، خیریهها، شوراها و ادارات بازدید کردیم و راهکار اندیشیدم.
وی افزود: جلساتی نیز با ادارات کل و اداره کل بنادر و کشتیرانی داشتم که در این جلسه مصوبات و تعهدات این سازمان را بررسی کردیم که قول گرفتیم تا دهه فجر شاهد تأسیس اداره بنادر در کنگان و جم خواهیم بود. پس از گذشت سالها هیچ ادارهای در این دو بندر مستقر نشده است و پس از پیگیریها و تذکرات و سؤالات متعدد موفق به اخذ مجوز شدیم. به همراه استاندار از اسکله 45 ساله کنگان بازدید داشتیم که با صیادان مقرر شد 100 میلیون تومان که برای مطالعه تعیین شده، زودتر نهایی شود و قبل از سفر سوم تعیین تکلیف شود.