کتابخانه مجلس شورای اسلامی با سابقهای نزدیک به یکصد سال، بخش مهمی از میراث ماندگار تمدن کهن و بزرگ کشور عزیزمان ایران را بر دوش می کشد و بر اساس رسالت تاریخی که برعهده دارد، همواره چشم به راه پویندگان و علاقهمندان به علم و دانش است. امروز، این مرکز فرهنگی با مجموعهای کم نظیر، نفیس و ارزشمند پاسخگوی خیل عظیمی از پژوهشگران در حوزههای گوناگون علم و دانش است.
در این میان مجموعۀ چندین هزار جلدی از قدیمیترین مجلات چاپ داخل و خارج کشور به زبانهای فارسی و غیر فارسی، بخشی از این گنجینه گرانقدر است که در سیر پژوهشهای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ... از جمله مهمترین منابعی هستند که فرصتی مناسب برای استفادۀ محققان و پژوهشگران این عرصه را فراهم می کنند.
این فهرست مجلاتِ پیش از این در 4 جلد با حروف «آ ـ پ»، «ت ـ ژ» و «س ـ گ» و «ل ـ ی» منتشر شده بود، اما هماینک این چهار جلد به صورت یکجا در یک مجلد منتشر شدهاند.
در این فهرست، فهرستنویسی مجلهها، همانند کتب، بر پایۀ اصول فهرستنویسی انجام شده است. البته در انتخاب سرشناسه، به علت تغییر تنالگان(سازمانها و نهادها) و یا شخصیتهای حقوقی مجلهها در سالهای متوالی، چیدمان مجلهها بر اساس حروف الفبا در مخزن، و انتشار مستمر فهرست الفبایی این مجلات در قالب مجلدهای متعدد، فهرستنویسی بر اساس عنوان مجلهها صورت گرفته و به صاحب امتیاز و ناشر آن در صورتی که شخصیتهای حقیقی و یا حقوقی نظیر وزارتخانهها، دانشگاهها، انجمنها، و... باشند، شناسه افزوده تعلق گرفته است.
با رعایت این اصل، فهرستنویسی مجلهها بر پایه آخرین و جدیدترین شماره موجود در مخزن (آخرین شماره سال 1386)، صورت گرفته و سعی شده اطلاعات راجع به شمارههای میانی، اعم از اطلاعات مربوط به پدیدآورندگان، ناشران و ... مورد توجه و اشاره قرار بگیرد. این اسامی در بخش یادداشت تحت این عنوان آمده است: «سایر پدیدآورندگان مجلات موجود» که شامل پدیدآورندگان حقیقی و حقوقی تمامی مجلات موجود در مخزن، اعم از اولین شماره و شمارههای میانی میباشد. ضمناً سعی شده اسامی افراد تنها یک مرتبه ذکر شود. یعنی اگر فردی سردبیر شمارههای مختلف باشد، تنها یکبار با عنوان «سردبیر» در شناسهها ذکر گردیده است.
در فهرستنویسی مجلات فارسی، آخرین عنوانِ موجود در آرشیو مدّنظر قرار گرفته شده است.