هفته نامه «خبر اردبیل» اردبیل به منظور بررسی این اقدامات گفتوگویی با قاسم محمدی نماینده مردم اردبیل انجام داده که در ذیل می خوانید:
از آخرین وضعیت پیگیریهای صورت گرفته در زمینه مصوبات سفر سوم هیأت دولت توضیحاتی بفرمایید.
در حالحاضر ما پیگیر جدی این مصوبات هستیم که خوشبختانه به خوبی پیش میرود و یک اعتبار ویژه سالانه برای بحث توسعه فرهنگی در اردبیل مصوب شد که سقف نامحدودی برای آن قائل شدند که رقمی حدود 30میلیارد تومان در سال بود، برای 5 سال که با برنامهریزی در شورای برنامهریزی استانداری بناست تخصیص یابد که این مباحث فرهنگی؛ توسعه فرهنگ عمومی، تخصصی، مسائل مذهبی، مساجد ،فناوری اطلاعات و مسائل مربوط به توریسم و گردشگری که حجم قابلتوجهی از درآمد اردبیل از آن است را در برمیگیرد...
در حالحاضر سالانه حدود 5میلیون نفر توریست به این شهرستان سفر میکنند و کارگروههای تشکیل شده روی این موضوع در حال کار هستند و در شورای برنامهریزی برای آن تصمیمگیری لازم صورت میگیرد.
* اقدامات صورت گرفته در حوزه کشاورزی اردبیل در حالحاضر به چه وضعیتی رسیدهاند؟
در بخش کشاورزی این منطقه یک بیداری و نهضت جدید آغاز به کار کرده و با حمایتهای صورت گرفته آبیاری تحتفشار جایگزین کشاورزی سنتی و دیمی شده است که این یک حرکت برای تبدیل کشاورزی آبی به کشاورزی جدید است که رقمی حدود 800هزار میلیارد ریال به این موضوع اختصاص داده شده است. این کار درخصوص کشاورزی از استان اردبیل شروع شد. کمیسیون تلفیق، کمیسیون بودجه و کمیسیون کشاورزی از این مسئله حمایت کردهاند و در حال برنامهریزی برای اجرای نظام جامع کشاورزی در اردبیل هستیم. در حالحاضر برای ایجاد آبیاری تحتفشار در هر هکتار زمین کشاورزی نیازمند 4میلیون تومان هستیم که بناست 50درصد سرمایهگذاری موردنیاز در این زمینه را دولت و 50درصد آن از طریق تسهیلات بانکی در اختیار کشاورزان قرار گیرد و از آنجایی که 4درصد محصولات کشاورزی کشور و100درصد بذر سیبزمینی کشور در این استان تأمین میشود بنابراین با ایجاد کشاورزی نوین در اردبیل میتوان یک بحث نوین را عملیاتی کرد.
* بحث حقآبه رود قزل اوزن برای استان اردبیل به چه صورت است و تا کجا پیشرفت کرده ؟
در حالحاضر 8 تا 9 استان مدعی بهرهمندی از آب این رودخانه هستند که با این تفاسیر 538 میلیون مترمکعب حقآبه استان اردبیل است که تاکنون با برنامههای انجام شده هماکنون 300میلیون مترمکعب به طور شفاهی برای اردبیل تخصیص یافته اما ما همچنان خواستار 538میلیون مترمکعب هستیم و 2 ارگان رسمی ملی و بینالمللی در مهاب قدس آن را پیگیری میکنند تا به واسطه این اقدام آب موردنیاز دشت اردبیل تأمین و نسبت به احیای مجدد آن اقدام شود و با توجه به مفاد برنامه پنجم توسعه به عنوان برنامه میان مدت به منظور نجات اقتصاد کشور درصدد توسعه بخش کشاورزی هستیم.
* ارزیابی شما از جایگاه بخش کشاورزی در برنامه پنجم توسعه به چه صورت است؟
با توجه به مفاد برنامه پنجم توسعه در بخش کشاورزی ما به دنبال کشاورزی نوین و اقتصادی و پرهیز از کشاورزی معیشتی و کشاورزی آبمحور هستیم و میکوشیم تااین بخش از اقتصاد وارد بحث نقدینگی کشور شود و نمایندگان کوشیدهاند تا با توسعه روستاها به سمت کشاورزی صنعتی حرکت کنند و در همین راستا توجه خاصی به بیمه کشاورزی شده است. بدین معنا که با توجه به جمعیت 5 - 6 میلیون نفری کشاورزان و تولیدکنندگان تلاش شده تا بیمه مربوط به محصولات و تأمین اجتماعی توسعه یابد تا شاهد افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی، اصلاح نظام کشاورزی و احیای مجدد نظام دامپروری در کشور باشیم چرا که معتقدیم لازمه کشاورزی مدرن، تولید محور بودن است نه محصول محور بودن و با توجه به پیشبینیهای صورت گرفته باید در پایان برنامه پنجم توسعه از 120 میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کل کشور به میزان 520 میلیون تن برسد که این حجم از تولید ما را به بازارهای جهانی میرساند و همه این اقدامات در این راستا بوده که برنامهریزیها در اردبیل را از حالت استانی خارج و به برنامهریزی ملی وصل کنیم.
* توسعه و رشد مناطق گردشگری و توریستی در حال حاضر به چه وضعیتی رسیده و آیا برنامه جدیدی در این زمینه دارید ؟
در این زمینه قول راهاندازی تلهکابین 2 کیلومتری میران - آستارا - نمین داده شده بود که انجام شد و تلاش شد تا در منطقه نمین و فندقلو نیز به عنوان یک منطقه گردشگری به ایجاد امکانات لازم از جمله ساخت هتل با درجه مناسب پرداخته شود و در سایر موارد تلاش شده تا از حداکثر ظرفیت توریستی و گردشگری شهرستان استفاده شود.
جناب محمدی اجرای راهآهن میانه - اردبیل- پارسآباد به کجا رسیده و چه زمانی به بهرهبرداری خواهد رسید؟
با توجه به پیگیریهای صورت گرفته و مصوبات هیأتدولت بناست این راهآهن در سال 91 به بهرهبرداری برسد و در طول 3 سال یادشده باید منابع موردنیاز طرح تزریق شده و هماکنون در هر 6 قطعه این طرح در حال فعالیت جدی هستند و کار به خوبی پیش میرود و امیدواریم تا در زمان تعیین شده شاهد بهرهبرداری طرح باشیم.
* بحث ایجاد منطقه اقتصادی نمین هماکنون تا چه حد پیشرفت داشته و بناست چه زمانی عملیاتی شود؟
بحث ایجاد منطقه ویژه اقتصادی نمین تصویب شده در شورای نگهبان و از سوی دولت نیز ابلاغ شده و هماکنون کارگروههای مورد نیاز آن تشکیل شده و مدیریت آن میکوشد تا یک ارتباط بازرگانی خوبی با کشورهای آسیای مرکزی داشته باشد و تولیدات خود را به سمت این بازارهای هدف سوق دهد.