به گزارش خبرنگار خانه ملت، "علی لاریجانی" در جلسه علنی روز سه شنبه 16 آذر در ادامه نطق پیش از دستور خود سومین رکن پایداری حرکت دانشجویی را دغدغه فرهنگی و دینی و همراهی با روحانیت عنوان کرد و اظهار داشت: هر چند در این میان جریان هایی به انحراف کشیده شدند اما متن حرکت دانشجویی، این اصالت را در خود حفظ کرد به طوری که در سال 48 که مبارزه از هنرسرای عالی نارمک و دانشگاه شیراز اوج گرفت دانشجویان دانشگاه شیراز به سیاست ترویج آزادی های جنسی و اشاعه فحشا و فساد به مبارزه برخاستند و اعلامیه افشاگرانه ای صادر نمودند که در قسمتی از آن آمده است دانشگاه را که باید محیطی پاک و مرکز روشنفکری باشد به وسیله عناصر کثیف و برنامه شوم خود به محیطی فاسد و ناسالم سوق می دهند، برآنند که با عناوین مختلف مانند انتخاب دختر شایسته، عناصر فاسد و شناخته شده ای را الگوی دانشجویان سازند و درست در همین شرایط روشنفکران و روحانیون بیدار دل را به جرم طرفداری از حق و شرافت در چنگال ساواک اسیر می سازند.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: یا در صحنه باز گذاشتن بوفه دانشگاه در ماه مبارک رمضان، اساتید و دانشجویان آن را به صحنه محاکمه رژیم بدل نمودند که محور آن حفظ شعائر دینی بود.
لاریجانی تصریح کرد: هر چند انحراف منافقین از مسیر روحانیت و اسلام و برخی اشتباهات مرحوم شریعتی نسبت به نهاد روحانیت به ارتباط جنبش دانشجویی با روحانیت صدماتی وارد نمود اما به دلیل اصالت راه دانشجویی و حضور شخصیت های مبارز روحانی که عمدتا در صدر انقلاب اسلامی و حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند این ارتباط به صیانت و تحرک اصیل جنبش دانشجویی کمک شایانی نمود.
رئیس مجلس شورای اسلامی به نقش بارز و برجسته شهید آیت الله مطهری و حضرت آیت الله خامنه ای (دامه برکاته) در ایجاد ارتباط بین دانشجویان و روشنفکران با روحانیت اشاره کرد و گفت: واقعیت آن است که آنچه جریان دانشجویی را با همه فراز و فرودهای سالهای قبل و بعد از انقلاب حفظ نمود، شور و حماسه حسینی و آن شعار تحول برانگیز اباعبدالله (سلام الله علیه) بود.
وی با تاکید بر این که این صراط حماسی و مقدس، شور و بصیرت زندگی عزتمندانه را در حرکت دانشجویی پایدار نمود، خاطرنشان ساخت: اگرچه راه آنان نیز شبیه حماسه حسینی خونین شد اما به قول شهید مطهری «امام حسین (ع) خونین شدن این صحنه را می خواست و بلکه خودش آن را رنگ آمیزی می کرد».
رئیس مجلس شورای اسلامی چهارمین رکن پایداری و اعتلابخشی حرکت دانشجویی را پیوند حرکت دانشجویی با امام خمینی (قدس السره) دانست و اظهار داشت: این پیوند هم عامل اعتلابخشی این حرکت و هم صیانت کننده راه آنان و هم پیوند دهنده جنبش دانشجویی با توده های مردم.
نماینده قم تصریح کرد: این 4 عامل باعث شد که جنبش دانشجویی پس از انقلاب نیز در صحنه مبارزه با آمریکا که نماد آن تسخیر لانه جاسوسی بود در دفاع از انقلاب که نماد آن حضور دانشجویان در جنگ بود و مبارزه با ناراستی ها در داخل کشور که یکی از مظاهر آن در دفع فتنه و توطئه های سال گذشته بود، از سر آگاهی و بصیرت در صحنه حاضر و وظیفه دینی خود را محقق ساخت.
رئیس قوه مقننه حرکت دانشجویی را حامل کوله باری از تجربیات ذی قیمت انقلابی دانست و تاکید کرد: این جنبش میتواند در تئوریسازی حرکت آینده انقلاب موثر واقع شود و مطمئنا ارزش آن کمتر از دفاع مقدس نیست و نمونه آن در مباحث اخیر رهبر معظم انقلاب در تدوین الگوی توسعه اسلامی ایرانی بیان گردید که امر بسیار پراهمیتی است.
لاریجانی با بیان این که باید نتیجه تمام مجاهدتهای گذشته را باید در تحقق تئوری ساماندهی الگوی اسلامی ـ ایرانی به ظهور رساند، اظهار داشت: باید تلفیقی از معنویت، عدالت و پیشرفت را در یک نظام تعریف نمود تا به عنوان هنر راهبردی و راهگشای چشمانداز درآید.
رئیس مجلس خاطرنشان ساخت: مناسب است مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیونهای تخصصی مجلس با دعوت از صاحب نظران در این حرکت ملی همت نمایند.