وی تأکید میکند که این منطقه از شرایطی برخوردار است که سرمایهگذار خواهان سرمایهگذاری در این منطقه است، به گونهای که شهرک افق ابهر در جمع 10 شهرک صنعتی برتر کشور قرار داشته و از ویژگیهای ممتازی برخوردار است.
مهدوی در بخش ملی نگاهی به برنامه پنجم توسعه دارد و میگوید: درحال حاضر اقتصاد ایران مریض است زیرا اتکا به یک محصول، اقتصاد ایران را مریض کرده است، از طرفی وابستگی به نفت سبب میشود که با افزایش یا کاهش قیمت نفت دچار تورم و مشکلات فراوانی میشویم.
نگاه ملی
شما برنامه پنجم را چطور ارزیابی میکنید؟
برنامه پنجم توسعه به گونهای تنظیم شده که ایران بتواند در آینده تبدیل به قطب اقتصادی منطقه شود و متناسب با فرهنگ اسلامی- ایرانی تهیه و تنظیم شده است.
یکی از مشکلاتی که صنعت ایران با آن دست به گریبان است عدم نقدینگی بانکها است. در این باره آیا در کمیسیون برنامهای دارید؟
متأسفانه بانکها اعتبار لازم را در اختیار صنعتگران قرار نمیدهند و ما بارها در این باره تذکر دادیم اما هنوز این مشکل پابرجاست.
شما قبلاً اشاره کردید که باید از اقتصاد تک محصولی و وابستگی به نفت جدا شد. شما چه راهکاری برای این مشکل دارید؟
درحال حاضر اقتصاد ایران مریض است زیرا اتکا به یک محصول، اقتصاد ایران را مریض کرده است، از طرفی وابستگی به نفت سبب میشود که با افزایش یا کاهش قیمت نفت دچار تورم و مشکلات فراوانی میشویم.
برای رهایی از بیماری اقتصادی راهی جز توسعه صنعت کشور نداریم و با نگاه ویژه برنامه پنجم توسعه به صنعت شاید بتوان صنعت را رونق داد. یکی از مواردی که در برنامه پنجم توسعه جهت رهایی از مشکلات صنعت در نظر گرفته شده است، اختصاص 30 درصد درآمد هدفمندکردن یارانهها به صنعتگران است.
نگاه استانی
شما موافق جذب سرمایهگذاری در استان هستید؟
بله. استان بیش از گذشته نیازمند سرمایهگذاری و تشویق سرمایهگذاران برای ایجاد طرحهای مهم است. سرمایهگذاریهای کلان معیار پیشرفت و حرکت در استان است. البته باید فضای کسب و کار مناسبی را برای حضور سرمایهگذاران مهیا کند.
آقای مهدوی، چگونه این فضا را فراهم میکنید؟
استان میتواند به لحاظ موقعیت جغرافیایی ویژه در ارتباط با سرمایهگذاری الگوی مناسبی در کشور باشد و با ارائه شرایط مناسب میتواند مشوق سرمایهگذاران دیگر در کشور باشد.
آیا ابهر شرایط جذب سرمایهگذار را دارد؟
خوشبختانه ابهر از شرایطی برخوردار است که سرمایهگذاران خواهان سرمایهگذاری در این منطقه هستند. این مزیتها و قابلیتها یک ترجیعبند بلند مدت بوده که وجود اتوبان، فرودگاه، راهآهن و دیگر ویژگیها، زمینه توسعه استان زنجان را موجب شده است.
این منطقه از شرایطی برخوردار است که سرمایهگذار خواهان سرمایهگذاری در این منطقه است، به گونهای که شهرک افق ابهر در جمع 10 شهرک صنعتی برتر کشور قرار داشته و از ویژگیهای ممتازی برخوردار است.
البته تفکری در منطقه شکل گرفته است که همگان تصور میکنند زنجان در حال ضایع کردن حق شهرستان ابهر است اما اطمینان دارم که این موضوع در بخش صنعت و معدن صحت ندارد چرا که به عنوان نمونه، سرمایه در گردش شهرستان ابهر دو برابر سرمایه در گردش شهرستان زنجان است.
همچنین برخورداری از آب و هوای مناسب، راه ارتباطی و مواصلاتی، تراکم جمعیت پایین و به تبع آن تردد مناسب و میزان آلودگی و ترافیک کمتر از جمله مزیتهای استان زنجان است که وجود چنین پتانسیلهایی، سرمایهگذاری مناسب در تمام زمینهها را میطلبد.
به عقیده شما برای کاهش بیکاری به ویژه در زنجان چه باید کرد؟
مشکل اشتغال از اصلیترین دغدغههای دولت و مسئولان است و برای رفع این مشکل در سال جاری تلاشهای زیادی در برنامهریزیهای کلان در دست تهیه و تنظیم است تا با تلاشهای انجام شده نرخ بیکاری در استانها به وضعیتی قابل قبول برسد.
رویکرد جاری دولت در موضوع کشاورزی و جایگاه آن در قانون بودجه سال 1389، استفاده از ظرفیتها، فرصتها و برنامهریزی راهبردی در بخش کشاورزی برای ایجاد اشتغال پایدار است.
به عقیده من افزایش ظرفیت کشاورزی درایجاد اشتغال پایدار مهم است چون در این صورت در آینده به سمت کاهش بیکاری و تولید بالا خواهیم رفت و فضای کسب و کار بهبود مییابد.
همچنین رفع مشکل اشتغال در روستاها میتواند در راستای ایجاد بستری مناسب برای رفع مشکلات در سطح شهر باشد زیرا از مهاجرت بیرویه و افزایش درصد بیکار متوقف میشود که این امر بهترین اقدام برای مهار وضعیت بیکاری است.
نمایندگان در این باره چه کردهاند؟
نمایندگان استان برای توسعه تولید بسیار تلاش میکنند و برای همین گامهایی هم برای جذب سرمایهگذاری در استان انجام شده است.
زیرا سرمایهگذاری از ارکان اصلی توسعه استان در بخشهای مختلف است.