"ناصر سودانی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه در آزاد سازی قیمت بنزین مهمترین گام در آزادسازی حاملهای انرژی است، تصریح کرد: برای شروع اجرای هدفمندی یارانهها که بیشترین انتظار ما در آزاد شدن قیمت حاملهای انرژی است در گام نخست باید تغییری در قیمت بنزین صورت گیرد.
نماینده مردم اهواز در مجلس تاکید کرد: حرکت به سمت واقعی شدن بنزین امری اجتناب ناپذیر است و یکی از اولویتهای قانون هدفمند کردن یارانهها همین مسئله است.
عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی با تاکید بر اینکه با اجرای این قانون نباید به اقتصاد جامعه آسیب وارد شود، افزود: به دلیل آنکه در نظر داریم شوکی به اقتصاد کشور و مردم وارد نشود امکان آن نیست که به یکباره حاملهای انرژی از جمله بنزین با نرخ واقعی عرضه شود.
سودانی تاکید کرد: از سویی باید قانون هدفمندی یارانهها در سال جاری به اجرا در بیاید، همچنین باید سهمیه متعلق به خودروهای برخوردار از بنزین یارانهای تعیین شود؛ جمع این سه موضوع در ادامه آزاد سازی نرخ بنزین عاملی است تا طرح سه نرخی شدن بنزین اجرایی شود.
به گفته این نماینده نرخ بنزین با سه قیمت یارانهای، نیمه یارانهای و آزاد عرضه میشود، به گونهای که بنزین یارانهای در ماه 60 لیتر و کمتر خواهد شد.
سودانی تصریح کرد: باید از بنزین نیمه یارانهای تعریف مشخصی ارائه شود، این بخش از بنزین به خودرو برخی ادارات، بیمارستانها و وانت بارها و تاکسی ها اختصاص خواهد یافت.
این نماینده با تاکید بر اینکه باید برای آزاد سازی قیمت حاملهای انرژی سازوکارهایی در نظر گرفت، تصریح کرد: آزادسازی نرخ بنزین باید دستگاههای خودپرداز الکترونیکی در پمپ بنزینها در نظر گرفت و باید دید این مکانهای این تغییر و ظرفیت را دارا هستند یا خیر.
نایب رییس کمیسیون انرژی با اشاره به اظهارات وزیر نفت، گفت: وزارت نفت اعلام کرده است این ظرفیت موجود است و جایگاههای بنزین برای اجرای سه نرخی شدن بنزین از آمادگی لازم برخودار هستند.
نماینده مردم اهواز با بیان اینکه تغییر در نرخ بنزین و سه نرخی شدن این حامل انرژی از گامهای نخست قانون هدفمندی یارانهها است، افزود: این طرح به عنوان گام نخست آزاد سازی نرخ حاملهای انرژی اگر خوب اجرا شود، به نظر آزمانشی مفید و تاثیرگذاری خواهد بود.
سودانی ادامه داد: دراین حال باید زمانی برای اجرای سه نرخی شدن بنزین تعیین کرد تا چنانچه این آزمایش و تست با موفقیت روبه رو نشد امکان تجدید نظر و رویه برای آزادسازی حاملهای انرژی وجود داشته باشد.
عضو هیات رییسه کمیسیون انرژی تاکید کرد: مجلس این امکان را به دولت داده است تا در صورت نیاز بتوانند در شرایط مختلف متغییرها را به سمتی هدایت کند تا با شرایط اقلیمی، جغرافیایی، برخورداری، آسیب پذیری و توسعه یافتگی مناطق مختلف کشور نرخ حاملهای انرژی را تعیین کند.
سودانی با اشاره به تاخیر در اجرای هدفمندی یارانهها گفت: برخی معتقدند یارانهها آرام آرام و به صورت نامحسوس در حال اجرا است؛ در واقع این تاخیر در جهت افزایش اطلاع رسانی و شفافسازی نحوه اجرای هدفمندی یارانهها است.
به گفته این نماینده، از عوامل تاخیر این قانون عدم پذیرش جامعه، مسائل داخلی و تحریمها است.
نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دولت در نظر داشت با اجرای قانون هدفمندی 40 هزار میلیارد تومان کسب درآمد کند، تصریح کرد: در ابتدا قرار بود دولت این قانون را در مدت 12 ماه با هدف کسب 40 هزار میلیارد تومان اجرایی کند که با تعامل مجلس مقرر شد این مبلغ به 20 هزار میلیارد در مدت 6 ماه کاهش یابند.
وی تاکید کرد: قوه مقننه به دنبال این نیست که با اجرای قانونی به مردم فشاری خارج از توانشان وارد شود و تلاش دارد با همه سونگری اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و معیشتی به اجرای هدفمندی یارانهها نگاه کند.
سودانی با بیان اینکه هدفمندی یارانهها گذر از اقتصاد سنتی به اقتصاد جدید است، تصریح کرد: مهمترین نکته در خصوص این قانون که به اصلاح جراحی اقتصادی است فرایند انتقال از یک اقتصادی بیمار، سنتی، وابسته به نفت و یارانه و دولت به مرحله جدیدی که طبق اصل 44 قانون اساسی خصوصی شدن و رهایی از وابستگی به فروش نفت است.
نماینده مردم اهواز تاکید کرد: اجرای هدفمندی یارانهها بسیار سنگین و طاقت فرسا است که با شتاب و ناگهانی نباید آن را اجرا کرد.
نایب رییس کمیسیون انرژی در نهایت اظهار داشت: معقتدم در سه ماه آخر سال میتوان تا حدودی هدفمندی یارانهها را در فضایی آرام اجرا کرد تا فشاری بر مردم وارد نشود.