"سیدمحمدجواد ابطحی" در گفت و گو با نشریه مثل فردا با بیان این موضوع و اشاره به جریان عاشورا در دورههای گوناگون گفت: عاشورا یک فلسفه سیاسی در پشت سر دارد و فقط یک مراسم مذهبی سالانه نیست. یک جنگ بین حق و باطل در طول زمان به قدمت عمر بشر انجام شده و همیشه هابیلیان مقابل قابیلیان و یزیدیان مقابل حسینیان قرار گرفتهاند. فریاد یالثارات حسین، فریاد انتقام حقجویانی است که همواره و همیشه بر بلندای تاریخ طنینانداز بوده است.
وی در ادامه با اشاره به عملکرد خواص در سال 61 هجری و در دوره حاضر تاکید کرد: بحث خواص و عملکرد آنها در عاشورا سال 61 که منجر به شهادت جانگداز نوه پیامبر شد را میبینیم که در زمانهای مختلف سکوت خواص به یزیدیان زمان میدان داده تا حسینیها را به مذبح بکشند. این است که مقام معظم رهبری نیز میفرمایند که بیشترین کاری که در عاشورا باید انجام داد و هیاتها، وعاظ و مداحان نیز باید به آن توجه کنند این است که بصیرت خود را افزایش دهند.
ابطحی نسبت به عملکرد خواص نیز هشدار داد و تاکید کرد: اگر خواصی هستند که با سکوت یا عملکرد دوگانه خود آب به آسیاب دشمن میریزند اینها در معرض مردم رسوا شدهاند و مردم هم دیگر نباید آنها را به عنوان خواص نگاه کنند. مردم باید بدانند که این خواص از آنچه که قبلا بودهاند فاصله گرفتهاند. در این صورت دیگر مردم اشتباه نخواهند کرد. نماینده مردم اصفهان با اشاره به برخی شباهتسازیهای صوت گرفته میان افراد حاضر و افراد دوره عاشورای 61 هجری گفت: بعضی از این خواص از مشابهتسازی میترسند و در اصل، تاریخ همین است. اینکه عدهای از مشابهتسازی درباره عمر سعد و ابوموسی اشعری و دیگران میترسند به چه علت است؟ چرا از توضیح به مردم و ارائه خصوصیات آن افراد میترسند؟ چرا مردم نباید بدانند که ابوموسی اشعری یا عمر سعد چه کسانی بودند و چه کردند؟ باید اینها را یاد گرفت تا مصیبت ما برای امام حسین(ع) مصیبت همراه با شعور و معرفت باشد.
نماینده مردم اصفهان در ادامه درباره آلودگی برخی از کلانشهرهای کشور از جمله اصفهان نیز گفت: فراکسیون محیط زیست مجلس جلساتی را برگزار کرده و رئیس سازمان محیط زیست هم به مجلس آمده، اما مطالب متفاوتی مطرح شده است و بحث این است که دستگاهها یکدیگر را مقصر میدانند و برای بعضی هم نمیشود تدبیری کرد.
ابطحی در ادامه یادآور شد: معایب شهرنشینی و صنعتی شدن ما بدون رعایت استانداردهای زیست محیطی ما را به وضعیتی کشانده که الان میبینید. به عنوان مثال نیروگاه شهید منتظری اصفهان از مازوت به عنوان سوخت استفاده میکند و اداره گاز هم برای ارائه گاز اعلام آمادگی کرده است اما این امر صورت نمیگیرد.
وی درباره دلایل افزایش آلودگی هوا در کلانشهرها گفت: در حال حاضر بحث ارتقای کیفیت خودروها مطرح است اما متأسفانه کارخانههای خودروسازی رعایت استانداردها را نمیکنند و اقدامی صورت نمیگیرد. اگر کارخانههای خودروسازی خط تولید را تعطیل کنند، مؤثرتر است. البته بعضی مطرح میکنند که اگر خط تولید را تعطیل کنیم کارگرها چه کنند؟ در هر صورت باید بگوییم هر کاری راهی دارد. این در دنیا تجربه شده و راه دارد. زمانی که دانش ما به جایی رسیده که میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم چرا این کار را انجام ندهیم؟
وی با ابراز امیدواری نسبت به تصمیم جدی مسئولان برای برطرف کردن آلایندهها گفت: عوارضی که بابت آلایندگی از کارخانهها گرفته میشود باید صرف تجهیز و نوسازی استانداردها شود، نه اینکه ما عوارض را بگیریم و برای رفع آلودگی کاری انجام ندهیم.
ابطحی تاکید کرد: بنا به فرموده مقام معظم رهبری متأسفانه ما سیاستهای متناقض در بخشهای مختلف در این 30 سال زیاد داشتهایم. یک الگوی پیشرفته اسلامی- ایرانی را تا کنون تعریف نکردهایم و غافل بودهایم. الان هم مقام معظم رهبری کمر همت بستهاند و امیدواریم نشستهای راهبردی نتیجه داشته باشند.