به گزارش خانه ملت، متن نطق نماینده مردم فریدن، فریدونشهر و چادگان دومین ناطق پیش از دستور جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمه الله و برکاته
با درود به ارواح تابناک شهداء انقلاب اسلامی و امام شهیدان و آرزوی سعادت و طول عمر مقام معظم رهبری و توفیق و سرافرازی برای ملت بزرگ ایران اسلامی بویژه مردم شهرستانهای فریدن، فریدونشهر و چادگان و با تبریک حلول ماه مبارک رجب مطالب خود را در چند فراز عرضه میدارم:
الف ـ زندگی فردی و اجتماعی صحنه آزمایش الهی و مسیری پرپیچ و خم است. بهمراه فراز و نشیبهای فراوان و در این مسیر همواره مشکلات و ناکامیها و لذایذ و شیرینیهایی پدیدار میگردد که انسان با ایمان و مقاوم و مدیران باتدبیر و متدین چه در زندگی فردی و چه در صحنه اجتماعی نه تنها خود را اسیر حوادث نکرده بلکه با تعادل رفتاری بر آنها مسلط گردیده و حوادث را مدیریت میکنند تا به اهداف معین خود نزدیک شوند. همانگونکه امام علی (علیه السلام) در تعریف زهد فرمودند: «الزهد بین الکلمتین من القرآن لکیلا تعسوا علی مافاتکم ولا تفرحوا بما آتاکم»؛ یعنی انسان مؤمن زهدورز در مقابل آنچه از دست میدهد کاملاً مأیوس و نگران نیست و نسبت به آنچه بدست میآورد کاملاً هیجانزده و خودباخته نمیشود و بگونهای حرکت و رفتار خود را بین دو صفت متعادل میگرداند تا بهترین حالت ممکن حاصل شود.
همکاران محترم! کشور در شرایط فعلی با حوادث سنگینی از قبیل بروز خشکسالی و تورم و غیره روبرو است. هر چند خشکسالی آثار زیانباری بویژه در بخش کشاورزی و تأمین ارزاق عمومی داشته و هزاران میلیارد تومان خسارت بر کشور وارد نموده است و تأمین مایحتاج عمومی را در جهان با مشکل مواجه ساخته است اما این جلوه قهر الهی با مدیریت و برنامهریزی صحیح میتواند آثاری مثبت و ماندگار برای کشور بهمراه داشته باشد.
شاید این شرایط مدیران و برنامهریزان و تصمیمسازان کشوری را که همواره از خشکی رنج میبرد و متوسط میزان بارندگی در آن یکسوم متوسط بارندگی جهانی است، وادار سازد تا توان، امکانات و وجهه همت خود را در جهت مهار آبها و استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی و اصلاح شیوههای آبیاری و افزایش راندمان آب در تولید محصولات کشاورزی و تعیین الگوی کشت و توجه به مزیتهای نسبی در تولید محصولات کشاورزی با عنایت به اقلیمهای متفاوت و همچنین توسعه فعالیتهای آبخیزداری، آبخوانداری در حوزه آبریز سدها و توسعه و تکمیل شبکههای پایاب سدها قرار دهند و این جلوه قهر را با همت، برنامهریزی و تلاش به لطف تبدیل نمایند، همانگونکه فرمودند:
عاشقم بر قهر و لطفش من به جد ای عجب من عاشق این هر دو زشت
در اینجا ضمن تشکر از همکاران محترم که به لایحه دوفوریتی جبران خسارت خشکسالی و سرمازدگی رأی دادند باید عرض کنم که این کمکها کافی نیست و از دولت محترم میخواهم برنامههای دیگری برای حمایت از کشاورزان خسارتدیده از خشکسالی و سرمازدگی طراحی و اعمال نمایند.
عارضه دوم تورم است که البته ریشه در گذشتههای دور دارد و منحنی آن دائم در نوسان بوده است بگونهای که در سال 74 به مرز 50 درصد نیز رسید و سپس سیر نزولی طی کرد و در سال 85 به 8/12 درصد و در سال 86 مجدداً سیر صعودی آغاز شد. این نوسانات دقیقاً ناشی از عوامل گوناگون داخلی و خارجی است. آنچه امروز مطرح است فشار ناشی از این تورم به اقشار آسیبپذیر و کمدرآمد جامعه است که به شدت در مضیقه هستند و طالب تصمیمات دقیق و سریع بمنظور جلوگیری از رشد شتابان قیمتها بویژه در زمینه کالاهای ضروری مانند خوراک و مسکن.
کنترل تورم در حال حاضر از ضروریترین وظایف دستگاههاست که امید است با سیاستهای اقتصادی کوتاهمدت بتوان آنرا بصورت نسبی مهار است که اجراء سیاستهای انقباضی پولی بویژه در بخشهای غیرتولیدی بسیار ضروری است اما در بخش تولید امیدواریم با ابلاغ آییننامه جدید به بانکها گشایشی حاصل شود و استفادهکنندگان از تسهیلات در بخش تولید بتوانند بهرهمند گردند، بسیاری از تولیدکنندگان در بخشهای کشاورزی و صنعت هستند که تمام مقدمات را آماده کردند و فقط منتظر تسهیلات هستند تا بتوانند تولید خود را آغاز و اشتغال مولد ایجاد کنند البته نظارت دقیق از ناحیه سیستم بانکی بر نحوه هزینهکرد این تسهیلات بسیار ضروری است؛ البته در شرایط فعلی نظارت و کنترل جدی بر قیمتها نیز لازم بنظر میرسد.
طرح تحول و ساماندهی اقتصادی موضوع بسیار مهم و حیاتی برای اقتصاد بیمارگونه کشور است و امری غیرقابل اجتناب و مورد پذیرش همه دلسوزان و صاحبنظران اقتصادی میباشد و همه دولتها در گذشته ضرورت اجراء آنرا عنوان نمودهاند ولی بدلیل بروز مشکلات احتمالی، اراده لازم برای اجراء آن بوجود نیامده است. اکنون که با شهامت و اراده رئیس جمهور محترم طراحی گردیده بهتر است در جهت تأمین مقدمات آن دقت بیشتری بعمل آید و اطلاعات دقیقتری در اختیار نمایندگان ملت قرار گیرد و بعنوان نمونه در هدفمند کردن یارانه هنوز اطلاعات دقیقی از دهکهای برخودار از یارانهها در دست نیست و همچنین میزان و نحوه بهرهمندی اقشار جامعه مشخص نیست و یا معلوم نیست آیا جامعه هدف در بهرهمندی مستقیم از یارانهها همه آحاد جامعه هستند که اگر اینگونه باشد ضمن ساده و اجرایی بودن این روش عادلانه بودن آن مورد سؤال است، و چنانچه در بهرهمندی تفاوت بین دهکهای اقتصادی جامعه باشد شیوههای اجراء آن بسیار پیچیده و مشکل بوده و سازوکارهای دقیقتری را میطلبد و زمان طولانیتری را برای اجراء آن لازم است.
با تشکر از رئیس جمهور محترم که با تشکیل (گروه) کارشناسی با نمایندگان محترم مجلس و صاحبنظران اقتصادی و اصحاب مطبوعات زمینه پذیرش طرح را بیشتر فراهم نموده است، لازم است از ظرفیتهای کارشناسی کمیسیونهای تخصصی و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و دیگر ظرفیتهای علمی کشور به نحو مؤثری استفاده گردد تا ضمن رفع نگرانیهای احتمالی زمینه اجراء این طرح عظیم اقتصادی فراهم شود.
مسائل مربوط به استان و حوزه انتخابیه:
1 ـ استان اصفهان در ذهن برنامهریزان و تصمیمگیران کشور بعنوان یک استان توسعه یافته مطرح است، درصورتیکه مناطق بسیار محروم این استان از قبیل فریدن، فریدونشهر و چادگان و خور و بیابانک و سمیرم و نائین و غیره همواره در سایه این باصطلاح برخوداری، محرومیت مضاعفی را تحمل کردند و در اینجا به یکی از شاخصها اشاره میکنم؛ ضریب بهرهمندی استان اصفهان از مازاد درآمدهای استانی حدود 65 درصد است درصورتیکه این ضریب در بعضی استانها بیش از 200 درصد میباشد و این نحوه بهرهمندی نه تنها انگیزه فعال اقتصادی این استان را کاهش میدهد بلکه با عدالت اجتماعی نیز سازگاری چندانی ندارد.
لذا از ریاست محترم جمهور خواستارم دستور فرمایند اولاً شاخصهای توسعهنیافتگی براساس معیارهای منطقهای و شهرستانی و بخشی تعیین گردد نه استانی، ثانیاً درآمد مازاد استانی با ضریب صددرصد در مناطق کمتر توسعهیافته همان استان هزینه گردد.
2 ـ از ریاست محترم جمهوری خواستاریم دستور فرمایند در اجراء مصوبات سفر هیأت محترم دولت به استان اصفهان تسریع گردد.
3 ـ ضمن تشکر از زحمات آقای مهندس هاشمی سرپرست محترم وزارت کشور خواهان اجراء دستور رئیس جمهور محترم مبنی بر بررسی و اقدام نسبت به ارتقاء بخش بوئینمیاندشت به شهرستان هستیم.
4 ـ از وزیر محترم راه و ترابری میخواهم نسبت به اجرایی شدن پروژه ملی راهآهن اصفهان ـ ازنا که از مصوبات سال 86 هیأت محترم دولت در اصفهان بوده تسریع نمایند.
5 ـ از وزیر محترم نیرو میخواهم دستور بدهند نسبت به اجراء طرح جمعآوری فاضلاب شهر ساحلی چادگان تسریع بعمل آید.
6 ـ با توجه به افزایش قیمت جهانی گندم از وزراء محترم بازرگانی و جهادکشاورزی مصرانه خواهانیم (درجهت) افزایش قیمت گندم خریداری شده از کشاورزان مانند سیبزمینی و غیره به منظور حمایت از کشاورزان تولیدکننده اقدام نمایند تا زمینه صادرات این محصولات فراهم گردد.
8 ـ از وزیر محترم مسکن و شهرسازی میخواهم دستور فرمایند نسبت به شروع عملیات ساختمانی بیمارستان 32 تختخوابی شهرستان چادگان اقدام نمایند.
9 ـ از وزیر محترم آموزش و پرورش خواهان بازنگری و اصلاح آئیننامه ساماندهی نیروی انسانی هستیم تا از تعطیلی مدارس روستایی جلوگیری گردیده و انگیزه لازم برای مدیران و نیروهای فعال در ادارات آموزش و پرورش ایجاد گردد. ضمناً نسبت به پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان دستور لازم را صادر فرمایند.
10 ـ ضمن تشکر از ریاست محترم سازمان تربیتبدنی، آقای مهندس علیآبادی، خواهان صدور دستور اتمام ساختمان تنها استخر شنای شهر داران مرکز شهرستان فریدن که سالهاست تاریخ اتمام آن میگذرد ولی هنوز به پایان نرسیده است میباشیم.
این همه گفتیم لیک اندر بسیج بی عنایت خدا هیچیم هیچ
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته