علیمحمد بزرگواری در ارزیابی از اهمیت توجه به مساله امربه معروف ونهی ازمنکر درعالم سیاست به ایسنا، گفت: دین و مکتب اسلام در مذهب شیعه، حکومت داری است.
وی حکومتداری را به معنای اداره جامعه بشر دانست و افزود: این مساله جز روح عقیده و ایده ماست.
نماینده مردم کهکیلویه در خانه ملت در ادامه لازمه این حکوتداری را در این دانست که به مساله امربهمعروف و نهی از منکر جامعه اسلامی به گونهای عمل شود که هیچ نوع چالشی در جامعه به وجود نیاید و در صورت بروز هر گونه چالشی، این چالشها ضعیف باشد.
وی با بیان این که مساله امربهمعروف و نهی از منکریکی از شاخصهای حکومتداری در اسلام است، افزود: برای آن که حکومت و مکتب ما نیز در امر کردن و نهی کردن رعایت حقوق افراد مختلف جامعه را کند، این گونه مساله امربهمعروف و نهی از منکر هم به صورت قانونی اجرا خواهد شد.
این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به بررسی طرح امر به معروف و نهی از منکر در مجلس ادامه داد: هماگونه که در حال حاضر شاهدیم در نظام جمهوری اسلامی - هم در قانون اساسی و هم در قوانین اجرایی و طرحهایی که از جانب مجلس به تصویب رسیده- در نظر دارند تا بحث امربهمعروف و نهی از منکر را به صورت یک قانون ثابت درآوردهاند تا به این وسیله تابع قانون باشیم.
بزرگواری با بیان این که اگر برابر قانون به مساله امربهمعروف و نهی از منکرعمل کنیم، میتوانیم این موضوع مهم را نیز از هر نوع افراط و تفریط مبرا نماییم، گفت: ما باید مطابق قرآن و عقیدهای که شیعه دارد، در سایه حکومت، شاهد وجود عامرین به امربهمعروف و ناهیان از منکر درجامعه باشیم، اما برای این که اعمال این عامرین به امربهمعروف و ناهیان از منکردر جامعه ما چالش ایجاد نکند، باید در مجرای قانون جلو برویم.
این نماینده اصولگرای مجلس اظهار کرد: اگر به این سبک عمل کنیم که هم امر به معروف را به عنوان یک وظیفه و تکلیف شرعی، دینی و ملی به حساب آوریم و هم در اجرای آن، قانونی عمل کنیم؛ هم به وظیفه خود عمل کرده و هم جامعه و اجتماع را از معضلات و ناهنجاریهای اجتماعی حفظ میکنیم و هم در امربهمعروف و نهی از منکر از افراط و تفریط جلوگیری کردهایم.
وی با اشاره به این که طبق آموزههای دینی، ابزار سیاست، تحمل و باربرداری مسوولان نظام است، خاطرنشان کرد: در واقع در زمینه رفتار، کردار و اخلاق باید مسوولان سیاسی، اجرایی و حکومتی نظام جمهوری اسلامی برای همه اقشار، الگو باشند.
بزرگواری بر این اعتقاد است اگر کسی که در راس اموری قرار گرفته تحمل شنیدن و دیدن مشکلات مردم و بررسی آنها و به حق رساندن حقوق آنها را نداشته باشد، فاقد ابزار سیاست است که بخواهد در راس امری از امور مسلمین قرار گیرد.
وی گفت: این مسالهای است که به ما حکم میکند که مسوولان ما چه در اخلاق شخصی و چه اخلاق اجتماعی برای سایرین الگو باشند تا بتوانند جامعه را به خوبی اداره کنند و شاید برخی از نواقص موجود در جامعه و یا بدبینیهایی که برخی مردم نسبت به حکومتداران و سیاستمداران ما دارند نیز از این ناحیه شروع میشود که به تعبیر حضرت امام(ره) آنها روش و منش انسانمداری و حکومتداری را رعایت نکردهاند، در واقع تعبیر امام راحل این است که روحانیت باید همیشه روش و منش روحانیت را رعایت کند تا مورد قبول مردم باشد. لذا یک سردمدار یا حکومتداراسلامی و یا کسی که در امری، ریاست بخشی از جامعه اسلامی را عهدهدار است، باید روش و منش مردمداری را خود رعایت کند.
بزرگواری همچنین با تاکید بر نقش عقلای سیاسی در انجام امر به معروف و نهی از منکر نیز گفت: اگر روسای جریانهای سیاسی نظام و حکومتاسلامی آموزهای قرآنی و سنت پیامبر و اهل بیت را قبول دارند و قانون اساسی را هم برخواسته از آموزههای قرآنی و سنت و روش پیامبر و اهل بیت میدانند باید در این زمینه گام اول را بردارند و اگر باور دارند باید خود اولین عامرین به امربهمعروف و ناهیان از منکر باشند، باید این مساله را از خود و خانواده و اطرافیان و بعد از حوزه کاری خود شروع کنند.
وی رعایت بحث امربه معروف و نهی از منکررا از وظیفه عقلای سیاسی دانست و در توضیح این مساله گفت: بخش عظیمی از جامعه ما افرادی هستند که در وزارتخانهها و ادارات و قوای سهگانه کار میکنند. وقتی بخش عظیمی از جامعه ما بحث امربهمعروف و نهی از منکر را در حوزه زندگی شخصی و جمعی خود رعایت کنند، طبیعتا بخش دیگر هم از آنها تبعیت خواهند کرد.
بزرگواری در پایان گفت: به طور مثال اگر نیروی انتظامی در حوزه خود امربهمعروف و نهی از منکررا به خوبی رعایت کند و یا قوه قضاییه در امربهمعروف و نهی از منکر به وظیفه خود به درستی عمل نماید، میتوانند به خوبی با کسانی که اقدام به منکر میکنند، برخورد کنند. لذا باید مساله امربه معروف و نهی از منکر را ابتدا از خود شروع کنیم.