به گزارش ایسنا، "سیدشهابالدین صدر" صبح امروز یکشنبه 19 دی ماه در نشستی خبری با حضور خبرنگاران رسانههای دیداری و شنیداری کشور با اشاره به فرارسیدن 19 دی قیام خونین مردم قم و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این روز و تمام شهدای انقلاب و حضرت امام (ره) گفت: شرایط امروز کشور، شرایط حساسی است و ما به لحاظ شرایط داخلی در حال گذر از یکی از مراحل حساس کشور هستیم، چراکه اکنون یکی از مهمترین طرحها و قوانین کشور با عنوان قانون هدفمند کردن یارانهها در حال اجراست و در واقع کارشناسان اقتصادی به این جمع بندی رسیده بودند که این کار یک کار اساسی برای نجات اقتصاد کشور است و در واقع باید این جراحی اقتصادی انجام شود.
وی ادامه داد: کارشناسان در دولتهای گذشته نیز به این جمع بندی رسیده بودند که این اقدام صورت بگیرد مثلا در زمانی که ما در مجلس چهارم حضور داشتیم و در زمان دولت آقای هاشمی در جلسات مشترک دولت و مجلس این موضوع مطرح بود پیش نیازهای این کار مطرح شد، اما این اقدام انجام نشد. در مجلس پنجم و در زمان دولت آقای خاتمی نیز این جمع بندی وجود داشت و مذاکراتی در نشست دولت و مجلس در این ارتباط مطرح شد حتی دولت قیمت بنزین را نیز پیشنهاد کرد اما عملا این کار انجام نشد.
وی با بیان اینکه طرح هدفمند کردن یارانهها اقدامی بزرگ و سرنوشتساز برای اقتصاد کشور است و باید همه تلاش کنند این طرح به بهترین شکل ممکن اجرایی شود، ادامه داد: مردم در این سه هفته که از اجرای طرح میگذرد همکاری زایدالوصفی کردند و باید برای اجرای بهتر این قانون همه و قوای مختلف همراهی داشته باشند و به دولت که وظیفه اجرای این قانون را دارد کمک کرد تا قانون به بهترین شکل ممکن اجرا شود.
این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه با اشاره به تحریمهایی که توسط شورای امنیت علیه منافع ملی کشورمان تصویب شده و همچنین تحریمهایی که خود اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران جدا از تحریمهای شورای امنیت علیه ایران تصویب کردند، گفت: آنها در واقع درصددند که فشار سنگینی را به کشور ما وارد کنند، ولی تجربه نشان داده هر زمانی که دشمنان اسلام و انقلاب هم داستان و هم جهت شدهاند به دلیل بصیرت و هوشیاری مردم با اتحاد و یکپارچگی در مقابل آنها ایستادهاند و برخی از مسایل حاشیهای که ممکن است ایجاد چالش کرده باشد را کنار میگذارند و همه در مسیر مصالح کشور و فرمایشات مقام معظم رهبری حرکت میکنند.
وی گفت: این فشارها و تحریمها برکات زیادی را برای کشور ما همراه داشته و بسیاری از پیشرفتهایی که در کشور صورت گرفته در زمان تحریمها خواسته شده است و این بیانگر عزم و اراده مردم جهت ایستادگی در برابر تحریمها و فشارهای دشمنان است.
وی با بیان اینکه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در شرایطی اجرا میشود که این فشارها وجود دارد، گفت: همانطور که گفتهام باید همه تلاش کنیم که این قانون به بهترین شکل حاصل شود.
غرب برای حسننیت نشان دادن تمام تحریمها را یکباره لغو کنند
وی با اشاره به پیشنهاد کشورهای غربی جهت مذاکره و تعامل با ایران گفت: آنها برای اینکه حسن نیت خود را نشان دهند باید تمام تحریمها را یکباره لغو کنند و از این طریق حسن نیت خود را نشان دهند.
صدر با بیان اینکه هر مقداری که دشمنان فشار بیاورند این فشارها باعث نمیشود مردم از راهی که انتخاب کردهاند، پشیمان شوند، گفت: همه باید در راستای اتحاد و یکپارچگی ملت و پرهیز از ایجاد تنش حرکت کنیم و مسوولان کشور که افرادی دلسوز و متدین هستند بایستی در راس مسایلی که به آن فکر میکنند مساله اتحاد و یکپارچگی ملت و پرهیز از ایجاد تنش باشد.
صدر بعد از صحبتهای مقدماتی به سوالات خبرنگاران در ارتباط با مسایل مختلف پاسخ گفت.
فعلا تصمیمی برای کاندیداتوری ریاست مجلس ندارم
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با علت تشدید فعالیتهایش و آیا اینکه قصد دارد در انتخابات دوره بعد هیات رییسه مجلس برای ریاست مجلس کاندیدا شود، گفت: شما میگویید فعالیتهایم تشدید شده است در حالی که دوستان شما گله دارند که چرا من کمتر حرف میزنم و من معمولا جزو نمایندگان ساکت هستم.
وی با بیان اینکه فعالیتهایم تشدید نشده است، گفت: با توجه به اینکه به عنوان نایب رییس مجلس در هیات رییسه حضور دارم باید امور مختلف را پیگیری کنیم، اما من کمتر در عرصه رسانه حضور دارم و فعالیتهایم شکل عادی دارد.
نایب رییس مجلس گفت: به دلیل اینکه ما در فراکسیون اصولگرایان رقابتی با ریاست مجلس داشتیم شاید عدهای تصور کنند که در انتخابات هیات رییسه مجلس این رقابت وجود داشته باشد در حالی که در حال حاضر در این ارتباط تصمیم خاصی ندارم و موضوعی مطرح نبوده است.
تمام نیروهای وفادار به انقلاب برای انتخابات مجلس برنامهریزی کنند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، صدر در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایسنا در ارتباط با ضرورت حضور گروههای مختلف در عرصه انتخابات از جمله اصلاح طلبان و صحبتهای اخیر دبیر شورای نگهبان، گفت: برداشت من این است که تمام نیروهای وفادار به انقلاب بایستی اول از همه برای برگزاری انتخابات باشکوه آینده مجلس شورای اسلامی برنامه ریزی کنند و اصولگرایان نیز تاکید و تلاش دارند که با وحدت و یکپارچگی در این عرصه حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: حوادثی که پس از انتخابات سال گذشته اتفاق افتاد و مشکلاتی که درکشور ایجاد شد، مسوولان و مردم را حساس تر کرده و برای اینکه انتخابات با شکوه تر باشد، باید تمامی سلیقهها در چارچوب انقلاب، قانون اساسی وفادار به امام (ره)، انقلاب و رهبری برای حضور در انتخابات برنامه ریزی کنند تا یک رقابت منطقی و قانونی شکل بگیرد.
وی ادامه داد: من فکر می کنم با حضور این گروهها که اشاره شد، ما یک انتخابات مطلوب خواهیم داشت و نظرآیت الله جنتی ناظر بر برخی افراد و اشخاص بود که در ایجاد فتنه 88 موثر بودند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه مخاطب دبیر شورای نگهبان درسخنان اخیرش را افراد موثر در فتنه 88 که به منافع ملی کشور آسیب رسانده و حال برای شرکت در انتخابات شروطی گذاشتند، معرفی کرد و افزود: آقای جنتی درباره این افراد موضع گیری کردند، ولی همانطور که گفتم باید همه نیروهای وفادار به انقلاب، قانون اساسی، رهبری و امام با سلیقههای مختلف حضوری فعال در انتخابات داشته باشند.
صدر در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با اظهارات اخیر "سیدمحمدخاتمی"، گفت: آنچه که روشن است، قطعا افرادی که در فتنه سال 88 و اغتشاشات بعد از انتخابات موثر بودند، حرکت های اشتباه انجام دادهاند و جهت گیریهای غلطی داشتهاند و این جهت گیریها باعث ایجاد مشکلاتی در کشور شد، تعدادی از مردم خونشان بر زمین ریخته شد و اتفاقاتی در کشور رخ داد که اعتقادات مذهبی مردم را نیز جریحه دار کرد و افرادی که در این فرایند وجریانات نقش جدی داشتند، اگر مشمول عفو مردم و رهبری قرار گیرند، میتوانند در میان آحاد ملت در مسایل مختلف در یک فرآیند عادی حضور داشته باشند.
وی افزود: افرادی که دچار بی بصیرتی و کم بصیرتی شدهاند، مشکلات جدی برای کشور ایجاد کرده اند، تا طعم شیرین انتخابات توسط مردم چشیده نشود، آنها جرمهای بزرگی را انجام دادهاند و با بی بصیرتی مشکلاتی آفریدند و این گونه اظهارات آنها خلاف تدبیر است و مطالبه مردم این است که این افراد که به عنوان سران این موضوعات شناخته میشوند، در دادگاه عادلانه محاکمه و مجازات شوند، به جای این که شرط بگذارند.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت: تعیین کننده، البته در امور کلان کشور رهبری هستند و مطالبه مردم این است که دستگاه های قضایی کشور با این افراد برخورد قانونی کنند تا این اتفاقات تکرار نشود.
مسوولان امنیتی توصیه کرده بودندچند روز جایی سخنرانی نکنم
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد علت عدم حضورش در جلسه جمعیت واعظین ولایی کشور و این که اعلام شد به دلیل تهدید به ترور در این نشست حاضر نشد نیز گفت: شب 9 دی در چهارشنبه شب تهدیداتی به صورت تلفنی و اس ام اس داشتم و این باعث شد که ما شب 9 دی ماه تا صبح میزبان ماموران دستگاه های امنیتی، نیروی انتظامی و اطلاعات باشیم تا مساله ای که پیش آمده بودند را بررسی کنند. جمعیت واعظین ولایی نیز از چند هفته قبل دعوتی را انجام داده بودند و وقتی که آنها با دفتر من تماس گرفته بودند، مسوولان دفتر من گفته بودند الان به خاطر اتفاقاتی که افتاده بنا به توصیه مسوولان امنیتی مصلحت نیست که ایشان حضور داشته باشند.
وی با بیان اینکه مسوولان امنیتی توصیه کرده بودند تا چند روزی جایی سخنرانی نکنم تا به وضعیت افرادی که مظنون هستند، رسیدگی کنند،افزود: آنها تعدادی از افراد را مورد نظر داشتند و رسیدگی کردند و دبیر کل این تشکل تلفنی با من صحبت کردند و من نیز گفتم که دستگاههای امنیتی چنین توصیهای را کردهاند، ایشان آمدند و این حرف خصوصی مان را در این جلسه توضیح دادند و در مصاحبه ای مساله را بیان کردند. این مساله صحت داشت، ولی قرار نبود که انعکاس خبری پیدا کند اساسا ما همه سربازان انقلاب و رهبر هستیم و در تمام صحنه ها تلاش می کنیم به تکلیف خود عمل کنیم و این گونه تهدیدها و اقدامات و حذف فیزیکی هیچ تاثیری در راه حرکت ملت ندارد.
وی ادامه داد: بعد از این اتفاقات و مصاحبه هایی که انجام شد، متوجه شدیم که مشکلات آنها با جامعه وعاظ که زیر پوشش جامعه روحانیت است به چه میزان است.
باید به قداست روحانیون و مراجع تقلید توجه بیشتری شود
صدر با تاکید بر اینکه باید در مسایل کشور به قداست روحانیون و مراجع تقلید توجه بیشتری شود، افزود: مسوولان اجرایی کشور حرفی نزنند که به مرجعیت خدشه ای وارد شود، روزی مانند 19 دی ماه و قیام خونین مردم قم در راستای دفاع از مرجعیت و روحانیت بود، جایگاه مرجعیت شیعه در بین مردم ما رفیع است. آنها استوانه دین هستند و در کنار رهبری برای حفظ اسلام به وظیفه خود عمل می کنند، مسوولان باید به شان و جایگاه خود توجه کنند و حرفی نزنند که به این جایگاه ضربه وارد شود و از طرف دیگر نیز صحبت هایی نکنندکه به جایگاه روحانیت خدشه ای وارد شود.
وی با اشاره به جایگاه رفیع جامعه روحانیت و جامعه مدرسین گفت: در روزنامه ها شایبهای مطرح شد که این تشکل توسط برخی از افراد اجرایی کمک میشود، افتخار روحانیت این است که مستقل باشد و اعتقاد رهبری این بوده است و روحانیت باید پرهیز کند از این که به مسوولان اجرایی کشور منتصب شود و برخی از مسوولان نیز باید در اظهارنظرهای خود دقت کنند، تا خدایی نکرده به جایگاه مرجعیت خدشه ای وارد نشود.
رییس سازمان نظام پزشکی کشور در ادامه نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر طرح هدفمند کردن یارانهها بر بخشهای پزشکی گفت: یقینا اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در امور مختلف کشور تاثیرات متفاوتی دارد و در حوزه سلامت نیز بر روی هزینههای مربوط به خدمات پزشکی آثار خود را خواهد داشت.
صدر با اشاره به اینکه در این راستا از سال گذشته کمیته ویژهای تشکیل شد تا ابعاد این تاثیر را بررسی کند، افزود: مساله مهم این است که همه باید کمک کنند که بار زیادی به مردم تحمیل نشود و دولت بتواند از شرایط فعلی عبور کند و علت اینکه اعلام شده است، تعرفههای پزشکی تغییر نکند، کمک به دولت است.
در ادامه یکی از خبرنگاران این مساله را مطرح کرد که اخیرا هفت نفر در بیمارستان مسیح دانشوری و یک نفر در بیمارستان شهید بهشتی قم فوت کرده اند که گفته شده است ظاهرا بر اثر آنفلوآنزای خوکی بوده است؛ نظر شما چیست؟ که صدر پاسخ داد: سال گذشته نیز بحثهای در مورد آنفلوآنزای خوکی و گسترش آن مطرح شد که در مورد رعایت کردن و رعایت نکردن این مساله باید گفت که در هر دو مورد افراط و تفریط صورت گرفت.
وی افزود: سال قبل جلوی اعزام 40 نفر از حجاج را گرفتند، در حالی که حتی یک نفر در حج سال گذشته مبتلا به آنفلوآنزای نوع A نشد و این بیماری در کشورهای مختلف دیگر نیز مرگ و میر بالایی نداشت. آمارهای مربوط به این بیماری در کشور ما نیز با پیشبینیهای وزارت بهداشت متفاوت بود؛ چرا که این وزارتخانه آمار بسیار بالاتری را پیشبینی می کرد.
رییس سازمان نظام پزشکی ادامه داد: این که هر فردی فوت کند، انگ بزنیم که از نوعی بیماری فوت کرده است، درست نیست و این مساله نیازمند بررسیهای کارشناسی است. بسیاری از افراد بیماریهای مزمنی دارند که ممکن است در صورت بروز یک بیماری دیگر تشدید شود، اما اینکه در جامعه تشویشی بابت این مساله ایجاد شود، درست نیست. بیمارستان مسیح دانشوری مربوط به بیماران ریوی است و موارد اخیر نیازمند بررسی دقیق وزارت بهداشت است.
نمایندگان باید در آرای خود از موازین شرعی و قانون اساسی تمکین کنند
نائب رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه در برابر پرسشی درباره برنامه پنجم توسعه و علت اصرار نمایندگان مجلس بر تایید موارد اختلافی مجلس با شورای نگهبان در مجمع تشخیص مصلحت نظام، پاسخ داد: صلاحیت نمایندگان مجلس مبنی بر وفاداری به اسلام و قانون اساسی مورد تایید قرار گرفته است و ما به عنوان نمایندگان مردم حتما باید در آرای خود از موازین شرعی و قانون اساسی تمکین کنیم. اوج اختلافات میان نظر مجلس با شورای نگهبان در بحث ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی بود. نظر کمیسیون تلفیق این بود که در این مجمع رییس مجلس، رییس قوه قضاییه و دادستان نیز اضافه شود که با توجه به دخالت قوای دیگر در امور اجرایی، روشن بود که این پیشنهاد در شورای نگهبان رد میشود.
وی افزود: اساسا مجلس وظیفه دارد به نحوی تدبیر کند که ایرادات شورای نگهبان حل شود و مصوبات در راستای موازین شرعی و مورد تایید این شورا باشد. کمیسیون تلفیق در این مساله همچنان بر نظر خود مصمم بود و این مساله اختیارات قوه مجریه و شخص رییسجمهور را تحت تاثیر قرار میداد، ولی نمایندگان مجلس با رای خود این پیشنهاد را رد کردند. بدین ترتیب ترکیب دیگری در مجلس توسط آقای توکلی پیشنهاد شد که رای آورد و تصویب شد، ولی مشکل دیگری که به وجود آمد این بود که ریاست جلسه، پیشنهاد آقای مصباحیمقدم را مطرح کرد مبنی بر اینکه رییس کل بانک مرکزی با پیشنهاد رییسجمهور و با رای نمایندگان مجلس انتخاب شود و این پیشنهاد رای آورد. وی ادامه دادک چالشی که در مجلس در این زمینه وجود دارد، این است که عدهای از نمایندگان معتقدند که در این مساله آییننامه مجلس رعایت نشده است و این موضوع حتما در هیات رییسه بررسی شود. طبیعی است که وقتی مسالهای در مجلس تصویب میشود، نمایندگان بر اجرای آن اصرار دارند و موارد اختلافی، به دنبال اصرار نمایندگان بر مصوبات مجلس بوده است.
این نماینده اصولگرای مجلس همچنین در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران درباره تلاش اصولگرایان برای رسیدن به وحدت و حضور منسجم در انتخابات آتی مجلس اظهار کرد: آقای احمدینژاد ابتکار خوبی به خرج داده است و طی آن 30 نفر اصولگرای شاخص را در جلسهای دعوت کرد و پس از بحث و بررسیهای مختلف ایشان سه نفر یعنی آقایان ولایتی،حداد عادل و عسگراولادی را پیشنهاد دادند تا برای آینده برنامهریزی کنند و وقتی به تصمیم نهایی رسیدند مجددا جلسه 30 نفر را تشکیل و نتیجه را اعلام کنند. در دوره قبل نیز مشابه این اقدام توسط آقای احمدینژاد صورت گرفت که در نهایت به تشکیل گروه 6+5 و در نتیجه آن اصولگرایان توانستند اکثریت مجلس هشتم را در اختیار بگیرند.
وی با اشاره به برخی اظهارنظرهای علی مطهری درباره اینکه چنین تلاشهایی از سوی دولت، دخالت دولت در انتخابات مجلس محسوب میشود گفت: این کار آقای احمدینژاد، دخالت دولت محسوب نمیشود. در دوره گذشته خود آقای مطهری هم جزو کسانی بودند که توسط رایحه خوش خدمت معرفی شدند و عملا جزو سهمیه آقای احمدینژاد در لیست انتخابات مجلس هشتم بودند. در حال حاضر گروه سه نفرهای که نام بردم فعال است و روز پنجشنبه با آقای احمدینژاد جلسه داشتم.
صدر همچنین با اشاره به تلاشهای اخیر جامعتین تصریح کرد: حضور جامعه روحانیت و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم مایه برکت است و باعث هدایت گروه های متدین و وفادار انقلاب میشود به خصوص این که آیتالله مهدوی کنی با آیتالله محمد یزدی مورد احترام همه ما هستند . تلاش ما این است که همه گروههای اصولگرا با هم متحد باشند و امیدوارم در چند ماه آینده به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. برای اینکه اصولگرایان در انتخابات آینده توفیق داشته باشند، حتما باید با وحدت و اتحاد وارد عرصه شوند؛ چرا که اگر با تفرقه وارد شوند روشن است که نمیتوانند نتیجه مطلوبی در انتخابات کسب کنند. جامعه مدرسین و جامعه روحانیت همواره پرهیز میکنند، از اینکه در انتخابات لیست بدهند، ولی حضور جامعتین موجب کمک به ایجاد وحدت در میان اصولگرایان خواهد شد.
وی همچنین درباره نظر جبهه پیروان خط امام و رهبری در بحث تلاشهای گروههای مختلف اصولگرا اظهار کرد: جبهه پیروان خط امام و رهبری جزو گروههایی است که در فرآیندی که ذکر کردم، تعریف میشود و از جمعبندی نهایی این فرآیند حمایت خواهد کرد.
پرداختن به انتخابات ریاست جمهوری فعلا زودهنگام است
در ادامه این نشست خبری، یکی از خبرنگاران پرسشی را درباره حضور احتمالی صدر در انتخابات ریاست جمهوری آینده مطرح کرد که وی پاسخ داد: پرداختن به یکسری موضوعاتی که الان زمان مناسبی برای آنها نیست موجب اختلاف میان نیروهای وفادار به انقلاب و اصولگرایان میشود. تلاش ما ایجاد یکپارچگی و وحدت میان اصولگرایان برای انتخابات آینده مجلس است و پرداختن به انتخابات ریاست جمهوری-هرچند بسیار مهم است- فعلا زودهنگام است. ما هر موقع احساس وظیفه کنیم به صحنه میآییم، ولی در حال حاضر برای مطرح کردن این مساله زمان مناسبی نیست.
نائب رییس مجلس شورای اسلامی همچنین درباره تاخیر در ارائه بودجه 89 و بررسی آن در مجلس گفت: یکی از علتهای تاخیر ارائه بودجه به مجلس این است که اول باید تکلیف لایحه برنامه پنجم توسعه مشخص شود، بنابراین باید منتظر باشیم موادی که به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده است به نتیجه برسد و سپس به دولت ابلاغ شود. البته درخواست ما این است که دولت در اولین فرصت حتما لایحه بودجه را براساس برنامه پنجم تقدیم مجلس کند؛ چرا که بررسی بودجه نیز چند ماه طول میکشد و نیازمند یک برنامه فشرده است.
در ادامه یکی از خبرنگاران نظر صدر را درباره مساله مکتب ایرانی پرسید که وی در پاسخ گفت: همه مسوولان در کشور ما باید تلاش کنند که در دایره اطلاعات کارشناسی خود حرف بزنند و خارج از حیطه حرف نزنند تا در جامعه تنش ایجاد نشود. متاسفانه افرادی که اطلاعات کمی از نظر دینی دارند اظهارنظرهایی را میکنند که موجب چالش در جامعه میشود و باید از این اظهارنظرها پرهیز کنند. وی ادامه داد: همه تلاش امام، مردم و شهدا برای اعتلای اسلام بوده است و این طور نیست که هر کشور مسلمانی بخواهد هویت مستقلی را برای خود نامگذاری کند. البته ممکن است افراد مقاصدی برای حضور در عرصههای سیاسی داشته باشند و بخواهند با چنین اظهارنظرهایی نظر برخی را به خود جلب کنند ولی مردم ما در دفاع از اسلام و آرمانهای دینی مصمم هستند و یکی از جلوههای کامل آن، حضور مردم در 9 دی سال گذشته بود.
صدر افزود: چنین حرفها و اظهارنظرهایی نمیتواند در انتخابات تاثیر داشته باشد و افرادی که این حرفها را مطرح میکنند، باید دقت بیشتری را مبذول کنند و همانطور که بیشتر هم تاکید کردم، جایگاه مراجع تقلید باید حفظ شود . مردم، مسوولان اجرایی و نمایندگان خود را برای انجام امور مختلی که در حیطه وظایف آنهاست انتخاب میکنند، نه اینکه فردی که در قوای اجرایی حضور دارد، بخواهد وظیفه نظریهپردازی را که باید در جای دیگری انجام شود، بر عهده بگیرد، بنابراین افراد باید دقت کنند که در حیطه صلاحیت کارشناسی خود سخن بگویند.
این نماینده مجلس در ادامه درباره طرح استانی شدن انتخابات نیز اظهار کرد: طرح استانی شدن انتخابات در کمیسیون مربوطه در مجلس تصویب شده است. البته در این پیشنهاد یک شرط نیز آمده است، مبنی بر اینکه هر نماینده باید حداقل 15 درصد از آرای استان خود را داشته باشد. این طرح جزو طرحهایی است که باید زودتر تکلیف آن مشخص شود. طرح استانی شدن انتخابات منافعی دارد از جمله اینکه موجب میشود که نماینده بتواند بیشتر به وظایف کلان خود بپردازد و از ورود به امور اجرای ریز و جزیی پرهیز کند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از منافع استانی شدن انتخابات این است که نقش احزاب و گروههای سیاسی در انتخابات پررنگتر میشود و در نتیجه احزاب از این طرح استقبال میکنند. اگر انتخابات استانی شود، تاثیر احزاب بیشتر خواهد شد و البته ممکن است مضراتی هم داشته باشد از جمله اینکه جمعیتی از نمایندگان ما در حال حاضر با یک شناخت بومی و محلی در حوزههای انتخابیه خود انتخاب میشوند و با اجرای این طرح ممکن است ورود به مجلس را برای خود سخت ببینند، در نتیجه تمام منافع و مضرات این طرح باید به دقت مورد بررسی قرار بگیرد.
صدر همچنین در برابر اصرار یکی از خبرنگاران مبنی بر ارائه توضیحات بیشتر در مورد موضوع تهدید به ترور خود اظهار کرد: فکر میکنم توضیحاتی که در این رابطه دادهام، کافی باشد؛ چرا که نمی خواهم بیشتر از این به طور رسانهای به این مساله پرداخته شود . نکته اصلی این است که در کشور ما امنیت کامل وجود دارد و ضریب امنیتی بسیار بالا است و هر کسی نمیتواند فردی را تهدید کرده و تهدید خود را عملی کند. به هر حال توضیحات بیشتر و پرداختن به این موضوع معلوم نیست که چندان مناسب باشد.
نائب رییس مجلس شورای اسلامی در پایان در پاسخ به پرسش دیگری درباره ارزیابی خود از اختلافات موجود میان تشکل موسوم به جامعه وعاظ ولایی با جامعه روحانیت مبارز گفت: وظیفه ما این نیست که در این گونه موارد ورود پیدا کنیم، ولی توصیه ما این است که اختلاف بین این تشکلها به خصوص وقتی مربوط به جمعی از روحانیون است باید حل و فصل شود و بهترین راه این است که این عزیزان خدمت دبیرکل جامعه روحانیت یعنی آیت الله مهدوی کنی بروند و این مشکل را بین خود برطرف کنند.