"علیاکبر اولیاء" در گفتوگو با هفتهنامه «بشارت نو» یزد با اشاره به مصوبه برنامه پنجم درباره بانک مرکزی گفت: اولین ایراد اساسی من به آنچه که در بحث بانک مرکزی در برنامه پنجم مطرح شد، از همان ابتدا این بوده که بحث مهمی مثل مجمع عمومی بانک مرکزی یا شورای پول و اعتبار و... نباید به برنامههای پنج ساله گره بخورد، چون مرتبط با مصالح نظام است و باید با دقت درباره آن تصمیم بلندمدتی گرفته شود، نه اینکه پنج سال یک بار ساختار آن را به هم بریزیم و دستکاریکنیم.
وی ادامه داد: بحث دیگر، شتابزدگی در بررسی پیشنهاد آقایان باهنر و گرانمایه است که در زمان تصویب اولیه برنامه، به پیشنهاد ایشان حضور پنج اقتصاددان در ترکیب مجمع عمومی این بانک تصویب شد که در اینباره، ایرادی که شورای نگهبان مطرح کرد، بجا بود، چراکه مجمع عمومی بانک مرکزی به عنوان یک امر حاکمیتی چندان نباید به افراد سپرده شود، ولو اینکه این افراد را رئیسجمهور معرفیکند.
نماینده یزد و صدوق افزود: در برگشت این ماده به کمیسیون تلفیق، گفته شد که برای اینکه حضور حاکمیت در مجمع عمومی بانک مرکزی پررنگ شود، سران هر سه قوه به اضافه 2 نماینده و دو وزیر و معاونان قوا و... نیز در مجمع عضو باشند. با این پیشنهاد هم در صحن مجلس مخالفت شد، با این استدلال که وقتی قوه قضائیه یا مجلس پای حسابهای مالی این بانک را امضا میکنند، دیگر نمیتوانند روی عملکرد این بانک، نظارت دقیق و مؤثری داشته باشند.
اولیاء اضافه کرد: پس از آن، پیشنهاد آقای مصباحی مقدم مطرح شد مبنی بر اینکه برای کاهش صبغه دولتی بانک مرکزی و جلوگیری از اعمال تحریمهای بینالمللی علیه آن، رئیس این بانک با نظارت مجلس انتخاب شود. بنده نیز در صحبت با دکتر توکلی پیشنهاد کردم که رئیس بانک مرکزی با تأیید مجلس باشد که ایشان گفتند پیشنهاد خوبی است و بعد با آقای مصباحی مقدم و هیأترئیسه در میان گذاشتیم که به عنوان پیشنهاد مکمل مطرح شد.
عضو کمیسیون عمران اظهارداشت: البته برخی نمایندگان حامی دولت، مثل آقای رسایی با این پیشنهاد مخالفت کردند اما چون آقای توکلی موافق بود و این پیشنهاد، مکمل نظر خودش بود، مجلس به آن رأیداد.