هفتهنامه "سوران" کردستان در همین رابطه با تنی چند از نمایندگان استان کردستان به گفتوگو نشسته که ماحصل آن ابتدا در مصاحبه با آقای بهمن مرادنیا نماینده بیجار و عضو کمیسیون برنامه و بودجه تقدیم میگردد.
جناب آقای مرادنیا به نظر شما دلایل مطرح شدن بحث استانی شدن انتخابات مجلس در شرایط کنونی چیست؟
بحث استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی در حالحاضر با توجه به ایجاد مشکلاتی در کار نمایندگان به واسطه محدود بودن حوزه انتخابیه و مسائل و مشکلات ریزشهرستانهاست که موجب شده مسائل کلان استانی و ملی در حاشیه قرارگیرد، لذا تصمیم بر این شده که با توجه به وظیفه قانونگذاری و نظارت نمایندگان سیاست یک گام به جلو اتخاذ شود که براساس آن و استانی شدن انتخابات وضعیت فعلی از حالت قومی- قبیلهای خارج شده و چهرههای استانی و ملی کاندیدای حضور در انتخابات شوند.
آیا استانی شدن انتخابات به نفع اقویا و به ضرر چهرههای گمنام تمام نمیشود؟ وضعیت هزینههای تبلیغاتی چگونه خواهد شد؟
به نظر من در انتخابات استانی به جای تبلیغات پرخرج، تبلیغات رسانهای اوج خواهدگرفت چرا که برای یک کاندیدا میسر نیست به کلیه شهرها و روستاها سفرکند و یا دست به تشکیل ستاد بزند و از آنجا که امکان ارتباط چهره به چهره وجود ندارد ظرفیت رسانهها نمایانتر میشود و در این مرحله هرکس بتواند به لحاظ رسانهای اقدامکند موفقتر خواهد بود، بنابراین با استفاده از ظرفیت صداوسیما و مطبوعات میتوان گفت هزینهها کاهش خواهد یافت.
تأثیر استانی شدن انتخابات بر میزان مشارکت مردمی چگونه خواهدبود؟
به اعتقاد من با استانی شدن انتخابات مشارکت مردم افزایش خواهد یافت چرا که تعصب شهرستانی تحریک خواهدشد و این وضعیت گامی جلوتر از وضعیت قبلی یعنی وضعیت تحریک تعصبات طایفهای و قبیلهای است، ضمن آنکه در این مرحله شایستگیها و توانمندیها اهمیت بیشتری مییابند و کاندیدایی که توانمندی بیشتری در بیان دیدگاهها و برنامهها داشته باشد، توفیق بیشتری خواهد یافت و البته و به صورت بدیهی کلاننگری نیز تقویت میگردد.
وضعیت احزاب را در شرایط استانی شدن انتخابات چگونه ارزیابی میکنید؟
بیتردید نقش احزاب پررنگتر خواهد شد و حرکت به سمت فعالیتهای حزبی رونق میگیرد و لازمه این وضعیت نیز عملکرد احزاب براساس دیدگاههای شفاف در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... است و طبعاً کارکرد درست احزاب منجر به کادرسازی برای مدیریت حرفهای و صحیح نیز خواهد شد.
به نظر شما تعامل مجلس برآمده از انتخابات استانی با دولت چگونه خواهد بود؟
این موضوع به صورت کامل قابل پیشبینی نیست اما قطعاً نتایج مثبتی در پی خواهد داشت و روابط دولت و مجلس به عنوان دو نهاد کارشناسی در عرصه اجرا و تقنین صمیمیتر خواهد شد و در آن شرایط دیگر وضعیت فشار نمایندگان بر وزرا به خاطر مشکلات ریز شهرستانی کمرنگ خواهدشد و کیفیت و سطح روابط ارتقا خواهد یافت.