"ستار هدایتخواه" در گفت و گو با امید مردم با بیان اینکه مبنای همه تحولات و اتفاقات اخیر در منطقه خاورمیانه را محصول بیداری امتهای اسلامی است میگوید که رهبری در خطبههای نمازجمعه اخیر و قانون هشت مادهای ایشان، رهبران و امتهای بیدار مسلمان میتوانند به استناد به این رهنمودها به آینده کشور و ملت خود تا پیروزی نهایی امیدوار باشند.
وی ادامه میدهد: برخورد با نمایندگان متخلف باید توسط مجلس صورت بگیرد چرا که میتوان قانونی را تصویب کرد که طبق آن بیشترین برخورد با نمایندگان مجلس صورت بگیرد. به نظر من شایسته نیست که پاسخ اعتماد مردم با صرف وقت به اموری غیر از نمایندگی، داده شود.
هدایتخواه با بیان اینکه همانطور که میدانید موضوع فرهنگ بسیار وسیع و گسترده است اما کمیسیون فرهنگی مجلس خلأهای موجود در قانونگذاری و طرح مصوبهها را دنبال میکند و چنانچه در حوزهای دشواری کار وجود داشته باشد، با بررسی دقیق آن مشکلات را برطرف میکند.
وی تصریح کرد: این روزها دو مسئله مهم فرهنگی را در دستور کار داریم. اول: موضوع فرهنگ، جامعه و رسانه و دوم: نحوه مدیریت صدا و سیما که از مهمترین موارد در دست بررسی کمیسیون فرهنگی است.
وی درباره حوزه انتخابیه خود میگوید: تقویت بخش خصوصی، حضور و مشارکت آنها در همه بخشهای ضروری است، زیرا برای ایجاد امنیت شغلی و اجتماعی، توسعه اقتصادی با وجود منابع مختلف و نیروی انسانی که مبنا و پایه توسعه میباشند، مشارکت بخش خصوصی امری جدی و ضروری است.
وی میافزاید: کلنگ احداث راهآهن استان در سال 1390 به زمین زدهشود و به چهار بانده کردن یاسوج - شیراز، یاسوج - سمیرم و دیگر پروژههای در دست اجرا توجه بیشتری شود تا هر چه زودتر این پروژهها به سامان برسند. ما قدر دان زحمات این وزارتخانه هستیم و در حمایت و پشتیبانی از این وزارتخانه در مجلس شورای اسلامی تلاش میکنیم.
با نماینده بویر احمد و دنا درباره مشکلات تونس و مصر صحبت کردیم و به مشکلات استان رسیدیم.
وی معتقد است که وقتی که این ملتها در شعارهای سرکوبگرانه و آزادی خواهانه خود شعار الله اکبر و لااله الا الله را سر میدهند یا وقتی که در یک اجتماع بزرگ میلیونی و در محلههای اجتماع خود به نماز جماعت میایستند، همه حرکتهای این امتها نشان میدهد که یک بازگشت به اسلام در این مناطق در حال رخ دادن است.
ستار هدایتخواه اداه میدهد که تقویت بخش خصوصی، حضور و مشارکت آنها در همه بخشها ضروری است، زیرا برای ایجاد امنیت شغلی و اجتماعی، توسعه اقتصادی با وجود منابع مختلف و نیروی انسانی که مبنا و پایه توسعه میباشند، مشارکت بخش خصوصی امری جدی و ضروری است.
نگاه ملی
شما تحولات مصر و تونس را چگونه ارزیابی میکنید؟
در شرایط کنونی این ملتها به شدت نیازمند این مهم هستند. به نظر میرسد هر چند تاکنون بیداری و خیزش غیر قابل تصور این امتها به شدت پایههای حکومتی رهبران و حاکمان ظالم آنها را متزلزل کرده ولی در نگاهی عمیقتر به این مسئله نمیتوان پیروزی نهایی و نتیجهبخش بودن این خیزشها را بدون یک رهبری آگاه پیشبینی کرد.
تاکنون مبنای همه این تحولات و اتفاقات، خیزشها و بیداری خود ملتها بوده ولی از این پس نداشتن رهبری دلسوز، آگاه و مورد اعتماد آیندهای توأم با ابهام را برای این ملتها به ارمغان خواهد آورد.
مبنای همه تحولات و اتفاقات اخیر در منطقه خاورمیانه محصول بیداری امتهای اسلامی است. حرکتها و مصادیق بارز در شعارهای مردم این کشورها نشانههای کافی بر اسلامی بودن اهداف و آرمانهای آنان است.
وقتی که این ملتها در شعارهای سرکوبگرانه و آزادی خواهانه خود شعار الله اکبر و لااله الا الله را سر میدهند یا وقتی که در یک اجتماع بزرگ میلیونی و در محلههای اجتماع خود به نماز جماعت میایستند، همه حرکتهای این امتها نشان میدهد که یک بازگشت به اسلام در این مناطق در حال رخ دادن است.
هماکنون عقیده بسیاری از کشورهای غربی به ویژه رژیم صهیونیستی و آمریکا این است که سازماندهنده اصلی این حرکتها جمهوری اسلامی ایران است و عملاً مسئولان جمهوری اسلامی را پشت صحنه این اتفاقات میدانند و تا حدودی نیز اخوان المسلمین و راشد الغنوشی نظرات مشابهی را در این خصوص ابراز داشتهاند.
البته این یک امر طبیعی است و جنبش ملتهای مصر و تونس استراتژی و راهبرد دنیای استکبار را در منطقه خاورمیانه از هماکنون به چالش کشیده؛ ضمن اینکه آنها میخواهند با ابزارهای رسانهای خود گرایش این ملتها را به سوی جمهوری اسلامی کنار بزنند.
بدون شک خیزش و قیام ملتها در کشورهای عربی و منطقه خاورمیانه علیه حکومتهای سرکوبگر و غربگرای خود، پیامی غیر از اینها ندارد و حرکتهای آنها نشان میدهد که استقرار حکومتهای اسلامی بدون وابستگی به غرب و آمریکا مهمترین هدف و آرمان این ملتها است.
با توجه به تبیین منطقی مواضع ایران در قبال تحولات جاری کشورهای عربی توسط مقام معظم رهبری در خطبههای نمازجمعه اخیر و قانون هشت مادهای ایشان، رهبران و امتهای بیدار مسلمان میتوانند به استناد به این رهنمودها به آینده کشور و ملت خود تا پیروزی نهایی امیدوار باشند.
یکی از مباحثی که اخیراً در مجلس مطرح است ادغام وزارتخانهها با یکدیگر است. آیا شما موافق ادغام سازمان ملی جوانان با تربیت بدنی هستید؟
ادغام سازمانهای ملی جوانان و تربیتبدنی بار مالی برای دولت دارد، از سوی دیگر نمایندگان در بررسی و تصویب برنامه پنجم به کاهش تعداد وزارتخانهها رأی دادند اما این مصوبه به دنبال ایجاد وزارتخانه جدیدی است که با جهتگیری مجلس در برنامه پنجم مغایر است.
این مصوبه همچنین موجب وهن است و تشکیل وزارت ورزش و جوانان به شأن و منزلت مجلس آسیب میزند. ایراد این مصوبه مجلس نامتجانس بودن اهداف و مأموریتهای این دو سازمان است، بنابراین ادغام سازمان ملی جوانان در سازمان تربیتبدنی به مصلحت نیست چون حوزه مأموریت و اهداف این دو سازمان سنخیتی با یکدیگر ندارند.
سازمان ملی جوانان مأمور سیاستگذاری در امور جوانان است در حالی که سازمان تربیت بدنی باید پیگیر امور اجرایی در حوزه ورزش باشد.
حوزه جوانان مسایلی نظیر ازدواج، اشتغال، مسکن، تحصیل، اوقات فراغت، فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی جوانان و توانمندسازی تشکلهای جوانان را در برمیگیرد در حالی که سازمان تربیت بدنی متولی توسعه ورزش در کشور است. حوزه فعالیت سازمان ملی جوانان فرابخشی است. باید نهادی فرابخشی زیرنظر رئیسجمهور متولی امر جوانان باشند تا از ظرفیت همه دستگاههای اجرایی برای پیشبرد اهداف این سازمان بهره بگیرد.
با ایجاد وزارت ورزش و جوانان حوزه جوانان از حالت فرابخشی خارج میشود و دیگر نخواهد توانست از ظرفیت سایر نهادها و دستگاهها استفاده کند.
در برنامه پنجم توسعه مقرر شد همه دستگاههای اجرایی برنامه ساماندهی امور جوانان را در ردیفهای بودجه خود پیشبینی کنند اما با تشکیل وزارت ورزش و جوانان این ماده از قانون برنامه پنجم بیاثر میشود.
بنابراین تشکیل این وزارتخانه موجب تنزل جایگاه سازمان ملی جوانان میشود و با تشکیل این وزارتخانه حداکثر یک معاونت جوانان در وزارت ورزش تشکیل میشود و با توجه به این که تلقی جامعه به سمت توجه بیشتر به امر ورزش است مسایل جوانان تحت شعاع قرار میگیرد.
ْآیا شما با چند شغله بودن نمایندگان موافق هستید؟
طرح نظارت مجلس بر نمایندگان و موضوع ماده 23 این طرح که بر ممنوعیت دو شغله بودن نمایندگان مجلس تأکید دارد و چند شغله بودن نمایندگان مجلس آفتی برای کشور است.
نمایندگان مجلس برای نمایندگی و امور مجلس وقت کافی ندارند و اگر بخواهند شغل دیگری غیر از نمایندگی داشته باشند جفای مسلم به حق مردم خواهد شد.
مجلس محل برنامهریزی و قانونگذاری برای کشور است و وکلای ملت موظف هستند که تمام وقت خود را در اختیار برنامهریزی قرار دهند و اگر این کار را نکنند قطعاً برنامهریزی در کشور با مشکل مواجه خواهد شد.
برخی از نمایندگان علاوه بر نمایندگی عضو هیأت مدیره شرکتهای اقتصادی نیز هستند، مردم به نمایندگان رأی دادند تا نماینده آنها در قانونگذاری کشور باشند نه اینکه بخشی از وقت خود را در اموری صرف کنند که هیچ ربطی به مجلس نداشته باشد.
برخورد با نمایندگان متخلف باید توسط مجلس صورت بگیرد چرا که میتوان قانونی را تصویب کرد که طبق آن بیشترین برخورد با نمایندگان مجلس صورت بگیرد. به نظر من شایسته نیست که پاسخ اعتماد مردم با صرف وقت به اموری غیر از نمایندگی، داده شود.
شما در کمیسیون فرهنگی بحث حجاب و عفاف را داشتید. این طرح چه سرانجامی یافت؟
برای بهبود فرهنگ عفاف و حجاب نیازمند عزم جدی مسئولان فرهنگی هستیم. کمیسیون فرهنگی مجلس پیگیر مطالبات فرهنگی کشور است، اما سؤال اینجاست که این کمیسیون در جهت رفع مشکلات فرهنگی چه برنامههایی دارد؟
همانطور که میدانید موضوع فرهنگ بسیار وسیع و گسترده است اما کمیسیون فرهنگی مجلس خلأهای موجود در قانونگذاری و طرح مصوبهها را دنبال میکند و چنانچه در حوزهای دشواری کار وجود داشته باشد، با بررسی دقیق آن مشکلات را برطرف میکند.
این روزها دو مسئله مهم فرهنگی را در دستور کار داریم؛ اول: موضوع فرهنگ، جامعه و رسانه و دوم: نحوه مدیریت صدا و سیما که از مهمترین موارد در دست بررسی کمیسیون فرهنگی است.
برنامههای کمیسیون برای اصلاح، بهبود و گسترش فرهنگ حجاب چیست؟
ما در مجلس در خصوص فرهنگ عفاف و حجاب خلأ قانون نداریم چون قوانین قبلاً وضع شده و منشور عفاف و حجاب تصویب شده در شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئله را روشن کرده است اما مجلس وظیفه نظارتی بر دستگاههای دولتی دارد و ما دستگاههای دولتی اعم از آموزش و پرورش، آموزش عالی، نیروی انتظامی و... را مکلف کردهایم تا قوانین عفاف و حجاب را اجرایی کنند.
البته میدانید که مسایل فرهنگی نتیجه زودهنگام ندارد بلکه نیازمند گذر زمان و اقدامات پی در پی است. این در حالی است که حدود 5 هزار طلبه دوره دیده 25 هزار مدرسه را تحت پوشش قرار دادهاند تا به گسترش فرهنگ عفاف و حجاب کمک کنند، ضمن اینکه تأکید میکنم بهبود مسایل فرهنگی مثل عفاف و حجاب نیازمند عزم جدی و همگانی است و استمرار برنامه هاست که ما را به هدف نزدیک میکند.
این روزها در دانشگاهها به دانشجویان در این خصوص تذکر داده میشود، اما این تذکر فقط به صورت مقطعی پاسخ میدهد و برخی دانشجویان همان رویکرد گذشته را نسبت به عفاف و حجاب دارند.
علت این مشکل به کجا برمی گردد؟
شاید دلیل آن نشناختن نیاز جوان امروز باشد ضمن اینکه باید شیوههای گفتن و تذکر دادن هم تغییر کند. بارها و بارها در مورد پیامد اخروی حفظ و یا عدم حفظ حجاب گفتهایم. چرا نمیآییم آثار سازنده حفظ عفاف را در زندگی دنیا مطرح کنیم؟ جوان امروز باید پیامد پایبندی به حجاب را در زندگیاش درک کند تا این فرهنگ در وجودش جریان پیدا کند. شیوه تذکر به روز نیست و البته برنامهها هم مقطعی اجرا میشوند که همین مهمترین لطمه به جریان فرهنگی کشور است.
نگاه استانی
با توجه به پتانسیلهایی که در استان شما وجود دارد آیا شرایط حضور بخشخصوصی را در استان فراهم کرده آید؟
متأسفانه هنوز ذهنیت و فرهنگ مدیریت دولتی در استان بر طرف نشده و این باور و احساس وجود دارد که همه فعالیتها و کارها در همه عرصهها باید دولتی باشند و از سوی مسئولان به عمل آیند در حالیکه حضور بخش خصوصی در عرصه فعالیت و تولید برای توسعه حیاتی است. هنوز بخش خصوصی در استان آن ورزیدگی و آمادگی کامل را در این عرصه ندارد و هر چند وارد عمل نشدهاند اما زمان آن رسیده و زمینه آن مهیاء است تا در این خصوص مانور دهند.
تقویت بخش خصوصی، حضور و مشارکت آنها در همه بخشهای ضروری است، زیرا برای ایجاد امنیت شغلی و اجتماعی، توسعه اقتصادی با وجود منابع مختلف و نیروی انسانی که مبنا و پایه توسعه میباشند، مشارکت بخش خصوصی امری جدی و ضروری است.
توسعه طرحهای آمایش صنعتی در استان هم ضروری است و با توجه به اینکه در این استان سرمایه گذارانی که بتوانند طرحهای صنعتی که در سفر دور دوم رئیسجمهور و هیأت دولت به این استان مصوب شده است را عملیاتی کنند وجود ندارد، باید پیگیر بود بر اساس تعهدات، دولت در این خصوص مشارکت 49 درصدی خود را بهعمل آورد.
لایحه طرح جامع منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است. تصور میکنید این لایحه بتواند تأثیر مثبتی بر روی منابع طبیعی استان شما داشته باشد؟
مشکلات زیادی در خصوص عرصههای منابع طبیعی در این استان متوجه مردم و مسئولان است. مسئولان دستگاههای اجرایی با تشکیل کار گروهی میتوانند مشکلات را بررسی و دستهبندی شده به عنوان پیشنهاد ارائه دهند تا در قالب این لایه مورد بررسی قرار بگیرد.
همه مسئولان باید در برنامه ریزیها و اجرای امور، خدمتگزاری و خدماترسانی به مردم هشیار باشند و بهانه به دست بدخواهان و فتنهانگیزان ندهند.
یکی دیگر از مشکلات استان شما راههای صعب العبور است. برای حل این مشکل چه باید کرد؟
مردم ما از پدر راههای ایران و پیر راههای ایران میخواستند وضعیت راههای ریلی، زمینی و هوایی ما را به جایگاه شایستهای برساند. وزارتخانه راه و ترابری شعارهای دولت عدالت محور را در حوزه خود عملی کرد و اعلام رضایت از این وزارتخانه نشانه بزرگی از تلاشها و عملکرد سازنده آن است.
این وزارتخانه در این استان تلاشهای زیادی کرده است و در این خصوص هم به دکتر احمدینژاد نامهای نوشتهایم و از کارهای و تلاشهای صورت گرفته در این استان از سوی این وزارتخانه، تشکر و قدر دانی به عمل آمده است.
در این استان خدمات شایستهای در دولت نهم آغاز و در دولت دهم به انجام رسیده و یا در دست انجام میباشد، امید و انتظار است این خدمات و تلاشها مضاعف و با شدت بیشتری به پیش روند مثلاً کلنگ احداث راهآهن استان در سال 1390 به زمین زده شود و به چهار بانده کردن یاسوج - شیراز، یاسوج - سمیرم و دیگر پروژههای در دست اجرا توجه بیشتری شود تا هر چه زودتر این پروژهها به سامان برسند.
ما قدردان زحمات این وزارتخانه هستیم و در حمایت و پشتیبانی از این وزارتخانه در مجلس شورای اسلامی تلاش میکنیم.