"کاظم فرهمند" در گفت و گو با هفته نامه بشارت اظهار داشت: پس از سه دهه حکومت دیکتاتوری مبارک در مصر، سرانجام با پایداری و استقامت مردم در 18 روز پیدرپی، زمینه برای خروج وی فراهم شد و او مصر را به مقصد نامعلومی ترک کرد.
وی ادامه داد: استبداد، بیعدالتی، عدم آزادی، خشونت و سرکوب جزو عوامل اصلی انقلاب مصر است که اتحاد مردم این کشور را برای سرنگونی دیکتاتوری که 30 سال در مصر حکومت کرده بود، به دنبال داشت.
او افزود: آنچه در ایران در دوران ستم شاهی رخ داد و با حضور گسترده مردم در راهپیماییها شاه را فراری داد، امروز در صحنه دیگری در مصر اتفاق میافتد. موج خروشان مردم و شعارهای کوبنده آنها، مهمترین سلاح در سرنگونی استبداد غرب بود. در این اتفاق، خوشبختانه آمریکا و اسرائیل هم نتوانستند به یاری مبارک بشتابند و حمایتهای آنان در مقابل موج خروشان مردم بیاثر ماند.
فرهمند اضافهکرد: آنچه قابل ذکر است، این است که مردم مصر با اتحاد و هم بستگی اولین قدم را در پیروزی برداشتهاند. اما ادامه این روند تا پیروزی نهایی، نیاز به یک برنامهریزی منسجم و هدایت آن با رهبری واحد دارد. بیش از هر چیز آمریکا و اسرائیل از این تحول نگران خواهند بود. ایشان مطمئن هستند که این جنبش تنها به مصر ختم نخواهد شد و دیر یا زود کشورهای دیگر خلیج فارس را هم فراخواهد گرفت. بنابراین از ترس تحول عظیم در منطقه و خاور میانه، نگرانی این کشورها چند برابر شده و حاکمان عربستان هم از این مسئله نگران خواهند شد.
این نماینده اظهارکرد: با این اوصاف، حاکمان آمریکا و اسرائیل و برخی کشورهای منطقه در صددند قضیه را به نفع خود خاتمه دهند. در اینجا بیداری و هوشیاری مردم و هدایت آنان توسط رهبری واحد، مهمترین عامل پیروزی مردم خواهد بود. در جریان سقوط مبارک، مردم کشورهای همسایه از جمله تونس، لبنان، سومالی، بحرین، یمن، کویت و امارات وارد خیابانها شدند و با شادمانی، احساسات خود را نسبت به این پیروزی نشان دادند و این رضایت منطقه را از این تحول کاملاً نشان میدهد.
نایب رئیس دوم کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین گفت: تقارن پیروزی مردم مصر در 22 بهمن با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، تأثیر انقلاب اسلامی ایران در تحولات منطقه را کاملاً مشهود میکند. آمریکا باید بداند مردم آگاه مصر و منطقه، گول فریبکاری آن را نخواهند خورد و هرچه این کشور در این زمینه بیشتر سنگ اندازی نماید، عمق مخالفت مردم بیشتر خواهد شد و این دوران، مهمترین دوره پیشرفت مصر خواهد بود که لازم است با دقت و با درایت کامل پیگیری شود تا در آینده شاهد یک انقلاب اسلامی در مصر باشیم.
او درباره موضع دولت جمهوری اسلامی راجع به تحولات مصر توضیح داد: موضعی که ایران نسبت به این قضیه داشته، ابراز شادمانی بوده است. ولی این نگرانی هم وجود دارد که اگر با برنامه این کار پیش نرود، مسلماً آمریکا و ابرقدرتها برنامهریزی خواهند کرد که این انقلاب را سرکوب کنند تا به کشورهای همسایه سرایت نکند. در اینجا آنچه مورد رضایت جمهوری اسلامی است، اتحاد و همبستگی مردم مصر و عدم فعالیت گروههای مختلف سیاسی به صورت سلیقهای است.
فرهمند سپس با مقایسه مواضع دولت نهم و دهم در مسائل مربوط به سیاست خارجی با دولتهای پیش از آن گفت: آنچه مسلم است، هر چه ما بتوانیم ارتباط با کشورهای همسایه و جهان را تقویت کنیم، این مسئله بر پیشرفت کشور تأثیرگذار خواهد بود. در مقایسه این دولت با دولتهای قبل، متوجه تشابهات و تفاوتهایی میشویم. شاید در برخی از زمینهها ارتباطاتی که در زمان دولتهای گذشته با کشورهای غرب داشتهایم، بیشتر از حالا بوده است.
نماینده ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز ادامه داد: ما در این دولت، نمیخواهیم زیر بار خواستههای غرب برویم، اما آنچه مهم است، این است که در صدد نفوذ کشور و صدور انقلاب اسلامی به کشورهای دیگر باشیم. لازمه این امر، برقراری ارتباط با کشورهای دیگر در حدی است که در صدد سوءاستفاده برنیایند.