بهروز جعفری در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی از شروع برخی فعالیتهای روشن از سوی جریان اصولگرایان برای انتخابات مجلس نهم، با توجه به ارائه لیست 13 نفره و تشکیل کمیته وحدت، گفت: برای انتخابات قبلا هم این رسم وجود داشته که از چند وقت قبل، کارهای زیر ساختی انجام میگرفت، اما وقتی صحبت از مصداق نشود، به آن صورت تبلیغات محسوب نمیشود.
وی « راهبرد کلی وحدت اصولگرایی »، « بحث انتخابات مجلس نهم» و بعد از آن « انتخابات ریاست جمهوری یازدهم» را از جمله مواردی عنوان کرد که موجب شده از چند ماه قبل بحث جامعتین و تدوین منشور جامعتین و بعد از آن هم کمیته 3 نفره و اخیرا هم لیست 13 نفره مطرح شود.
نماینده مردم سمیرم در مجلس، گفت: این اقدامات نوعی راهکار و راهبردی است که به وسیلهی آن جریان اصولگرای استراتژی را تعیین کنند تا بفهمند در انتخابات آینده چگونه ورود پیدا کنند.
وی به وحدت رسیدن کامل اصولگرایان یا نهایتا یک وحدت اکثریتی را از اهداف این اقدامات برشمرد و گفت: این کارها، کارهای نرم افزاری و تشکیلاتی و کلی است، لذا تبلیغات محسوب نمیشود، ولی فعالیتهای انتخاباتی، تاکتیکی و استراتژیکی انتخابات به حساب میآید.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین در ارزیابی از تاثیر آغاز فعالیت انتخاباتی از هم اکنون بر فضای سیاسی جامعه نیز گفت: آغاز زود هنگام انتخابات هم از یک جهت ممکن است به آمادگی افکار عمومی منجر شده و یا از طرف دیگرموجب دلزدگی آنها شود.
جعفری توضیح داد: درواقع از یک جهت افکار عمومی آرام آرام برای انتخابات بعدی درجهت پرشور برگزارشدن انتخابات و حضور بالا در آن، آماده میشود و از این جهت مثبت است، چرا که مردم در نظام، یکی از پایههای قدرت هستند اما تاثیر منفی آن هم این است که بخشی از بدنه کشور، مردم و مسئولان سرگرم مسائل انتخاباتی میشوند و ممکن است فعالیتهای اصلی و عمومی دستگاهها تحت تاثیر قرار گیرد و اگر دولت بتواند این بخش را به حداقل برساند به نحوی که از موقعیتها استفاده نشده یا مورد سوء استفاده قرار نگیرد و وقتها صرف امور انتخاباتی نگردد، خوب است.
این نماینده اصولگرای مجلس با تاکید به زود هنگام بودن آغاز انتخابات مجلس از هم اکنون تصریح کرد:اگر چه پروژهی انتخابات با اعلام 12 اسفند از سوی شورای نگهبان و وزارت کشور عملا شروع شده، اما آن چیزی که مربوط به مردم است این که تقریبا 3 الی 4 ماه تا انتخابات، باید کارها شروع شود که متاسفانه شاهد آغاز تبلیغات انتخاباتی از هماکنون در برخی مناطق هستیم.
جعفری شروع زود هنگام انتخابات از سوی احزاب و گروههای سیاسی را بیتاثیر در مسئولیتهای فعلی آن ندانست و افزود: اگر خود نمایندگان با سایر نمایندگان بخواهند از هم اکنون به فکر انتخابات دور بعدی خود باشند، این کار هم حسنهایی دارد و هم عیبهایی.
وی خاطر نشان کرد: من نماینده اگر بخواهم دور بعد نماینده شوم مجبورم تلاش خود را برای منطقهی حوزهی انتخابیهام در این 8 الی 9 ماه مضاعفتر کنم که این کار، خوبیها را دارد، چرا که ما را به تحرک وا میدارد. از طرف دیگر ما نمایندگان آمدهایم قانونهای جامع، مانع و کاملی را برای کشور وضع کنیم و به فرمودهی مقام معظم رهبری، بستر نرم افزاری دولت و نظام را فراهم کنیم.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس تصریح کرد: شروع کارهای انتخابات زود هنگام در این چند ماه باقی مانده تا انتخابات ممکن است تاثیرات منفی هم داشته باشد.
به نظر نمایندهی سمیرم، یک سری قوانین و دستورالعملها وجود دارد که هم مسئولان و هم مردم باید از هم اکنون رعایت کنند که از جمله عدم سوء استفاده از موقعیتهای کاری، تحت تاثیر قرار ندادن کارهای اصلی و عمده، استفاده از فضای غیرکاری برای فعالیتهای انتخاباتی است.
وی با تاکید بر انجام وظایف اصلی شورای نگهبان و قوه قضاییه در خصوص تبلیغات زودرس انتخابات گفت: یکی از مشکلاتی که داریم این است که هر ساله کاندیداهایی از 8 الی 9 ماه قبل از انتخابات، تبلیغات خود را شروع میکنند و بعضا دست به تخریب کاندیداهای رقیب میزنند که این کار خلافی است، اما عملا هیچ اتفاقی برای برخورد با این افراد صورت نمیگیرد، لذا بیتوجهی به این مسائل باعث تکرار این قضایا میشود.
وی در پایان گفت: اگر قانون به خوبی در این زمینهها رعایت شده و به آنچه گفته میشود عمل کنیم، شاید این اتفاقات هم رخ ندهد.