"صمد مرعشی" در گفتوگو با نشریه گلچین کیلان درخصوص اصلاحیه کنونی قانون نظام صنفی کشور، گفت: در راستای رفع مشکلات اساسی ناشی از اجرای قانون نظام صنفی کشور و با هدف رفع اشکالات متعدد و بازنگری کلی در آن، لایحه اصلاح قانون نظام صنفی کشور به مجلس ارائه شده است.
وی تصریح کرد: بهدلیل مشکلات اساسی قانون نظام صنفی کشور، مصوب 1350 و اصلاحات بعدی آن تغییرات اساسی و گستردهای در قانون مذکور در سال 1382 انجام پذیرفت که این امر موجب شد تا قانون فعلی نظام صنفی کلیت به نسبت مناسب برخوردار شود، اما در مراحل اجرایی این قانون اشکالات متعددی بروز کرد که نیاز به بازنگری کلی در آن احساس شد.
مرعشی تصریح کرد: با توجه به شرایط ویژهای که در سطح کشور با اجرای قانون هدفمندی یارانهها ایجاد شده است ساماندهی اصناف و تصویب قانون جدید ضروری است.
وی افزود: اصناف کشور از جمله تشکلهایی هستند که در اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها بیشترین بار را برعهده دارند و ضروری است که بهمنظور بهبود وضعیت اصناف این لایحه هر چه زودتر نهایی شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: براساس این لایحه، پروانه کسب مجوزی است که طبق مقررات این قانون بهمنظور شروع و ادامه کسب و کار یا حرفه بهصورت موقت یا دائم به فرد یا افراد صنفی برای محل مشخص یا وسیله کسب معین داده میشود و مدت اعتبار پروانه کسب موقت 2 سال و دائم حداقل 5 سال خواهد بود.
وی افزود: در این لایحه پیشبینی شده است که آییننامه نحوه صدور و تمدید پروانه کسب موقت و دائم طبق مفاد این قانون توسط دبیرخانه هیات عالی نظارت با کسب نظر وزارتخانههای کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اداره کل نظارت بر اماکن عمومی ناجا و شورای اصناف کشور تهیه و به تصویب وزیر بازرگانی خواهد رسید.
وی تصریح کرد: بر این اساس، درصورت در خواست صاحب پروانه مبنی بر تغییر پروانه کسب به حرفهای دیگر علاوه بر طی مراحل قانونی استعلام و تسویه حساب از اتحادیه قبلی ضروری است و عدمپاسخگویی اتحادیه قبلی ظرف 15 روز پس از تاریخ استعلام به منزله نظر مثبت تلقی میشود.
وی ادامه داد: همچنین براساس این لایحه، برای آن دسته از افراد صنفی که فاقد مکان صنفی هستند درصورت ضرورت و با تصویب هیات عالی نظارت اتحادیه صنفی تشکیل خواهد شد.