"یوسف قاسمی گولک" در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت (www.icana.ir)، از رویکرد دولت در قبال کشاورزان و تولیدکنندگان چای انتقاد کرد و گفت: قصه تعیین قیمت چای قصهای تلخ و تکراری است که به علت بیبرنامگی دولت در حمایت از تولید داخلی و کشاورزانی که همه سرمایه و عمر خود را برای تولید چای گذاشتهاند، هر سال تکرار میشود.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با بیان این که 72 هزار خانوار در استانهای شمالی مشغول کشت چای هستند، افزود: قیمت چای سبز درجه یک در سال 90 از سوی دولت 300 تومان تعیین شده که این مقدار تنها 10 تومان بیشتر از سال گذشته است.
وی همچنین تصریح کرد: اگر در خوشبینانهترین حالت، محصول چای هر هکتار زمین کشاورزی را 10 تن در نظر بگیریم با قیمتی که شورای اقتصاد تعیین کرده است، هر کشاورز از هر هکتار حدود سه میلیون تومان درآمد کسب میکند که دست کم 70 درصد این مقدار را باید صرف هزینه کاشت، داشت، برداشت و حمل و نقل کند.
دولت تمایلی به اصلاح شیوه قیمتگذاری چای ندارد
قاسمی با انتقاد از رویه تعیین قیمت برگ سبز چای، گفت: متأسفانه گروهی در پایتخت مسئول تعیین قیمت چای شدهاند و بدون رعایت دغدغههای مردم و نگاه کارشناسانه هر سال قیمتی را برای این محصول تعیین میکنند که حتی کفاف مخارج تولید چای را نمیدهد، چه رسد به این که انتظار داشته باشیم با این درآمد کشاورزان ما زندگی کنند و رغبتی به ادامه زندگی در روستاها داشته باشند.
وی همچنین افزود: بارها پیشنهاد دادهایم سیستم قیمتگذاری چای تغییر کند تا نه کشاورزان متضرر شوند و نه مصرفکنندگان، اما متأسفانه با وجود این که زیرساختهای این کار را هم مهیا کردهایم، دولت تمایلی به اصلاح شیوه قیمتگذاری کنونی ندارد.
قیمت واقعی برگ سبز کیلویی 900 تومان است، نه 300 تومان
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که قیمتگذاری برگ سبز چای در شورای اقتصاد با واقعیت موجود در بازار فاصله دارد، گفت: قیمت واقعی برگ سبز چای درجه یک 900 تومان و برگ سبز درجه دو 600 تومان است، اما رویکرد غیرکارشناسی شورای اقتصاد این قیمت را حدود 300 تومان اعلام میکند که نه با بازار واقعی چای مطابقت دارد و نه با منافع تولیدکنندگان.
نماینده مردم لاهیجان در مجلس تأکید کرد: با توجه به این که هر کیلو چای خشک محصول فرآوری سه کیلو برگ سبز است و قیمت هر کیلو چای خشک در بازار دست کم 6 هزار تومان است، میتوان نتیجه گرفت که قیمت چای مرغوب تولید داخل بسیار بالاتر از آن چیزی است که دولت مشخص میکند.