"علیرضا منادیسفیدان" در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت(www.icana.ir)، با بیان اینکه نوع و ترکیب ساخت روستای کندوان در جهان به ندرت یافت میشود، گفت: کندوان یکی از سه روستای صخرهای جهان است که این موضوع موجب جذابیت بینظیر آن شده است.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس، افزود: معماری روستای کندوان و جاری بودن زندگی مردم در قالب بافت قدیمی آن یک استثنا در دنیا به حساب میآید، چرا که در نمونههای دیگر از این نوع روستاها در ترکیه و آمریکا سکنهای وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مسئولان و مردم کندوان بی صبرانه منتظر ثبت جهانی این اثر هستند، تصریح کرد: خوشبختانه مسئولان توجه خاصی به روستای کندوان دارند و به اهمیت تاریخی و باستانی آن پی بردهاند و از آن طرف مردم هم حساسیت بالایی به این اثر جهانی نشان می دهند.
نماینده تبریز، افزود: با ثبت جهانی روستای کندوان در سازمان یونسکو، این روستا به یکی از بزرگترین قطبهای توریست ایران، آسیا و جهان تبدیل می شود و زمینهساز ورود ارز به کشور و استان خواهد بود.
منادی سفیدان در ادامه به مشکلات روستای کندوان اشاره کرد و گفت: متاسفانه چند وقت است که روبروی ساختمانهای تاریخی این روستا چند آپارتمان به صورت غیرمجاز ساخته شده است که با پیگیری مسئولین قرار است این آپارتمانها به جای دیگری منتقل شوند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات، در پایان افزود: کندوان منطقهای ییلاقی از رشته کوههای سهند است که مراتع سرسبزش عشایر زیادی را به آن جا میکشاند، چشمه آب معدنی کندوان نیز یکی از جاذبههای این روستای شش هزار ساله محسوب میشود، آب این چشمه با کمترین درصد سنگینی برای بیماریهای کلیوی بسیار مفید است.
معماری این ساختمانها به قرن هفت و هشت میلادی میرسد اما باستانشناسان انگلیسی قدمت کندوان را به دوره غارنشینی نسبت میدهد، اما نخستین جامعه انسان یپس از حمله مغولها و در قرن هفت بود که از سمت روستای حیلهور به اینجا کوچ کردند.