به گزارش خبرگزاری خانه ملت (www.icana.ir)، "حسینعلی شهریاری" در جلسه علنی امروز ـ سه شنبه 6 اردیبهشت ـ مجلس شورای اسلامی به بیان مخالفت خود با کلیات لایحه بودجه 90 پرداخت و گفت: در این لایحه اعتبارات کافی برای حوزه سلامت در نظر گرفته نشده و با وجود آن که کمیسیون بهداشت تلاش کرده بود تا با تن دادن به خواسته های دولت بهانه را از دولت گرفته و بتواند بودجه قابل قبولی را برای حوزه بهداشت تامین کند، این خواسته محقق نشد.
نماینده مردم زاهدان به بیان دلایل مخالفت خود با لایحه بودجه 90 پرداخت و گفت: بی توجهی به مشکل اشتغال و اعتبارات حوزه سلامت، تامین نیروی انسانی متخصص از جمله مواردی هستند که می توان آن را به عنوان نقاط منفی لایحه بودجه 90 اشاره کرد.
وی با اشاره به تحقق شاخص عدالت در سلامت و کاهش 30 درصدی هزینه های سلامت به عنوان یکی از اصول حوزه سلامت، گفت: در قانون برنامه پنجم توسعه، مجلس تصویب کرد که 10 درصد از قانون هدفمند کردن یارانه ها برای رسیدگی به این مسائل تخصیص پیدا کند که در بودجه به آن توجه نشده است.
شهریاری تصریح کرد: در لایحه بودجه 90 به دسترسی عادلانه مردم به امکانات بهداشتی بی توجهی شده است. در این زمینه برخورداری افراد مهم است، ممکن است در منطقه ای پزشک وجود داشته باشد، اما فقر فرهنگی مانع استفاده از آن شود.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تصریح کرد: کمک به تامین هزینههای درمان، نکتهای است که موجب شده بسیاری از افراد به دلیل عدم توانایی در تامین هزینههای درمان زیر خط فقر قرار بگیرند.
پوشش دارو و درمان بیماریهای خاص از دیگر نکاتی بود که شهریاری به آن اشاره کرد و گفت: کاهش وابستگی گردش امور واحدهای بهداشتی درمانی به درآمد اختصاصی نیز از جمله نکاتی هستند که باید در لایحه بودجه مورد توجه قرار میگرفت.
این نماینده مخالف کلیات لایحه بودجه 90، تاکید کرد: تربیت و تامین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز، موضوعی است که با وجود تصویب 100 میلیارد تومانی مجلس برای پایداری پزشکان متخصص در مناطق محروم، اجرایی نشد و تنها 20 میلیارد تومان از اعتبار به موضوع تامین نیروهای متخصص تامین شده است.
وی با اشاره به تخصیص 10 درصد از قانون هدفمند کردن یارانه ها به حوزه سلامت، گفت: در لایحه پیشنهادی دولت 62 هزار میلیارد تومان برای قانون هدفمند کردن یارانه ها اعتبار در نظر گرفته شده است، بر این اساس باید حدود 6 هزار و 200 میلیارد به سلامت اختصاص بیابد.
شهریاری افزود: اعضای کمیسیون تلفیق در صحبتهای خود به عدم تحقق اعتبار 62 هزار میلیارد تومانی پیشبینی شده برای قانون هدفمندی یارانهها اشاره کردند، نکتهای که این سوال را ایجاد میکند که چرا اعضای کمیسیون تلفیق این میزان اعتبار را تصویب کردهاند.
وی درپایان نسبت به لابیگریهای صورت گرفته برای تصویب لایحه بودجه 90 ابراز گلهمندی کرد و گفت: با لایحه بودجه 90 هیچ یک از شعارهای دولت در حوزه بهداشت و درمان محقق نخواهد شت و وضعیت سلامت در صورت بیتوجهی به 10 درصد مذکور بهتر نمیشود.