"عبدالرضا ترابی" درگفتوگو با خبرنگار خانهملت (www.icana.ir) افزود: وضعیت اقتصادی کشور در شرایط کنونی نگران کننده است، به طوری که برای دستیابی به یک وضعیت نسبی مطلوب، باید از امسال تا پایان برنامه پنجم توسعه، هرسال را سال جهاد اقتصادی نامگذاری و با تلاش شابنهروزی کار کنیم.
نماینده مردم گرمسار در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ادامه روند کنونی در مدیریت اقتصاد کشور، هدفهای برنامه پنجم و سند چشماندازتوسعه را دستنیافتنی میکند.
وی با اظهار تأسف از نرخ رشد اقتصادی کمتر از یکدرصد ایران در سهسال گذشته، ادامه داد: از نرخ تورم بالا گرفته تا وابستگی کمنشدنی بودجه به نفت، همه شاخصهای اقتصادی مهم در آمار ناامید کننده نرخ رشد اقتصادی کشور، مؤثرند اما آنچه بیشتر از همه نگران کننده است، واردات محور شدن بخشهای صنعتی و کشاورزی است.
ترابی افزود: ورشکسته شدن بسیاری از کارخانههای صنعتی، رشد نرخ بیکاری و افزایش هزینههای تولید، رابطه تعاملی نزدیکی با نرخ رشد اقتصادی کشور دارد، به طوری که هر یک از آنها میتواند علت وقوع دیگری باشد.
وی تأکید کرد: وضعیت کنونی اقتصاد کشور به گونهای است که در توالی مشکلهای اقتصادی، گرفتار شده و هر بار مشکلی از نو باز تولید میشود.
خصوصی نشدن شرکتهای دولتی = کاهش نرخ رشد اقتصادی
نماینده دور هشتم مجلس تأکید کرد: با تعلل دولت در اجرای اصل 44 قانون اساسی، هزینههای کلان مربوط به دستمزد کارکنان، بخش چشمگیری از درآمدهای بودجه را به خود اختصاص میدهد.
وی توضیح داد: بالا بودن هزینههای دولت، بیتردید در کاهش نرخ رشد اقتصادی تأثیر مستقیم دارد.
بحران تحریمها؛ دولت در دیپلماسی خارجی قویترعمل کند
به گفته این نماینده، تحریمهای گسترده غرب علیه ایران، اگرچه عزم عمومی ملت و دولت را برای خودکفایی و سازندگی به همراه داشته است، اما در برخی از موارد نیز موجب وقوع مشکلهایی در نظام اقتصادی کشور شده است.
نماینده مردم گرمسار در مجلس، با تأکید بر اینکه دولت، باید دیپلماسی فعالتری در سیاست خارجی داشته باشد، یادآور شد: موفقیت اقتصادی کشوری مانند چین در گرو تعامل سودآور با بازارهای اروپایی و سایر مناطق جهان است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: نیاز اقتصاد کشور ما در شرایط کنونی، گسترش تعامل اقتصادی به سراسر نقاط جهان، حمایت از تولید داخل و صادرات محور کردن روابط تجاری است.
پیش از این نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی بسیاری از اعلام نکردن آمارهای مربوط به شاخصهای اقتصادی کشور انتقاد کرده بودند.
بسیاری از صاحبنظران اقتصادی، نرخ رشد اقتصادی کشور را در سه سال گذشته کمتر از نیم درصد ارزیابی کردهاند.