"حمیدرضا کاتوزیان" در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت(www.icana.ir)، برنامههای صدا و سیما را در اکثر موارد در حال ترویج تفکرات غیر متعارف دانست و گفت: رسانه ملی رسالت رسانهای خود را سبک شمرده است و این روزها شاهد پخش برنامههایی هستیم که نه تنها با سفارشات و تاکیدات رهبر معظم انقلاب همخوانی ندارد بلکه در جهت عکس آن تولید شده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مدیران رسانه ملی باید در سیاستهای تولیدی خود تجدیدنظر و بازنگری کنند، تاکید کرد: برخی برنامهها از قبیل موضوع "مرد سه زنه" که با جنجال و سر و صدای زیادی از تلویزیون پخش شد برای فضای فکری جامعه نامناسب است و تفکران غیرمتعارف را در جامعه ترویج میکند.
کاتوزیان با انتقاد از روند رو به رشد تولید سریالهایی که مضامین بیش از حد متاثر کننده دارند، خاطر نشان کرد: شب قبل از شروع هفته کاری، سریالی از شبکه سه سیما پخش میشود که تمام محوریت آن حول موضوع مرگ، اعتیاد، قاچاق، بیماری و زندان میچرخد و تمامی خانوادههایی که در سریال به تصویر کشیده میشوند دچار بحرانهای شدیدی در زندگی هستند.
وی ادامه داد: نمایش صحنههای کفن و دفن به دفعات زیاد، صحنه ازدواج مجدد یک مرد در مقابل چشمان همسر سابق و از کار افتادهاش و نشان دادن صحنههای تصادف و مرگ به کرات در سریال کاری جز پمپاژ یاس و ناامیدی در جامعه انجام نمیدهد.
صدا و سیما انصاف را جایگزین تعصب کند
کاتوزیان با اشاره به لزوم نقد صحیح رفتارهای مسئولان در برنامههای صدا و سیما، گفت: رسانه ملی به عنوان سازمانی که زیرنظر مستقیم رهبر معظم انقلاب در حال فعالیت است باید در نقد مسئولان بیطرف باشد و از جانبداری پرهیز نماید.
وی تاکید کرد: متاسفانه شاهد این هستیم که منتقدان دولت از برنامههای صدا وسیما حذف شدهاند و سازمان سیاست دور از انصافی را در پیش گرفته است که تنها به جانبداری از دولت میپردازد و با دفاع تمام عیار از آن، فرصت برای هر نوع نقدی را از جانب نمایندگان یا مسئولان بخشهای دیگر سلب می نماید.
رییس کمیسیون انرژی رعایت انصاف را در جانبداریهای سیاسی از سازمان صدا و سیما خواستار شد و افزود: رسانه ملی متعلق به کل مردم است و نباید روی یک قوه و یا جریان سیاسی خاص، تعصب داشته باشد.
کاتوزیان طرح بسیاری از موضوعات در برنامههای صدا و سیما را دور از شان جامعه اسلامی و ایرانی دانست و افزود: شاهد برخی مصاحبهها در تلویزیون هستیم که مبنای حرفها ضد علمی است و سطح تحصیلات و صلاحیت فرد متکلم نیز جای سوال دارد مثلا چندی پیش شاهد تفسیر کلمه "woman" در برنامهای بودیم که بعد کلیپ آن در اینترنت بر روی شبکههای جهانی گذاشته شد و تبدیل به سوژه تمسخر گردید.
وی با انتقاد از برنامههای صدا و سیما در ایام عزاداری ائمه اطهار گفت: در ایام عزاداری باید تفکرات برجسته معصومین از طریق رسانه ملی الگوسازی شود در حالیکه متاسفانه گاه در این ایام شاهد سخنرانی افرادی هستیم که بیاناتشان دور از عقل است و تنها ترویج خرافه میکنند و تاثیر نامناسبی بر ذهن جوانان میگذارند.
کاتوزیان سطح آگاهی نسل جوان امروز را به دلیل استفاده از اینترنت و شبکههای اجتماعی نسبت به دورههای زمانی دیگر بالاتر توصیف و تصریح کرد: جوان امروز با حجم وسیعی از اطلاعات و دادهها مواجه است و این وظیفه و رسالت رسانه ملی را حساس تر از گذشته میکند چرا که باید توجه کند که این نسل به راحتی در ترازوی عقلانیت خود در مییابد آیا مسئلهای که در حال انتقال از صدا و سیما است صحت عقلی دارد و یا تنها میتواند اهرمی برای شوخی در اینترنت باشد.
وی ادامه داد: گاهی در بین مردم شاهد این هستیم که نسل جوان برنامههای صدا و سیما را مایه شوخی قرار میدهند و یا در دانشگاههای دانشجویان به استهزاء محتوای برنامهها مشغولند به همین خاطر سازمان باید توجه کند که هر اندازه کار ارائه شده از جانب آن نقص داشته باشد خطر تمایل مردم به خصوص نسل جوان به ماهواره افزایش خواهد داشت.
کاتوزیان شرایط فعلی جامعه را حساس خواند و افزود: با توجه به تحریمی که کشور ما با آن روبهرو است و روابط کدر دیپلماسی که بین ما و قدرتهای بزرگ دنیا وجود دارد متاسفانه شاهد یاس و سرخوردگی در جوانان هستیم و این وظیفه رسانه ملی است که با دادن آگاهی و امید به مردم به خصوص نسل جوان باور اینکه ما میتوانیم این شرایط را به سلامت و اقتدار پشت سر بگذاریم در جامعه تزریق کند.
وی از مسئولان سازمان صدا و سیما خواست تا به عنوان مهمترین و وسیعترین ابزار فرهنگی کشور ذهن جوانان را روشن سازد و تاکید کرد: انتظار داریم امید بیش از این در بین جوانان ترویج شود و انگیزه بالاتری را در بین آنها برای سازندگی ببینیم اما این خواستهها با رویه فعلی رسانه ملی غیر ممکن به نظر میرسد.
کاتوزیان رسانه ملی را متعلق به همه جامعه دانست و خاطر نشان کرد: به دلیل علاقه و دل نگرانی که به ریاست سازمان صدا و سیما دارم، برادرانه میخواهم تا تجدید نظر اساسی در سیاست تولید برنامه داشته باشد و توصیههای رهبری معظم یعنی حرکت بر محور آگاهی و امید و دین و اخلاق را بیش از پیش آویزه گوش خود کند تا شاید روزی صدا و سیمایی در شان جامعه ایرانی – اسلامی داشته باشیم.