"احمد مبلغی" در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت (www.icana.ir)، وجود و تعبیه اتاقهای فکر متشکل از متخصصان و کارشناسان را در هر سازمان و دستگاهی ضروری دانست وگفت: اتاقهای فکر فراتر از چهارچوبهای درون سازمانی فعالیت میکنند و به بررسی و طراحی و آینده نگری فراتر از سطح سازمان مربوط میپردازند و با ریشه یابی نواقص، سیاست کلی سازمان را به نقد میگذارند و اصلاح میکنند.
مسئول مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم در تشریح ضرورت و مزایای وجود اتاقهای فکر در سازمانها تاکید کرد: اتاقهای فکر بدون آنکه درگیر روند اجرایی و داخلی و سیاستهای حاکم بر سازمان شوند در یک سطح فراتر از سازمان، ایده و طرحهایی را مطرح میکنند که عملکرد کلی سازمان را به طور چشمگیری افزایش میدهد.
مبلغی درخصوص راهاندازی اتاقهای فکر در سازمان صدا و سیما، خاطر نشان کرد: راه برون رفت سازمان صدا و سیما از نواقصی که از مراکز مختلف و دستگاههای دیگر کشور به آن نسبت داده میشود تقویت اتاقهای فکر است چرا که با تقویت این نهادها شاهد تحول عظیم و همه جانبهای در این سازمان خواهیم بود.
وی حضور حوزویان را در اتاق فکر برنامههای تولیدی سازمان صدا و سیما خصوصا برنامههای دینی و مذهبی ضروری توصیف و تصریح کرد: حضور حوزویان در اتاقهای فکر سازمان صدا و سیما از آن جهت که میتوانند ایده و نگاههای جدیدی بر مبنای علم، تعمق و اندیشه ارائه دهند بسیار مفید و اثرگذار خواهد بود.
وی سازمان صدا و سیما را نیازمند ورود و توجه بیشتر به مرحله اندیشمندی و تفکر دانست و افزود: حوزویان به دلیل برخورداری از نگاه دینی و ریشه های تعمق در این نگاه میتوانند نقش مثبت و مهمی در ایجاد و تسریع ورود سازمان به این مرحله داشته باشند.
مسئول مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم به دو نقش مهم حوزویان در اتاقهای فکر سازمان صدا و سیما اشاره و خاطرنشان کرد: نقش تصحیح و تعدیل کننده حوزویان در تولید برنامههایی با محوریت مسائل ماوراءالطبیعه به دلیل برخورداری از اندیشههای دینی و اسلامی و توانایی ابتکار و تولید طرحهای نوین توسط حوزویان دو نقش مهم این افراد در اتاقهای فکر است که نباید نادیده گرفته شود.
معاون رئیس سازمان صدا و سیما در امور سیما از استادان حوزههای علمیه برای حضور موثر در اتاق فکر مجموعههای تلویزیونی دعوت کرده است.