موسی قربانی در گفتوگو با خبرنگار سرویس فرهنگی خبرگزاری خانه ملت عملی شدن احکام الهی را وابسته به میزان دین و ایمان مردم دانست و توضیح داد: آنها که معنویت و التزامشان به احکام دینی بیشتر است٬ دستورات دینی را بیشتر رعایت میکنند و آنها که ایمان ضعیفتری دارند٬ کمتر؛ لذا میزان خشونت در جامعه به ضعف معنویت و دین در افراد برمیگردد و ریشه بسیاری از مفاسد در بیدینی است.
نماینده مردم قائنات در مجلس درباره عملکرد دستگاههای ذیربط گفت: دستگاهها وظیفهشان را به خوبی انجام نمیدهند؛ هرچند انجام صحیح و درست وظیفه نیز به معنای موفقیت نیست؛ همانطور که در زمان پیغمبر(ص) و حضرت علی (ع) نیز که هیچ نقصی به مدیریت ایشان وارد نیست٬ این مشکلات بود و ایشان نیز قربانی خشونت شدند.
در دین خشونت نیست
قربانی با بیان اینکه اساسا در دین خشونت نیست٬ گفت: در دین اسلام اصلا توصیه به خشونت نیست؛ ضمن آنکه نفی آن و توصیه به مداراة الناس٬ کظم غیض٬ نرمش٬ صلح٬ دوستی و خوش اخلاقی در روایات بسیار فراوان آمده است که نشان دهنده جایگاه و اهمیت خوشاخلاقی در فرهنگ دینی است.
وی ادامه داد: در دستورات دینی همچنین اجرای عدالت برای خشونت کنندگان در نظر گرفته شده است و اگر کسی آدم کشته٬ باید با قساوت کشته شود؛ زیرا زمانیکه یک نفر امنیت کل جامعه را به هم میزند٬ باید از بین برود؛ اما حتی در اینگونه موارد نیز آیه"وَلَا تَأْخُذْکُمبِهِمَا رَأْفَةٌ فِی دِینِ اللَّهِ" به رحم و رافت در برخورد با هنجارشکنان اشاره شده است؛ اما مسوول برخورد با این قسم از خشونت مردم نیستند و دادگاه باید با جدیت و سخت گیری با عوامل ناامنی برخورد کند.
در مقابله با تلاش غرب برای خشن نشان دادن چهره اسلام موفق نبودهایم
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تلاش غرب برای خشن معرفی کردن اسلام را ناشی از برداشت ناصحیح آنها دانست و گفت: اسلام دین خشنی نیست و انجام نشدن وظایف دینی و وجود ضعف در عملکرد و رفتار مسلمانان٬ به دلیل کوتاهی آنهاست و نه به خاطر اسلام؛ زیرا دین ما حتی در برابر فرد قاتل نیز سفارش به گذشت و "وَالصُّلْحُ خَیْرٌ" میکند.
عضو فراکسیون روحانیون بیان کرد: به اندازه تبلیغ غرب برای خشن نشان دادن چهره اسلام٬ ما در معرفی جایگاه اسلام و تبیین اذهان عمومی مردم دنیا موفق نبودهایم؛ هرچند در معدود مواردی که به درستی کار شده است٬ تاثیرگذاری داشته و افرادی به اسلام گرویدهاند.
وی راه برخورد با خشونت در جامعه را استفاده از هر دو شیوه سلبی و ایجابی دانست و اضافه کرد: بیشتر باید روشهای ایجابی مدنظر باشد ولی گاهی برخوردهای سلبی موثر است؛ اما بسته به زمان٬ شرایط٬ مکان و موقعیت٬ استفاده از هر کدام باید یکی از آنها را انتخاب کرد./
پایان پیام