ستار هدایتخواه در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری خانه ملت، با تاکید بر لزوم تعریف و تمیز خشونت از اجرای برخی از احکام الهی گفت: در معنا و مفهوم مصادیق خشونت باید دقت شود؛ چرا که اجرای احکام الهی خشونت نبوده بلکه در فلسفه جهت کاهش خشونتهای جامعه است.
نماینده مردم دنا و بویر احمد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم رفتار منطقی و رعایت الگویهای آموزشی در فعالیت مطبوعات و رسانهها افزود: مطبوعات و رسانههای ما باید در انعکاس اخبار به گونهای عمل کنند که بیان اخبار مربوط به خشونت برای قشرهای مختلف جامعه به خصوص نسل جوان بد آموزی نداشته باشد و قبح و زشتی برخی احکام زشت در جامعه از بین نرود؛ چرا که در فرهنگ دینی ما نیز منظور شده است که ذکر و اشاعه گناه خود گناهی بزرگ است.
هدایتخواه با انتقاد از روزنامهها و مجلاتی که با بیان خشونتهای موجود در جامعه در پی فروش هستند تصریح کرد: دلیلی برای بیان تمام جزییات برخی رفتارهای خشونتآمیز که از مصادیق خلاف شرع نیز محسوب میشوند، وجود ندارد؛ اما صفحات حوادث برخی از مطبوعات برای جلب مخاطب و فروش بیشتر به بیان این مسائل میپردازند و باعث میشوند خیلی از رفتارهای ناپسند عادی شود و قبح خشونت در جامعه از بین برود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر، برخی از مطالب در روزنامهها و رسانهها باعث میشود که اطلاع رسانی بیپرده خشونت در جامعه برخی روشهای غلط را به طور غیر مستقیم آموزش دهد و علاوه بر ایجاد فضای ناامنی احساس ناامنی را نیز در جامعه ترویج کند.
هدایتخواه با تاکید بر ضرورت نظارت بر مطبوعات در بیان حوادث و خشونتهای خیابانی، افزود: متاسفانه از این حیث نظارتی بر مطبوعات وجود ندارد و رسانههایی که از این مسائل برای جذب مخاطب استفاده میکنند باید بدانند این نوع فعالیت رسانهای در نظام اسلامی مطلوب نیست.
وی انعکاس اخبار مروبط به وقایع خشونت بار در جامعه در مطبوعات را نیازمند نظارت نهادهای قضایی دانست و گفت: موارد منعکس در مطبوعات باید با نظر مسئولان قضایی باشد تا نگاه تربیتی بر این صفحات حاکم باشد و در جایی اگر ضرورت دارد مطلبی منعکس شود، انعکاس باید به گونهای باشد که تاثیرات نامطلوب بر روح و روان مخاطبین نداشته و متضمن اشاعه فحشا و گناه نیز نشود./
پایان پیام