جواد آرینمنش در گفتوگو با خبرنگار سرویس فرهنگی خبرگزاری خانه ملت گفت: هر اقدامی در جهت ارتقای کیفی تئاتر و نهادینه کردن حرکتهای نمایشی در کشور صورت بگیرد٬ مورد استقبال کمیسیون فرهنگی است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: اگر لازم باشد یک سازمان صنفی تئاتری بر اساس قانون ایجاد شود٬ باید افرادی از میان اهالی تئاتر با ارائه چنین پیشنهادی اقدام به ایجاد آن کنند و سپس در جهت قانونی شدن آن تشکیلات، تلاشهایی را انجام دهند؛ همچنانکه سازمان نظام پزشکی٬ نظام مهندسی٬ نظام مشاوره و سازمانهای مشابهی که به عنوان تشکلهای صنفی به وجود آمدهاند٬ چنین اتفاقی افتاده است.
وی با بیان اینکه اینگونه تشکلهای صنفی٬ نباید دولتی باشند؛ اظهار کرد: نهادهایی از جمله سازمان تئاتری باید غیردولتی باشند و اهالی یک صنف و حرفه٬ بانی ایجاد آن شوند؛ لذا برای تشکیل آن هنرمندان باید پیشنهاد بدهند تا کمیسیون فرهنگی قانون آن را تعریف کند.
آرینمنش با تاکید بر اینکه شکل دولتی چنین سازمانهایی مورد انتظار نیست٬ تصریح کرد: شکل دولتی چنین سازمانهایی یعنی توسعه تشکیلاتی اداری که مخالف قانون برنامه پنجم توسعه است زیرا مطابق این قانون٬ دولت باید در جهت کوچک سازی و واگذاری تصدیگریها به بخش غیردولتی و تعاونی پیش برود و هر اقدامی در جهت ایجاد یک سازمان جدید دولتی ممنوع است.
عضو کمیسیون فرهنگی تاکید کرد: بخشهایی از امور تصدیگری هنر٬ سینما ٬ تئاتر و نظایر آن که در حال حاضر توسط وزرات ارشاد صورت میگیرد٬ باید به بخشهای غیردولتی واگذار شود که در این مسیر٬ شکلگیری سازمانهای صنفی در حوزه های هنر و فرهنگ٬ میسّر و مورد حمایت خواهد بود.
وی با اشاره به وجود نگاه تبعیضآمیز بین هنرها در اختصاص بودجه و یا حمایت از هنرمندان گفت: کسی منکر نگاه تبعیضآمیز در حوزههای مختلف فرهنگی٬ هنری و ورزشی نمیشود؛ همچنانکه در حوزه تربیتبدنی رشتهای مانند فوتبال به اندازه همه رشتههای دیگر از امکانات و اعتبارات استفاده میکند و چنین روندی در سایر حوزههای هنری نیز دیده میشود.
آرینمنش اضافه کرد: علاوه بر وجود نگاه تبعیضآمیز در برخی حوزهها و مغفول واقع شدن آنها٬ متاسفانه قوانین مصوب مجلس در حوزه هنر برای رفع اینگونه نابرابریها شکل اجرایی پیدا نمیکند و مثلا قانون اختصاص نیم درصد اعتبارات عمرانی دستگاهها برای خرید آثار هنری انجام نشده است./
پایان پیام