به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری خانه ملت؛فاطمه آلیا نماینده مردم تهران درمجلس،با بیان اینکه انتخابات و یا هر تحولی که در کشور مطرح و در دستور کار قرار میگیرد، باید اساس، فلسفه و چرایی آن نیز مورد توجه باشد، اظهار کرد:اگر میخواهیم انتخابات انجام دهیم، باید صرفنظر از تقسیمبندیهای سیاسی، انتخابات سالمی برگزار کنیم که مجلس متناسب با این نام، همان محتوا را هم داشته باشد.
وی با اشاره به ویژگیهای مقبول برای کاندیداها به ایسنا افزود:مردم تلاش میکنند تا به کسانی رای دهند که ویژگیهایی مانند سلامت در نحوه زندگی، سلامت مالی، ساده زیستی، مردمی بودن، مقبولیت داشتن و توجه به روحیه خدمت به مردم را داشته باشند.
این نماینده اصولگرای مجلس با اشاره به حضور گروهها و جریانات سیاسی مختلف در کشور به ویژه اصلاحطلبان گفت:اصلاحطلبان طیفی هستند که بخشی از آنها متاسفانه در قضایای فتنه سال 88، حتی بعد از خطبههای مقام معظم رهبری در نماز جمعه نه تنها برنگشته و توبه نکردند، بلکه بر مواضع غلط خود نیزاصرار داشتند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس توضیح داد:همچنین بخشی از اصلاحطلبان در واقع سکوت کرده و تاکنون نیز موضع و فاصله خود با جریان فتنه را مشخص نکردند، لذا باید توجه کنیم که جریان فتنه، به حیثیت بینالمللی انقلاب اسلامی لطمه زد.
آلیا اظهارکرد:شورای نگهبان نیز اعلام کرده کسانی که در جریان فتنه مباشرت و مشارکت داشته و اکنون مواضع شفافی ندارند، صلاحیتشان قابل تامل است که این موضوع در مورد بخشی از طیف اصلاحطلبان است.
نماینده مردم تهران درمجلس اضافه کرد:اما کسانی نیز در مجموعه اصلاحطلبان هستند که در مقابل فتنه اعلام موضع کردند، همچنین نسبت به کروبی و موسوی و اقداماتشان و رفتار سیاسی غلط آنها موضعگیری داشتند و اکنون در اردوگاه اصلاحطلبی نیز حضور دارند، قطعا آنها به لحاظ قوانین و آییننامههای انتخاباتی میتوانند نامزد شوند.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه در مقوله بعدی باید دید آیا مردم به اینها رای میدهند یا خیر؟ اظهار داشت: گرایشات مردم در 4-5 انتخابات اخیر نشان داده که هنوز به اصولگرایان گرایش دارند.
آلیا درباره اینکه آیا امکان دارد برخی اصولگرایان مجلس هشتم رد صلاحیت شوند یا خیر؟ ابراز عقیده کرد: این موضوع نیز مانند موضوع اصلاحطلبان است، انقلاب اسلامی و قوانین کشور ما شوخی ندارد، هر کسی که خط قرمزها و حرمتها را رعایت نکرده باشد و یا هرکسی که هدایتهای مقام معظم رهبری تابلوی حرکتش نبوده باشد، ولو هر اسمی را برای خود گذاشته باشد، اصلاحطلب یا اصولگرا، مورد تایید قرار نخواهند گرفت.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: برخی نمایندگان فعلی با جریان فتنه همکاری کردند و حتی درمقابل چشم خبرنگاران در مجلس فریاد زدند، بله، ما به موسوی رای دادیم، بله؛ ما از موسوی حمایت کردیم و ... که اینها مسائل و موضوعات درون محفلی، حزبی و یا گروهی بود که بسیار علنی در صحن مجلس مطرح شد.
وی با تاکید براینکه در بحث اجرای قانون شورای نگهبان صلاحیتها را رسیدگی میکند، خاطرنشان کرد: شورای نگهبان احراز صلاحیت را پس از رسیدگی، ارائه میدهد و برایش تفاوتی نمیکند، که کسی خود را در اردوگاه اصلاح طلبی معرفی کند یا اصولگرایی، بلکه اقدامات، ویژگیها و شرایط است که در دستور کار قرار میگیرد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه یادآور شد: بنابراین؛ همان طور که ممکن است خواص مردود در اردوگاه اصلاح طلبی صلاحیتشان مورد تامل قرار گرفته و رد شوند، خواص مردودی هم که در اردوگاه اصولگرایی بودند به همان صورت مورد تامل قرار میگیرند، زیرا شورای نگهبان فراتر از دسته بندیهای سیاسی و حزبی است و متعهد به مردم و ملت، رهبری، قانون اساسی و اسلام است. ضمن آن که بحث احراز صلاحیتها توسط شورای نگهبان سازوکار خود را دارد.
این عضوکمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درپاسخ به پرسشی مبنی بر این که تا چه اندازه زمینه حضور اصولگرایان منتقد در انتخابات مجلس نهم فراهم است؟ به سال آخر مجلس هفتم اشاره کرد و گفت: همانطور که به انتخابات نزدیکتر میشدیم؛ نحلهها و کانونهایی در داخل مجلس تحت عنوان اصولگرایان منتقد و مستقل و ... با پسوندها و پیشوندهای دیگری شکل گرفت، اما مردم نه تنها استقبال نکردند بلکه نوعی دافعه به وجود آمد.
نماینده مردم تهران درمجلس با بیان اینکه اکنون گرایش مردم به اصولگرایی است، اظهار کرد: مردم اصولگرایی را میخواهند که سازوکار و مسیر وحدت را پیگیری کند، و این موضوعی است که بهعنوان رمز پیروزی انقلاب بارها بر آن تاکید شده است.
آلیا درادامه با انتقاد از جلسهای که اخیرا طیفی ازاصولگرایان با لاریجانی داشتند،افزود:مردم میخواهند رییس فراکسیون اکثریت مجلس به دنبال تحکیم انسجام و اتحاد در بین اصولگرایان باشد و انشعابات درون مجلس را تشویق نکند.
آلیا در ادامه اظهار داشت:برای مردم خوشایند نیست که بخشی از نمایندگان از الان برای انتخابات آینده اقدام کنند، زیرا در فرهنگ سیاسی اسلامی ما مسوولیتهایی مانند نماینده مجلس یا وزیر شدن از جنس خدمت است و این خدمت را مردم باید محول کنند.
این نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: در واقع قدرت وسیلهای برای خدمت است و هدف نیست، بنابراین اگر کسانی درحالیکه خودشان بر سر قدرت هستند، تلاش کنند تا بیشتر بر سر قدرت بمانند، از نظر ارزیابی رفتار سیاسی، تقوا و اخلاص سیاسی، نمره منفی میگیرند.
وی تاکید کرد:مردم به دنبال وحدت هستند و میخواهند مجلسی داشته باشند که روح اخلاق، خدمتگزاری، توجه به مردم و اولویت دادن به مطالبات آنها حاکم باشد، نه خدای نکرده روح مسائل شخصی و قبیلهای؛ بنابراین منتظر هستیم تا ببینیم در انتخابات آینده مجلس این شاخصها چگونه خود را نشان میدهد، زیرا مثل همیشه مردم حرف نهایی را میگویند و همه چیز به انتخاب ملت بستگی دارد.