سید جلال یحییزاده در گفتوگو با خبرنگار سرویس فرهنگی خبرگزاری خانه ملت، از سینما به عنوان یکی از نهادها و بخشهایی که پس از انقلاب به جایگاه خودش نرسیده٬ نام برد و افزود: این در حالیاست که سینما در کشور ما میتواند جایگاه بسیار برتر و رفیع تر از آنچه که اکنون است٬ داشته باشد.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی گفت: رسیدن به جایگاه واقعی سینما در کشور با عواملی همچون لحاظ مسائل ارزشی و فرهنگی در ساخت و تولید فیلم٬ ارتقای امور فنی و تکنولوژی و رسیدن به سطح سینماهای جهان و نیز تشویق و تبلیغ حضور مخاطبان بیشتر در سالن سینما ممکن خواهد بود.
وی طرح زنگ سینما را یکی از راههای افزایش اقبال مخاطبان به حضور در سالن سینما از طریق مدارس و دانش آموزان دانست و تصریح کرد: با توجه به وضعیت کنونی سینما و نگرانیهای موجود در محتوای فیلمها٬ این طرح حتما باید با مشورت و زیرنظر مدیریت مدرسه و دقت آنها و با رضایت اولیا صورت بگیرد و غربالگری لازم از سوی کادر مدرسه برای اعزام دانشآموز به سینما و استفاده از فیلم صورت بگیرد.
تاثیر مثبت آشنا شدن نسل جدید با سینما از دوران کودکی
یحییزاده اجرایی شدن این طرح را موجب فراگیرتر شدن سینما و اقتصادی کردن آن دانست و با بیان اینکه نسل آینده لازم است تا از کودکی در معرض امور فرهنگی و تربیتی قرار بگیرد٬ اظهار کرد: آشنا شدن نسل جدید با بحثهایی همچون سینما از دوران کودکی از جهات مختلف تاثیرات مثبت باقی خواهد گذاشت؛ ضمن آنکه استقبال از فیلمها موجب خرسندی عوامل تولید فیلم نیز میشود.
عضو کمیسیون فرهنگی پیشنهاد داد: اگر بعد از تماشای فیلم از سوی معلم و یا کارشناسی در این زمینه٬ توضیحاتی پیرامون روند آماده سازی و تولید فیلم داده شود٬ ضمن آنکه دانش آموزان با پروسه ساخت فیلم آشنا خواهند شد٬ بچههایی که علاقمند به فعالیت در هنر هستند٬ استعدادشان از همان کودکی ارزیابی و جهتدهی میشود و به این شکل استعدادهای نهفته آنها را بیدار خواهیم کرد.
سیاستهای تشویقی خاص برای تولیدات سینمایی در نظر گرفته شود
عضو فراکسیون روحانیون درباره وضعیت تولیدات سینمای کودک و نوجوان گفت: شکی نیست که سینمای کودک و نوجوان یکی از مهمترین بخشهاست که به شدت افول کرده و حتی به سمت تعطیلی رفته است؛ زیرا سینما در کشور ما اقتصادی نیست و در نتیجه تولید کننده به دلیل نداشتن صرفه اقتصادی٬ اشتیاق زیادی برای حضور در این عرصه نشان نمیدهد.
وی تاکید کرد: نظام٬ دولت و سیستمهای مرتبط در این بحث باید سیاستهای تشویقی خاص داشته باشد تا بتوانند سینماگر و تولید کننده فیلم را به سمت سینمای فاخر٬ فیلمهای معناگرا٬ جنگی و یا کودک و نوجوان سوق دهد، بنابراین لازم است این بخش را با مخاطب زیاد فعالتر کرد.
طرح زنگ سینما با حمایت سازمان فرهنگی شهرداری تهران نواخته شد که بر اساس آن٬ سینماهای شرکت کننده دو سئانس از ساعات صبح خود را به نمایش فیلمهایی با موضوع کودکان و نوجوانان اختصاص میدهند./
پایان پیام