بهگزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری خانه ملت، عسگر جلالیان عضو کمیسیون انرژی و نماینده مردم دیر، کنگان و جم در مجلس شورای اسلامی، در یادداشتی که در نشریه صدای بوشهر منتشر شده است، به بررسی راههای حل مشکل خشکسالی پرداخته است، که در ذیل میخوانید.
هماکنون استان بوشهر دوازدهمین سال خشکسالی خود را پشت سر میگذارد اما هرچند تدابیری برای این مسئله در نظر گرفته شده تا بحران آب در استان کنترل شود اما هنوز این اقدامها بینتیجه مانده است.
در راستای موارد و اقداماتی که میتواند به حل این مشکل کمک کند میتوان به تغییر روش آبیاری کشاورزی استان بوشهردر قالب آبیاری تحت فشار تأکید داشت که در نوع خود یکی از فرصتهایی است که در این راستا ایجاد شده است و نیز درهمین موضوع از سوی جهاد کشاورزی استان بوشهر و از محل اعتبارات خشکسالی ۱۰ میلیارد تومان برای این طرح در نظر گرفته شده است.
اما آنچه مسلم است همه این راهحلها زمانی پاسخگو خواهد بود که متولیان وزارت نیرو اجازه ندهند تا آبهای قابل استفاده به هدر رود و از آن بتوان بهره گرفت.
در اصل ۴۵ قانون اساسی که در مورد ثروتهای عمومی است، آمده که ثروتهای عمومی اعم از زمینهای موات و رها شده، دریاچهها، رودخانهها و سایر آبهای عمومی و کوهها و درهها و غیره در اختیار حکومت اسلامی است تا بر اساس مصالح عامه در قیاس به آنها تصمیمگیری شود، در همین راستا هماکنون رودخانهای به نام رودخانه موند در استان بوشهر وجود دارد که این رودخانه از دو شاخه سرچشمه میگیرد و متأسفانه مستقیم وارد دریا میشود.
آن چه مسلم است این رودخانه، رودخانهای پرآب و چهار فصل است اما متأسفانه یکی از شاخههای این رودخانه از یک دشت نمکی بسیار کوتاه رد میشود و به همین علت کل آب این رودخانه شور میشود.
هرچند پیرامون مشکل شوری رودخانه موند چندین بار از وزارت نیرو درخواست کردیم کانالی بر سر راه این رودخانه زده شود تا آب رودخانه از دشت نمکی عبور نکند ولی متأسفانه تدبیری برای این موضوع نشده است و همچنان این اتفاق ادامه دارد و در شرایطی که میتوان از این فرصت استفاده کرد اما همچنان بلا استفاده باقی مانده است.
با توجه به موارد یاد شده آنچه مسلم است متولیان امر بهویژه وزارت نیرو باید با نگاه جهاد اقتصادی، به این مسئله ورود کند و اجازه ندهد که این آب ارزشمند بلااستفاده وارد دریا شود، زیرا استان بوشهر در ردهبندی استانهای کشور بهعنوان خشکسالترین استان کشور معرفی شده است و تنها شاید به واسطه این کار بخشی از مشکلهای مردم این منطقه حل شود./
پایان پیام