به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت از قم؛ آیتالله استادی در سیزدهمین همایش کتاب سال حوزه با بیان این که کتابهای حوزه تاریخ هزار ساله دارد، افزود: در طول این مدت هیچ وقت دیده نشده که کتابی با محتوایی نامناسب چاپ و ارایه شود.
این عالم شیعه با اعلام این که تالیفات حوزوی در طول 50 سال اخیر بسیار بوده است، گفت: در طول سالیان گذشته همواره کتابهای علمی، تحقیقی و ماندگار در حوزه تالیف شده است که از این رو تحقیق و پژوهش در مورد کتابهای دوران هزار ساله حوزه یک موضوع واضح و مشهود است.
وی در ادامه درباره اقدامات علما و محققان حوزوی در امر نشر و نظم آثار در طول هزار سال اخیر توضیح داد و گفت: در طول این مدت علمای ما برای رفع نیازهای حوزهها تالیفات زیادی را انجام دادهاند که این افراد برای دسترسی آسان حوزویان مطالب رابه نظم، شعر، فهرستنویسی و اصطلاحات نویسی در آوردهاند.
آیتالله استادی با اعلام این که در طول هزار سال نیازهای تألیفی حوزههای کشور به صورتی مناسب تامین شده است تصریح کرد: در طول این سالها نمیتوان چیزی را به عنوان آسیب در تالیف ذکر کنیم از این رو اگر کتابی مشکل داشته به خودی خود حذف شده است.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم،با انتقاد از بعضی کتابهای دینی گفت: متاسفانه در این بین بعضی از کتابها که به عنوان کتابهای حوزوی منتشر میشود، مقبول نیست و باید اصلاح گردد.
وی با بیان این که حوزه علمیه قم ضمن مشورت با مراجع عظام باید برای چاپ کتابهای بیمحتوا و آسیبزای دینی فکری کند، گفت: این به صلاح نیست که کتابها و جزواتی چاپ شود که اگر افراد باسواد بخوانند بگویند که این نوع کتاب در شان حوزه نیست و گمراهکننده است.
استادی با اشاره به مشکلهای پیرامون حوزههای علمیه گفت: در دوران گذشته نیازهای حوزه، مبلغان و افراد باسواد به خوبی برطرف میشد اما هم اکنون مخاطبان افزایش یافته و سطح سواد جامعه هم بالا رفته است واگر که قرار است حوزه علمیه جواب دین و نیازهای مردم را بدهند باید برنامه مدون و مناسبی را طراحی کنند.
وی یادآور شد: مسوولان و متولیان امور باید امروز از تمام توان در این زمینه مانند مترجمان متخصص، نویسندگان ماهر و اعتبارات مناسب استفاده کنند.
این عالم شیعه با تاکید بر ضعف در توزیع کتابهای ارزشمند و بامحتوا گفت: اگر توزیع کتابهای پرمغز تنها منحصر به دانشمندان و عالمان باشد هیچ گاه رشدی حاصل نمیشود.
وی آمارهای اعلامی از سوی مسوولان مبنی بر افزایش سرانه مطالعه در کشور را مربوط به کتابهای غیرحوزوی و غیردینی خواند و گفت: کتابهای موجود در جامعه که با تیراژهای بالا به فروش میرسد و اغلب جوانان به دنبال خرید آن هستند از محتوای دینی و علمی برخوردار نیست و برای برطرف کردن این معضل باید در حوزههای علمیه چارهاندیشی شود.
پیش از سخنان آیتالله استادی، آیتالله مقتدایی رییس شورای سیاستگذاری سیزدهمین همایش کتاب حوزه و آیتالله حقی دبیر این همایش با بیان ویژگیهای همایش از حضار و ناشرین در جمع تقدیر کردند./
پایان پیام