فاطمه آلیا در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه نیاز ایران به سوخت هستهای به قبل از انقلاب بازمی گردد، افزود: در آن زمان با توجه به اینکه دولت طاغوت دست نشانده استکبار بود زمینههای دستیابی ایران به سوخت فراهم شد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب هم به مرور زمان که نیاز به سوخت هستهای احساس شد مسئولان کشور درصدد خریداری آن از دیگر کشورها برآمدند اما کینه توزی دشمنان برای جلوگیری از پیشرفت ایران مانع همکاری آنها با ایران شد، بنابراین فعالیت صلحآمیز هستهای همانند سایر نیازها وقتی با تحریم و مضیقه از طرف دشمنان مواجه شد انگیزه تولید را در داخل به وجود آورد.
تحریمها زمینه تولید اورانیوم 20 درصد را فراهم کرد
عضو فراکسیون اصولگرایان در مجلس هشتم، با بیان اینکه تلاشهای ایران در موضوع هستهای منجر به پیشرفتهای قابل قبولی همچون تولید اورانیوم با غنای 20 درصد شد، گفت: ایران با تولید اورانیوم با غنای 20 درصد موفق شد نیاز کشور را در عرصه های مختلف دارویی، کشاورزی، علمی پاسخ دهد.
این نماینده مردم در مجلس هشتم، با بیان اینکه تا زمان رسیدن ایران به مرز تولید اورانیوم با غنای 20 درصد هنوز بحث مبادله سوخت مطرح بود، تصریح کرد: در آن زمان جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد حاضر است سوخت کمتر از 20 درصد را از طریق ترکیه مبادله کند اما باز هم در پی شیطنتهای دشمنان مبادلهای صورت نگرفت، پس از این مرحله ایران مجدد برای تولید اورانیوم با غنای 20 درصد روی پای خود ایستاده و به موفقیت های بسیاری دست پیدا کرد.
وی با اعلام ایران امروز با استفاده از توان داخلی در مرحله معامله سوخت هستهای قرار دارد، افزود: ایران حدود 2 الی 3 سال پیش پیشنهاد تشکیل کنسرسیومی را بین کشورهایی که به فناوری هستهای دسترسی دارند مطرح کرد تا در کنار پیگیری جدی خلع سلاح هسته ای، زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی هستهای برای همه فراهم شده و کشورهای جهان از حق بهرهبرداری صلحآمیز از انرژی هستهای محروم نشوند.
نماینده مردم تهران در مجلس هشتم، با تاکید بر اینکه ایران انحصار چند قدرت بزرگ استکباری را در بهره برداری از انرژی هستهای درهم شکست، ادامه داد: اگرچه تعداد محدودی از کشورهای قدرتمند در تلاش بودند تا با انحصاری کردن استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای کشورهای دیگر را به تمکین درآورده تا بتوانند اموال و داراییهای آنها را غارت کنند اما ایران با عزم جدی و همصدایی ملت و مقام معظم رهبری توانست در عرصه هستهای پیشرفت کرده و از مرحله مبادله به معامله قدم بگذارد.
جایگاه مقتدر ایران در مذاکرات هسته ای آینده
آلیا با بیان اینکه ایران همواره در مذاکرات خود با گروه 1+5 با برنامه و هدف مشخصی حضور پیدا کرده است، افزود: اگرچه ایران در مذاکرات خود همواره نگاهی حقوقی و فنی داشته اما طرف مذاکره کننده رویکردی سیاسی و غیر فنی داشته و تحت فشارهای سیاسی در تلاش بوده تا مذاکرات را به سخره بگیرند.
وی با تاکید بر جایگاه مقتدرانه ایران در مذاکرات با گروه 1+5، گفت: در مذاکرات آتی، ایران همچنان با تاکید بر مواضع گذشته که مبتنی بر اصول فنی و حقوقی است حضور پیدا خواهد کرد و چنانچه طرف مذاکره کننده هم اهداف سیاسی را پیگیری نکند روند گفت وگو به نتایج مثبتی خواهد رسید./
پایان پیام