به گزارش گروه دریافت خبرخبرگزاری خانه ملت؛حسین نجابت،تعیین شروط سهگانه برای فروش نفت به کشورهای اروپایی را اقدام بسیار درستی دانست وبه ایسنا گفت:درحالی که تصور کشورهای اروپایی بعد از تحریم نفت، به دردسر افتادن و دستپاچگی جمهوری اسلامی بود، ایران با تعیین این شرایط و موضعگیری مناسب اقتدارش را به رخ جهانیان کشید.
نجابت تعیین شرط پرداخت تضمینی پول حاصل از فروش نفت را ضمانتکننده تامین نفت از سوی ایران و پرداخت به موقع مبلغ حاصل از فروش توسط کشورهای اروپایی عنوان و خاطرنشان کرد: البته باید قیمت تضمینی فروش نفت نیز به صورت دقیق محاسبه شود، چرا که نحوه دریافت و پرداخت پول به دلیل تحریمها نیز مشکلی است که باید با استفاده از راههای فرعی و میانبرهایی آن را برطرف کرد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در عین حال ضمن اشاره به رفتارهای بیمنطق خلاف عرف اروپاییها، تاکید کرد: با توجه به دشمنیهای بیمنطق اروپاییها و نبود ضمانت برای رفتارهای آنها، باید همواره و حتی در صورت کوتاه آمدن اروپاییها از تحریم نفتی ایران، شروط عقد قرارداد نفتی پابرجا باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه اکنون شاهد جنگ تمام عیار اقتصادی کشورهای اروپایی با ایران هستیم، گفت: در این شرایط با مقابله به مثل ایران، آنها احساس نمیکنند که تصمیم فلجکنندهای در برابر ما گرفتهاند؛ از این رو حتی در صورت انصراف اروپاییها از تحریم نفت، ایران نباید از شرایط فروش کوتاه آید.
نجابت همچنین ضمن تاکید بر این موضوع که باید شرایط فروش نفت برای برخی از کشورهای اروپایی اعمال شود، گفت: با توجه به معاهدات مطلوب ایران در حوزه نفت و گاز با برخی از کشورهای اروپایی همچون ترکیه و ارمنستان، مطمئنا چنین شروطی نباید برای این کشورها لحاظ گردد.
قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس موضعگیری ایران در قبال اقدامات خصمانه آمریکا و اروپا پس از تحریم نفت را پویا و متحرک خواند و گفت: البته همه کشورهای اروپایی از قوانین اتحادیه اروپا تبعیت نمیکنند، به گونهای که یونان و ایتالیا با زیرپاگذاشتن قطعنامه تحریم نفت ایران در حال انجام اقداماتی برای بهره از این منابع هستند.
وی با بیان اینکه قطعنامه تحریم نفت ایران تنها یک پز سیاسی بوده است، گفت: با توجه به رکود اقتصاد اروپا، تحریم نفتی ایران تنها به نفع برخی از کشورهای ثروتمندتر اروپاست که مشکلاتی برای دیگر کشورهای عضو این اتحادیه به وجود آورده است.
نجابت در ادامه توضیح داد: اروپاییها با تحریم نفت ایران باید اقداماتی برای جایگزین کردن نفت و تبدیل فرآوردههایشان انجام دهند که این امر مستلزم صرف هزینههای بسیاری در شرایط رکود اقتصادی این کشورهاست؛ این در حالی است که ایران حتی در صورت انجام ندادن هیچ اقدامی به راحتی میتواند مشتری جایگزینی برای فروش نفت پیدا کند.
وی افزود: درحال حاضر کشورهای آسیای جنوب شرقی و میانه و کشورهای آفریقایی به انرژی احتیاج دارند که آن را از ایران تامین میکنند؛ از سوی دیگر برخی از شرکتهای اروپایی نیز جدا از دولتهایشان به دنبال نفت ایران هستند که تمامی این موارد نشان میدهد ایران در این شرایط نیز مستاصل نیست.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در پایان با بیان اینکه ایران با در اختیار داشتن منابع نفتیاش شرایط برتری نسبت به اروپا با شرایط رکود اقتصادی دارد، گفت: قدرت مانور ما از بسیاری از کشورهای اروپایی همچون ایتالیا و اسپانیا بیشتر است به طوری که ایتالیا درصد بالایی از نفت خود یعنی بیش از 30 درصد را از ایران وارد میکند که با تحریم نفت ایران باید پالایشگاههایش را تغییر دهد و این رویه باعث بروز مشکل برای آنها میشود./
پایان پیام