ابوالفتح نیکنام در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت گفت: در بازار ما افرادی با عنوان تاجر فعالیت میکنند که پس از ورود جنس به بازار بدون اینکه قدمی بردارند و زحمتی متحمل شوند، هر یک سودی روی جنس میکشند و به یکباره در این دست به دست چرخیدنها قیمت یک کالا بین 50 تا 200 درصد رشد میکند.
نماینده مردم تنکابن و رامسر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این افراد در کمال آسایش و آرامش زندگی میکنند، افزود: در فرهنگ ما کاسب بهعنوان حبیب خدا شناخته میشود، اما در هیچ جای دنیا کاسبها اینقدر بیانصافانه برخورد نمیکنند و تنها به فکر کسب منفعت برای خود نیستند.
وی افزود: کاسبی که بهعنوان حبیب خدا شناخته میشود برای خود تعریفی دارد و اینگونه نیست که هر کاسبی با هر ویژگی حبیب خدا باشد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه افزایش قیمت بسیاری از اقلام غذایی تحت تاثیر همین جو موجود در بازار است، تصریح کرد: هم اکنون شاهد هستیم که قیمت برنج داخلی و خارجی به شدت افزایش یافته است، اما اگر یک بررسی دقیق شود متوجه میشویم برنجی که مثلا به قیمت چهار هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد، قیمت واقعی آن بسیار کمتر از این رقم است.
نیکنام با انتقاد از عملکرد وزارت بازرگانی سابق و وزارت صنعت، معدن و تجارت فعلی گفت: تنها کاری که ناظران وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام میدهند این است که به سراغ چند مغازه میروند و فقط این سئوال را مطرح میکنند که این برنج را به چه قیمت خریداری کردهاید و یا چرا به این قیمت میفروشید؟ اما در عمل اقدامی برای کوتاه کردن دست این افراد انجام نمیشود و این فاجعه حاکم بر بازار ما است.
این نماینده مردم در مجلس هشتم با بیان اینکه چنین فضایی در بازار میوه نیز حاکم است، بیان کرد: در بهترین شرایط هر کیلو پرتقال به قیمت 450 تومان از باغدار خریداری میشود، اما در فرآیند دست به دست شدنها، سرانجام به قیمت 2000 تومان به دست مصرفکننده میرسد.
وی با تأکید بر اینکه در تمام دنیا فروشگاههای بزرگ زنجیرهای ابزار کنترل بازار هستند، گفت: متأسفانه در کشور ما برخی از تجار در فروشگاههای زنجیرهای نیز رخنه کردهاند و افزونبر اینکه در بازار حجرهای دارند، یک یا چند غرفه هم در فروشگاههای زنجیرهای به خود اختصاص دادهاند و کالا را به هر قیمتی که میخواهند به مصرفکننده عرضه میکنند.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس هشتم با بیان اینکه نظارت بر قیمتگذاری کالاها یکی از تکلیفهای مهم دولت است، یادآور شد: متأسفانه در کشور ما دولت برای نظارت بر کار تجار و قیمتگذاری اقلام و کالاها کار چشمگیر و قابل توجهی انجام نمیدهد./
پایان پیام