کاظم دلخوشاباتری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه ایران در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی و صنایع غذایی دارای مزیتهای اقتصادی ویژه ای است که در دنیا شناختهشده نیست، افزود: برای رسیدن به توسعه پایدار، صادرات و واردات باید به صورت همزمان دنبال شود.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از واردات بیرویه برخی از کالاها به کشور، ادامه داد: متاسفانه ارزانی برنج و واردات بیرویه این محصول به کشور از مهمترین آسیبهای برنجکاران شمال کشور محسوب میشود.
سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی، تصریح کرد: واردات بیرویه برنج به کشور، ممکن است به نابودی کشاورزان و کشاورزی منجر شود، علاوه بر این واردات قاچاق بیش از 500 هزار تن برنج به کشور نیز صدمههای جبرنناپذیری به کشور وارد میکند.
وی با بیان اینکه کشورهای مختلف با بکارگیری ابزارهای اقتصادی مانند پرداخت وامهای کلان با سود بانکی بسیار پایین، همچنین پرداخت یارانه حمل و نقل، بستهبندی و تعامل با کشورها برای کاهش تعرفه ورودی صادرکنندگان خود را حمایت میکنند، گفت: ایران نیز باید از چنین الگوهایی نقشپذیری داشته باشد.
دلخوشاباتری یادآور شد: استانهای گیلان و مازندران با ۲۳۸ هزار هکتار و گلستان با ۷۰ هزار هکتار در کاشت، داشت و برداشت این محصول فعالیت دارند.
مقامات دولتی اعلام کردند، به منظور ارتقاء سطح مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور ایران و پاکستان، ایران 200 هزار تن برنج از پاکستان وارد میکند و پاکستان نیز کود شیمیایی و سنگ آهن از ایران وارد خواهد کرد..
این تصمیم در جریان نشستی که میان سید نوید قمر، وزیر آب و نیروی پاکستان و عباس قبادی، معاون وزیر بازرگانی ایران برگزار شد، اتخاذ شده است./
پایان پیام