خانه ملت؛ گروه سیاسی: با اینکه دشمن از ماهها قبل به انتخابات ایران چشم دوخته و تمام توان خود را برای کمرنگ کردن حضور مردم به کار گرفته بود، هوشیاری ملت ایران در 12 اسفند بار دیگر دشمنان را در دستیابی به توطئههای خود ناکام گذاشت. در این میان رسانه های خارجی نیز نتوانستند این شور حماسی را از دید جهانیان مخفی کنند و با انتشار اخبار و گزارشهای متعددی بر مشارکت حداکثری مردم در دفاع از آرمانهای نظام معترف شدند و تاکید کردند که مردم ایران با وجود توطئههای غرب علیه ایران بار دیگر حماسهای بزرگ آفریده و جهان را به شگفتی واداشتند.
الاهرام مصر: حضور میلیونی مردم ایران در انتخابات در اوج تنش میان واشنگتن و تل آویو
در این زمینه روزنامه الاهرام مصر از قدیمیترین رسانههای این کشور عربی امروز شنبه 13 اسفند و یک روز پس از انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، در گزارشی بلند بالا به پوشش حضور میلیونی مردم در انتخابات پرداخته است.
در این گزارش که تصاویر متعددی از مشارکت مقام معظم رهبری، ریاستجمهوری و مردم گنجانده شده، آمده است: روز گذشته مردم ایران به طور گسترده به پای صندوقها در 47 هزار حوزه اخذ رای نهمین دوره پارلمان رفتند.
الاهرام تصریح کرده است که مشارکت گسترده مردم ایران در انتخابات در حالی رخ داد که روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی به علت نحوه تعامل با برنامه هستهای ایران دچار تنش شده است.
در ادامه این گزارش آمده است: آیت الله خامنهای پس از انداختن رای خود به صندوق تاکید کردند: استقبال مردم از انتخابات پاسخ روشنی به تهدیدات قدرتهای استعمارگر جهان علیه ایران در پوشش تحریم و مسائل حقوق بشری است.
الاهرام در ادامه بازتاب حضور پرشور مردم ایران در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را به سفر قریب الوقوع "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر رژیم صهیونیستی به آمریکا و دیدار روز دوشنبه آتی وی با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گره زده و مینویسد: در میان اختلافات دو طرف در نحوه تعامل موضوع هسته ای ایران، مقامات اسرائیلی معتقدند نتانیاهو تلاش خواهد کرد بر موضع اوباما در قبال موضوع هسته ای ایران تاثیر بگذارد.
السفیر : حضور گسترده مردم ایران، پاسخی محکم به تهدیدات خارجی بود
روزنامه السفیر لبنان نیز در گزارشی با عنوان "مردم ایران شرکت در انتخابات را همچون اقامه نماز واجب می دانند" نوشته است که مشارکت در انتخابات از 60 درصد فراتر رفته است.
در ادامه این گزارش به بیانات مقام معظم رهبری پس از مشارکت در انتخابات اشاره دارد و می نویسد: آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی در اظهاراتی پیامهایی را متوجه دوستان و دشمنان ایران کرد.
السفیر همچنین به حضور میلیونی مردم ایران در انتخابات اشاره می کند و یکی از مهمترین دلایل این حضور را پاسخ محکم ایران به تهدیدات خارجی می داند که برهه اخیر از سوی برخی مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکایی مطرح شده بود.
در ادامه این گزارش به حضور رهبران جریان اصلاحات در انتخابات با وجود تلاش برخی از نیروهای تندرو جهت تحریم سخن به میان آمده است.
رویترز: انتخابات پارلمانی سبب تقویت نظام ایران شد
رویترز نیز در گزارشی پس از پایان انتخابات پارلمانی اعلام کرد که این انتخابات سبب تقویت نظام و رهبری در ایران شد.
در این گزارش نویسنده با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری دوره قبل و فشارهایی که تهران از درون و بیرون پس از این انتخابات تحمل کرد، می افزاید: ایران با تحریمها و تهدیدهایی که از سوی غرب و اسرائیل اعمال می شود روبروست.
در گزارش رویترز آمده است: شب گذشته رای گیری به پایان رسید و شمارش دستی آرا آغاز شده و مردم ایران باید منتظر باشند تا افرادی را که به آنها رای داده اند شناخته شوند.
نیویورک تایمز: حضور گسترده در انتخابات ایران نشانه وفاداری مردم به حکومت است
روزنامه "نیویورک تایمز" نیز حضور گسترده مردم در انتخابات روز جمعه در ایران را نشانه وفاداری مردم به حکومت توصیف کرد و نوشت: در اولین انتخابات ملی بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ و حوادث مرتبط با آن، تصاویر تلویزیونی و تصاویر خبری منتشر شده نشان از ازدحام حضور رای دهندگان در محلهای رای گیری داشت و افرادی که انگشتان رنگ شده خود را به علامت شرکت در انتخابات به خبرنگاران نشان میدادند.
براساس این گزارش، در انتخابات پارلمانی در ایران، ۳۴۰۰ کاندیدا برای تصاحب ۲۹۰ کرسی پارلمان با یکدیگر به رقابت پرداختند و انتظار میرود نتایج انتخابات تا دو یا سه روز بعد از زمان رای گیری اعلام شود.
نیویورک تایمز، برگزاری انتخابات پارلمانی و شرایط حاکم بر آن را باعث افزایش اقتدار "آیت الله خامنهای" رهبر ایران برشمرد.
وزارت کشور ایران نیز از افزایش ۸ تا ۹ درصدی میزان مشارکت نسبت به انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۸ خبر داد.
اگرچه بعضی از افراد میزان مشارکت را در شهرهای بزرگ پایین میدانند اما بسیاری از منابع آگاه آمارهای منتشر شده از سوی دولت را دقیق میدانند.
شبکه بی بی سی : میزان مشارکت در انتخابات دیروز فراتر از انتخابات قبلی بوده است
شبکه سلطنتی انگلیس در یک عقب نشینی آشکار از مواضع خصمانه خود درباره حضور گسترده مردم در انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی حضور مردم در انتخابات را چشمگیر توصیف کرد.
خبرنگار بی بی سی درباره حضور مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی حضور ایرانیان در پای صندوقهای رای را چشمگیر توصیف کرد و بارز ترین جنبه انتخابات دوازدهم اسفند ماه در ایران را حضور مردم دانست.
بی بی سی عربی نیز اینبار نتوانست مشارکت پرشور ملت ایران در 12 اسفند پای صندوقهای رای را نادیده بگیرد و با اذعان به حضور گسترده ملت ایران در انتخابات مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: میزان مشارکت در انتخابات دیروز فراتر از انتخابات قبلی بوده است.
گزارشگر بی بی سی عربی در گزارش خود گفته است که بر اساس آمارهای رسمی میلیونها رای دهنده به پای صندوقهای رای رفتند و بنابر آمارها نیز میزان مشارکت مردم در انتخابات دیروز پارلمانی ایران از انتخابات قبلی فراتر رفته است.
به گفته مقام های ایرانی 48 میلیون ایرانی واجد شرایط رای دادن در انتخابات هستند که به 47 هزار شعبه اخذ رای دعوت شده بودند تا 290 نماینده را از بین سه هزار و چهارصد نامزد مجلس شورای (اسلامی) انتخاب کنند.
بی بی سی عربی همچنین اذعان کرد هیچ گونه مشکلات امنیتی یا تظاهراتی در این انتخابات گزارش نشد.
فرانس24: ملت ایران در آزمون انتخابات سربلند بیرون آمد
شبکه تلویزیونی فرانس24، انتخابات مجلس در ایران با میزان مشارت بالا توصیف کرد.
فرانس 24، در گزارش خود آورده است درحالی که دفاتر اخذ رای در ساعت هشت صبح گشوده شد، جمعیت انبوهی از نخستین ساعات در برابر دفاتر اخذ رای صف کشیدند.این انتخابات آزمونی برای ملت ایران بود که ازآن سربلند بیرون آمدند.
این گزارش میافزاید: میزان مشارکت در انتخابات مجلس در سال 2008 به بیش از 55 درصد نرسیده بود و مشارکت در انتخابات دیروز فراتر از انتخابات قبلی بوده است. /
پایان پیام